Ranking: Βάλαμε τους 40 παίκτες του Παναθηναϊκού στη σειρά

Το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε και το Contra.gr καταγράφει τους καλύτερους και τους χειρότερους παίκτες του Παναθηναϊκού, με βάση τα πεπραγμένα τους στη Super League Interwetten.

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες και ο Καρλίτος του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
Ο Λούκας Βιγιαφάνιες και ο Καρλίτος του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακόμα μία σεζόν προβληματική, ακόμα μία σεζόν που ο Παναθηναϊκός έκανε... διπλάσια δουλειά από τους υπόλοιπους για να καλύψει το χαμένο έδαφος που ο ίδιος δημιούργησε, ακόμα μία αλλαγή προπονητή και μάλιστα back-to-back. Σε μία χρονιά που ο ερχομός του Ντάνι Πογιάτος κι η παρουσία του Τσάβι Ρόκα είχαν 'βαφτιστεί' ως το 'ισπανικό μοντέλο', με στόχο τις Ακαδημίες και το αύριο του Παναθηναϊκού, φτάσαμε Δεκέμβριο μήνα, στο τέλος του 1ου γύρου της Super League Interwetten, με τον Λάζλο Μπόλονι στην τεχνική ηγεσία, τον Πιερ Ντρεοσί στη θέση του Ρόκα και τα αποδυτήρια να μυρίζουν 'μπαρούτι'.

Μετά το τραγικό ξεκίνημα και την αποχώρηση του Πογιάτος, ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε τα κλειδιά στον Ρουμάνο προπονητή, το come back άρχισε σιγά-σιγά, κυρίως μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα οι 'πράσινοι' ανέκτησαν τη θέση τους στη βαθμολογία -έκλεισαν στην 5η θέση το πρώτο μισό- η οποία επί της ουσίας είναι αυτή που αντικατοπτρίζει την εφετινή δυναμική του συλλόγου.

Το να δούμε τους παίκτες ξεχωριστά ως προς την απόδοση και τη συνολική εικόνα τους είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να βρεις τον πραγματικό MVP σε αυτούς τους 13 αγώνες. Ο ένας είναι ο Σωκράτης Διούδης που συνεχίζει τις καλές παρουσίες, αν και εφέτος βρέθηκε κι αυτός επηρεασμένος από τον κυκεώνα των αγωνιστικών προβλημάτων, και ο άλλος είναι ο Καρλίτος.

Η παρουσία του Ισπανού επιθετικού, ο οποίος είχε 4 γκολ σε 13 συμμετοχές, μάλλον δημιούργησε περισσότερα... προβλήματα από λύσεις. Ο Πογιάτος προσπαθούσε να τον χωρέσει μαζί με τον Φεντερίκο Μακέντα, ο Μπόλονι έδωσε μεγαλύτερο βήμα στον Ιταλό φορ, παρ' όλα αυτά, 'απόντος' του Μακέντα, ο Καρλίτος ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Παναθηναϊκός. Κι αν δεν είχε τη διάρκεια σε όλο το πρώτο μισό, φταίει το γεγονός ότι ουδέποτε βρέθηκε η φόρμουλα για να παίξει μαζί με τον Μακέντα.

Σημαντική ήταν κι η συνεισφορά του Μαουρίσιο, ο οποίος ήταν από τις τελευταίες μεταγραφές του Παναθηναϊκού και σίγουρα από τις πιο σημαντικές. Άργησε να μπει στην ενδεκάδα, αλλά όταν μπήκε, έδωσε τη δημιουργία, την ανάπτυξη και το γενικότερο σουλούπωμα της μεσαίας γραμμής. Από κοντά και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, τον οποίο γνωρίσαμε σιγά-σιγά, αλλά μετά την εμφάνιση στο 2ο μέρος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω του δεδομένης της ποιότητάς και των τεραστίων περιθωρίων βελτίωσής του.

Από τις μονάδες που πρέπει να προσεχτεί και δεν πρέπει να γίνει ο... νέος Βασίλης Ζαγαρίτης, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν από τους σημαντικούς στα αριστερά της άμυνας, αλλά από τη στιγμή που άρχισε η συζήτηση για ανανέωση του συμβολαίου του, ξάφνου ξεκίνησε μία αποδόμηση εκ των έσω, με πρόσφατο παράδειγμα το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι έμεινε εκτός βασικού σχήματος.

Σημαντική μονάδα κι ο Δημήτρης Κουρμπέλης, από αυτούς μάλιστα που μαζί με τον Διούδη προσπάθησαν να... συνεφέρουν τα αποδυτήρια στην αρχή της χρονιάς κι εκ των υστέρων μάλλον ήταν η σημαντικότερη ενέργειά του σε όλο τον 1ο γύρο. Δεν είναι ο περσινός Κουρμπέλης, όπως ο περσινός Κουρμπέλης δεν ήταν ο προπέρσινος. Παραμένει, όμως, μία σημαντική μονάδα για τον Παναθηναϊκό.

Ως τέτοιος αποκτήθηκε από τον Άρη ο Φραν Βέλεθ, αλλά μαζί με Μπαρτ Σένκεφελντ δεν έχουν πιάσει τα απαιτούμενα στάνταρ (δεν έχουν βρει χημεία), λίγο περισσότερο φάνηκε ο Αχιλλέας Πούγγουρας, ενώ ο Βασίλης Ξενόπουλος, στο ένα ματς που κλήθηκε να βοηθήσει στο τέρμα, αυτό με τον ΠΑΟΚ, τα πήγε μία χαρά βάσει συνθηκών, παρά την ήττα.

Πέρασε τη βάση και άπαντες ελπίζουν για περισσότερα στο 2ο γύρο από τον Αϊτόρ, έναν ποδοσφαιριστή που ήρθε με προσδοκίες και χρειάστηκε να φτάσουμε στο ματς με τον ΠΑΣ για να ξεδιπλωθούν αυτές στο χορτάρι, ο Δημήτρης Σερπεζής πήρε παιχνίδια, αλλά δεν έχει πάρει ακόμα τα εύσημα για να ξεχωρίσει, ενώ ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν το σίριαλ του καλοκαιριού. Αποκτήθηκε στη... λήξη, ήταν -μαζί με τον Μαουρίσιο- οι υπερβάσεις, είναι παίκτης που μπορεί να χαρακτηριστεί game-changer, αλλά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και άργησε να μπει. Ο Παναθηναϊκός περιμένει περισσότερα από τον Αργεντινό, αρκεί αυτά να είναι μέσα στο χορτάρι και όχι στον πάγκο με ξεσπάσματα προς τον προπονητή.

Απογοητευτική, βάσει των δυνατοτήτων του, μπορεί να χαρακτηριστεί η γενικότερη παρουσία του Τάσου Χατζηγιοβάνη, ο οποίος στα περισσότερα ματς αδίκησε τον εαυτό του με την απόδοσή του. Απογοητευτικός και ο Μακέντα, μόνο προς το τέλος του α' γύρου πήρε τα πάνω του μέχρι να έρθει η ένταση στην Τούμπα και μία γενικότερη τάση αποδόμησης... πάλι εκ των έσω, ο Χουάνκαρ περισσότερο ακούστηκε για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε στην Τούμπα αντί του Ζαγαρίτη παρά για την προσφορά του στο 1ο μισό του πρωταθλήματος, Φακούντο Σάντσες και Σαβιέρ προσέφεραν λίγα, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης ανήκει επίσης στη λίστα αυτών που δεν ξεχώρισαν (αλλά δεν πήρε και ευκαιρίες), ενώ ο Γιοάν Μολό... είναι ο Μολό. Τον θυμόμαστε πάντα σε τέτοια θέματα.

Ο Γιάννης Μπουζούκης οφείλει ν' αποφασίσει τι είναι καλύτερο για τον ίδιο
Ο Γιάννης Μπουζούκης οφείλει ν' αποφασίσει τι είναι καλύτερο για τον ίδιο EUROKINISSI SPORTS


Η μεγαλύτερη απογοήτευση απ' όλες κι ένα θέμα που 'φωνάζει' για μεγαλύτερη ανάλυση είναι αυτό του Γιάννη Μπουζούκη. Από βασικός επί Γιώργου Δώνη, στον πάγκο και κοντά στην έξοδο. Στα 23, δεν έχει τύχει της μεταχείρισης που είχε επί Δώνη και ίσως επί Δώνη να ήταν ακόμα βασικός. Φαίνεται ότι η λύση του δανεισμού για να μη 'σβηστεί' από τον ποδοσφαιρικό χάρτη είναι μονόδρομος. Με Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλο και Βιγιαφάνιες, ο Γολγοθάς προς την ενδεκάδα είναι τεράστιος. Το θέμα είναι ότι στην αρχή της χρονιάς ουδείς περίμενε την εξέλιξη αυτή. Ας πούμε, ο Μπουζούκης δεν είναι Αργύρης Καμπετσής, που δεν υπολογιζόταν από το καλοκαίρι ούτε Φάνης Μαυρομμάτης που μένει μέχρι να φύγει, πόσο μάλλον Γιασίν Αγιούμπ.

Last but not least, μία μακρά λίστα ποδοσφαιριστών που δεν κρίνονται είτε γιατί δεν είναι στα πλάνα για την πρώτη ομάδα περιμένοντας καρτερικά την ευκαιρία τους είτε επειδή ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς (βλέπε Ηλία Χατζηθεοδωρίδη αλλά και Αντονίτο) είτε επειδή εν τέλει έφυγαν, αλλά ύστερα από την έναρξη της σεζόν. Ούφε Μπεκ, Βαγγέλης Θεοχάρης, Δημοσθένης Χατζάρας, Κρίστιαν Κονάν, Αλέξανδρος Σαντικάι, Ηλίας Ηλιάδης, Αντριάνο Σκεντεράι, Σπύρος Τζαβίδας, Νίκος Χριστογεώργος, Χρήστος Χατζηγιαννάκης, Κρίστο Σέχου, Δημήτρης Καραγιάννης και Ανδρέας Αθανασακόπουλος δεν μπορούν να κριθούν, όπως και ο Φώτης Ιωαννίδης που πήγε από τον Λεβαδειακό στον Παναθηναϊκό για το βήμα παραπάνω, είχε περάσει απαρατήρητος μέχρι το πρόσφατο ντέρμπι της Τούμπας, εκεί που έκανε το... άλμα παραπάνω. Μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι, στην απέλπιδα προσπάθεια του Μπόλονι για να αποτραπεί η ήττα.

ΤΟ RANKING ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ 2020-2021

Ranking: Βάλαμε τους 40 παίκτες του Παναθηναϊκού στη σειρά


News 24/7

24MEDIA NETWORK