Ranking: Βάλαμε τους 44 παίκτες της ΑΕΚ στη σειρά

Το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε και το Contra.gr καταγράφει τους καλύτερους και τους χειρότερους παίκτες της ΑΕΚ, με βάση τα πεπραγμένα τους στη Super League Interwetten.

Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ πανηγυρίζει με τον Πέτρο Μάνταλο γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με τον Αστέρα για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης' | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ πανηγυρίζει με τον Πέτρο Μάνταλο γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με τον Αστέρα για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης' | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Προβληματική ήταν η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο μισό της σεζόν, που την βρήκε εκτός συνέχειας Europa League μα κυρίως στο -8 από την κορυφή μετά από 12 αγωνιστικές στην Super League Interwetten. Το ρεκόρ της Ένωσης ήταν 7Ν-3Ι-2Η, με 23 γκολ υπέρ και 13 κατά. Παρουσιάζοντας την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην επίθεση αλλά και χειρότερη αμυντική ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Ο Μάσιμο Καρέρα αποχώρησε και στη θέση του επέστρεψε ο Μανόλο Χιμένεθ, για την 4η θητεία του στον 'κιτρινόμαυρο' πάγκο. Ο Ισπανός τεχνικός είναι πλέον αυτός που θα αξιολογήσει το ρόστερ, στο οποίο υπάρχουν πρωταγωνιστές και απογοητεύσεις μετά το πρώτο μισό της σεζόν.

Οι κορυφαίοι

O Αντρέ Σιμόες. Ξεχώρισε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, πρόσφερε γκολ, δημιουργία και ατελείωτα τρεξίματα, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην ενδεκάδα της ομάδας του. Από τους λίγους που πραγματικά έκαναν την διαφορά με την παρουσία τους.

Ο Πέτρος Μάνταλος. Πρώτος παίκτης σε ασίστ, ο σημαντικότερος πνεύμονας στην επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ. Μπορεί κατά καιρούς να ακούει πολλά, αλλά καταφέρνει να δίνει περισσότερα και σε σταθερή βάση από τους πολυδιαφημισμένους συμπαίκτες του.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Για συμπληρωματικός στην γραμμή κρούσης αποκτήθηκε, πρώτο βιολί αποδείχθηκε. Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 7 γκολ, έδωσε πολύτιμες λύσεις και χάρη σε εκείνον τα πράγματα δεν ήταν χειρότερα για τους 'κιτρινόμαυρους' στο πρώτο μισό της σεζόν.

Οι σημαντικοί

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Τα χρόνια περάσανε, η αξία του αδιαμφισβήτηση αλλά χρειάζεται ειδική διαχείριση για να μένει μακριά από τους τραυματισμούς. Δίχως τον Ουκρανό η αμυντική εικόνα της ΑΕΚ θα ήταν ακόμη πιο προβληματική. Αυτός είναι που κρατάει τα προσχήματα...

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Παίζει την θέση του ακραίου ως wide play maker και έχει στοιχεία που δεν διαθέτει άλλος παίκτης της πλευράς. Πρόσφερε λύσεις στο σκοράρισμα αλλά κυρίως την δημιουργία. Μπορεί να του λείπει η ταχύτητα, αλλά για τα δεδομένα της Super League γνωρίζει καλά το τόπι.

Ο Γεβγέν Σάκχοφ. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ήταν απόλυτα θετικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Έδωσε ύψος και δύναμη στη μεσαία γραμμή, αλλά και κάθετο παιχνίδι από τον άξονα. Έμπειρος παίκτης, ξέρει να αποφεύγει τις κακοτοπιές και βρίσκει τρόπο να γίνεται χρήσιμος.

Ο Μάριο Μιτάι. Βρίσκεται εδώ για δύο λόγους: μπορεί να αγωνίστηκε μόλις σε 5 ματς, αλλά έδωσε απείρως περισσότερα από τους Λόπες και Ινσούα. Είναι μόλις 17 ετών και μοιάζει ήδη σημαντικός για την ΑΕΚ όχι μόνο για φέτος αλλά κυρίως για τα χρόνια που έρχονται.

Ο Λιβάι Γκαρσία. Και αυτός έπαιξε λίγο ελέω μιας βαριάς θλάσης που υπέστη τον Οκτώβρη. Έχει την ταχύτητα και το '1vs1', είναι δυνατός και φιλότιμος ανασταλτικά. Όπως και ο Μιτάι, έτσι και ο Γκαρσία δείχνει ως μια μονάδα στην οποία μπορεί να στηριχθεί η ΑΕΚ στο άμεσο μέλλον.

Περνούν τη βάση

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας. Υπήρξαν ματς που έβαλε την μπέρτα του Superman, υπήρξαν και αυτά που έδειξε αστάθεια και δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Στη σούμα έπιασε τουλάχιστον τη βάση και σίγουρα ήταν λιγότερο επιζήμιος από πολλούς συμπαίκτες του.

Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος. Ως λύση ανάγκης έμεινε στο ρόστερ, πίσω από τους Παουλίνιο και Μπακάκη. Έστω και χωρίς να εντυπωσιάζει, αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός και από τους δύο...

Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς. Καλός παίκτης ο Σέρβος, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως είναι με τα... φεγγάρια του. Πότε θα ξεχωρίζει στο γήπεδο και πότε θα περνά απαρατήρητος.

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας. Ταλέντο έχει μπόλικο και με βάση τα πεπραγμένα του όσες φορές τον εμπιστεύτηκε ο Καρέρα, θα μπορούσε να πει κανείς πως άξιζε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ χρήσιμο παίκτη για την ΑΕΚ.

Ο Μάρκο Λιβάγια. Η ποιότητα είναι εκεί, αναζητείται η σταθερότητα, η συγκέντρωση, η αποτελεσματικότητα. Αν μη τι άλλο, η ΑΕΚ περίμενε πολλά περισσότερα από τα 4 γκολ και τις 2 ασίστ του Κροάτη στις 18 συμμετοχές του...

Προσέφεραν λίγα

Ο Στράτος Σβάρνας. Δίχως να είναι απόλυτα δική του ευθύνη, αποτελεί μέρος του δυσεπίλυτου προβλήματος που παρουσίασε η Ένωση στα μετόπισθεν στο πρώτο μισό της σεζόν. Διάθεση και φιλότιμο έχει, αλλά είναι αυτά τα στοιχεία αρκετά για να είναι βασικός στόπερ σε μια ομάδα που κυνηγά τίτλους;

Ο Νασίμ Χνιντ. Γκρίνιαξε, ο μάνατζερ του δημιούργησε θέμα, αλλά όσες φορές αγωνίστηκε δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τις αξιώσεις του να έχει φανέλα βασικού... Έχει τα φυσικά και σωματικά προσόντα, αλλά έχει και πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να απαιτεί την παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Έλντερ Λόπες. Χαμηλές πτήσεις από τον Πορτογάλο, έδωσε λίγα πράγματα ανασταλτικά και ακόμη λιγότερα στην ανάπτυξη. Κάτω του μετρίου η συνολική του παρουσία.

Ο Εμανουέλ Ινσούα. Τον διακρίνει το πάθος, η διάθεση να δώσει το 100% σε κάθε φάση, δεν κοροϊδεύει ποτέ στο γήπεδο. Όμως η απόδοση του δεν ήταν η προβλεπόμενη για τις ανάγκες της ΑΕΚ.

Ο Ιονούτς Νεντελτσεάρου. Λίγα πράγματα και από τον Ρουμανό στόπερ. Δεν μπόρεσε να ελέγξει τους αντιπάλους του σε χόρτο και αέρα, με συνέπεια να παρουσιάζεται ευάλωτη η ΑΕΚ στην καρδιά της άμυνας. Και να το πληρώνει με γκολ.

Ο Κώστας Γαλανόπουλος. Ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τον τραυματισμό του, που διέκοψε την ανοδική του πορεία. Βρίσκεται στη λίστα γιατί πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 160 λεπτά στο πρώτο μισό της σεζόν. Κατά τα άλλα, εφόσον αφήσει πίσω του την ταλαιπωρία, αποτελεί παίκτη που μπορεί να δώσει πολύτιμη βοήθεια στην ΑΕΚ τα χρόνια που ακολουθούν.

Ο Χρήστος Αλμπάνης. Προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο εαυτό του κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο, αλλά αυτό δεν φτάνει. Παρουσιάζει ευπάθεια στους μυικούς τραυματισμούς και αδυνατεί να βρει φόρμα μέσα από μια σειρά παιχνιδιών.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα. Όταν ο βασικός σου φορ αμείβεται με περισσότερα από 1.1 εκατ. ευρώ και δίνει 4 γκολ σε 17 συμμετοχές, μοιραία βρίσκεται και τόσο χαμηλά στην αξιολόγηση για το πρώτο μισό της σεζόν...

Για να φεύγουν

Ο Παουλίνιο. Κάποιες εκλάμψεις στο παιχνίδι του και μέχρι εκεί. Σε 10 παιχνίδια χρησιμοποιήθηκε αλλά δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο χορτάρι.

Ο Μιχάλης Μπακάκης. Από τους πλέον σταθερούς παίκτες της ΑΕΚ για κάμποσα χρόνια και μέχρι την περσινή σεζόν. Φέτος μοιάζει με σκιά του εαυτού του, έπαιξε μόλις 320 λεπτά δίχως να έχει καλή απόδοση.

Δεν κρίνονται

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι αγωνίστηκε μόλις 45 λεπτά, προερχόμενος από τραυματισμό. Ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς έπαιξε 35 λεπτά. Νταβίντ Σιμάο, Βέντατ Ραντόνια και Ζίγκα Λάτσι δεν πήρραν ευκαιρία, όπως και ο Πέταρ Καρακλάγιτς. Ο Μπράιτ Ενομπακάρε ξεκίνησε τη σεζόν με την ΑΕΚ αλλά γρήγορα αποδεσμεύτηκε. O Μίλος Ντέλετιτς έφυγε δανεικός για τη Λαμία στις 4 Οκτώβρη. Ο Ντανιέλε Βέρντε παραχωρήθηκε στην Σπέτσια. Γιάννης Ιατρούδης παραχωρήθηκε δανεικός στη Φόλενταμ στις 2 Οκτωβρίου. Ο Γιώργος Αθανασιάδης είχε 1 συμμετοχή στο Europa League. Γιώργος Θεοχάρης, Γιώργος Γιαννούτσος, Πάρης Μπάμπης, Χρήστος Γιούσης, Μιχάλης Μπούσης, Κωνσταντίνος Σταμούλης, Γιάννης Σαρδέλης, Ευθύμης Χριστόπουλος, Γιάννης Φοίβος Μπότος, Βασίλης Χατζηεμμανουήλ έχουν επαγγελματικά συμβόλαια και είναι διαθέσιμοι για την πρώτη ομάδα, δίχως ωστόσο να έχουν πάρει τις ευκαιρίες τους.

ΤΟ RANKING ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ 2020-2021

Ranking: Βάλαμε τους 44 παίκτες της ΑΕΚ στη σειρά

News 24/7

24MEDIA NETWORK