Ranking: Βάλαμε τους 51 παίκτες του Ολυμπιακού στη σειρά

Το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε και το Contra.gr καταγράφει τους καλύτερους και τους χειρότερους παίκτες του Ολυμπιακού με κύριο άξονα αξιολόγησης τα πεπραγμένα τους στη Super League Interwetten.

Εμβιλά και Ελ Αραμπί σε πανηγυρικό στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο για την Super League Interwetten | 17/10/2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
Εμβιλά και Ελ Αραμπί σε πανηγυρικό στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο για την Super League Interwetten | 17/10/2020 ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε και βρίσκει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Super League Interwetten, αήττητο, με την καλύτερη επίδοση σε επίθεση (33 γκολ) και άμυνα (5 γκολ παθητικό). Για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς υπήρξαν παίκτες - πρωταγωνιστές, αυτοί που θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα και κάποιοι που δύσκολα θα συνεχίσουν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου. Οι 'ερυθρόλευκοι' θα πάρουν τις ανάσες τους και θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους, που περιλαμβάνει την μάχη στο Europa League αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι κορυφαίοι

Ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ισχύει ό,τι και για τον συμπατριώτη του γκολκίπερ. Μπορεί να βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι του, όπως την υπερβολική σιγουριά που συχνά του στοιχίζει κάποια αβίαστο λάθος, όμως είναι μακράν του δεύτερου ο στόπερ με τα καλύτερα προσόντα στην Super League.

Ο Γιαν Εμβιλά. Η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού για τους Πειραιώτες. Παίκτης που διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο στον χώρο και το τέμπο της μεσαίας γραμμής, εξαιρετικός πασέρ, κομβικός παίκτης στο παιχνίδι των 'ερυθρολεύκων'.

Ο Κώστας Φορτούνης. Κορυφαίος δημιουργός του Ολυμπιακού αλλά και ολόκληρης της λίγκας. Με 7 ασίστ και 8 συνολικά μεγάλες ευκαιρίες που έφτιαξε για τους συμπαίκτες του, συν δύο δικά του τέρματα. Το γεγονός πως έχει σκάρτα 590 λεπτά συμμετοχής αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το επίτευγμα του.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Και πώς θα μπορούσε να λείψει; Με 11 γκολ σε 11 συμμετοχές και 1 γκολ/2.3 προσπάθειες, είναι και πάλι ο πλέον αξιόπιστος, αποτελεσματικός στράικερ του πρωταθλήματος. Οδηγώντας με απόλυτη συνέπεια την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού.

Οι σημαντικοί

Ο Ζοζέ Σα. Μόλις 5 γκολ σε 12 ματς έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός, κορυφαία αμυντική επίδοση της κατηγορίας. Δεν είναι αλάνθαστος ο Πορτογάλος γκολκίπερ, ωστόσο είναι πολύ περισσότερες οι φορές που έχει σώσει την εστία του από αυτές που είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Σπουδαία η προσφορά του, κυρίως σε επίπεδο Super League. Με 3 γκολ (τα δύο στην εκτός έδρας νίκη επί του Άρη) και 2 ασίστ, πρόσφερε πολύτιμες λύσεις στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του. Σταθερός, χωρίς να εντυπωσιάζει, αλλά πάντα έτοιμος να προσφέρει στηρίγματα στους συμπαίκτες του.

Ο Μαντί Καμαρά. Χωρίς πάντα απαραίτητα να αποτυπώνεται στη στατιστική του, αποτελεί κομβικό παίκτη για την ομαλή λειτουργία του συνόλου. Με 3 ασίστ στο πρωτάθλημα και 1 γκολ στο Champions League, μπορεί ακόμη να μη θυμίζει την περσινή εκδοχή του εαυτού του, αλλά παραμένει πολύτιμος κρίκος στην αλυσίδα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος Μασούρας. Έχει ακούσει πολλά, αλλά οι αριθμοί του είναι εξαιρετικοί. Αθόρυβα έφτασε τα 6 γκολ και τις 3 ασίστ, όντας μακράν ο πιο αποτελεσματικός ακραίος κυνηγός της ομάδας του στο πρώτο μισό της σεζόν.

Ο Αχμέντ Χασάν. Ούτε ο Αιγύπτιος φορ απολαμβάνει της αναγνώρισης που του πρέπει, αλλά αποδεικνύεται ιδανικός back up για τον Ελ Αραμπί. Σε μόλις 313 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα μέτρησε 4 γκολ και 2 ασίστ, προσφέροντας σημαντικές λύσεις με ή χωρίς τον Μαροκινό φορ στο πλάι του. Στα υπέρ του και το σπουδαίο γκολ για το 1-0 επί της Μαρσέιγ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Περνούν τη βάση

Ο Ραφίνια. Διαφορετικού τύπου μπακ από τον Ελαμπντελαουί, οι αριθμοί του συνολικά ήταν ίδιοι ή καλύτεροι από του Νορβηγού την περσινή σεζόν. Δεν εντυπωσίασε, ωστόσο δεν ήταν και επιζήμιος για το παιχνίδι της ομάδας του. Θετικό το πρόσημο για τον Βραζιλιάνο.

Ο Χοσέ Χολέμπας. O 36χρονος μπακ ήρθε για να δώσει λύσεις στο ξεκίνημα της σεζόν και σταδιακά να αποτελέσει μπακ απ του Βινάγκρε. Ο Πορτογάλος δεν μπήκε ποτέ στην εξίσωση και ο Χολέμπας τράβηξε το κουπί μόνος του. Ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά και περιμένει την... απαλλαγή του τον Γενάρη.

Ο Παπ Αμπού Σισέ. Το πρόβλημα του Μπα με τον κορονοϊό τον έφερε στη βασική ενδεκάδα σε κάμποσα ματς. Σε άλλα στάθηκε πολύ καλά, σε κάποια δεν μπόρεσε να ξεφορτωθεί την κακή συνήθεια να κάνει αβίαστα λάθη.

Ο Ουσεϊνού Μπα. Με εξαίρεση το ματς με τον Βόλο, όπου ήταν εμφανώς επηρεασμένος ακόμη από την περιπέτεια του με τον κορονοϊό, ο Σενεγαλέζος στάθηκε καλά σε όσα ματς βρέθηκε στο πλάι του Σεμέδο.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, αποκόμισε μυικό τραυματισμό που του στέρησε κοντά 1,5 μήνα αποχής από την δράση. Σε αριθμούς δεν μπόρεσε να έχει την ίδια επιρροή με πέρσι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ωστόσο η παρουσία του σε κάθε περίπτωση ήταν θετική στα ματς που αγωνίστηκε.

Ο Μάριος Βρουσάι. Οι απουσίες τον ανέβασαν στο ροτέισον και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του, σκοράροντας και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αν μη τι άλλο απέδειξε πως μπορεί να έχει μέλλον στον Ολυμπιακό και ήδη απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Σκόραρε το γκολ που έδωσε το Κύπελλο στον Ολυμπιακό, αλλά έκτοτε δεν ξαναβρήκε δίχτυα. Εξακολουθεί να ζορίζεται σε κλειστές άμυνες, βελτιώθηκε πάντως τακτικά. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί στις αποφάσεις του, όμως το πάλεψε και έπιασε τη βάση.

Προσέφεραν λίγα

Ο Πέπε Ροντρίγκες. Ο Πορτογάλος χαφ προοριζόταν για βασικό ρόλο στην ενδεκάδα, αλλά το πρώτο μισό πέρασε χωρίς να δείξει κάτι ιδιαίτερο, αντιμετωπίζοντας και κάποια μυικά προβλήματα. Διαθέτει ποιότητα με την μπάλα στα πόδια, ωστόσο χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσει τα 'θέλω' του προπονητή.

Ο Τιάγκο Σίλβα. Ήρθε αργά, είχε και πρόβλημα τραυματισμού, άργησε να μπει στην εξίσωση. Έδειξε καλά στοιχεία στον λίγο χρόνο που χρησιμοποιήθηκε, αναμένεται να έχει αναβαθισμένο ρόλο στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ. Ταχύς και επιθετικός μπακ, αλλά άγουρος ακόμη τακτικά. Πάνω που άρχισε να ανεβαίνει τραυματίστηκε και αποτελεί ένα από τα ερωτήματα για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Συμπληρωματικός ο ρόλος του στο ρόστερ, χρησιμοποιήθηκε όταν υπήρξε ανάγκη και έκανε τη δουλειά.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος. Πήρε λίγες ευκαιρίες αλλά ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά ως δεξιός μπακ. Κάμποσες ομάδες τον θέλουν δανεικό για το δεύτερο μισό της σεζόν, ο Μαρτίνς θα αποφασίσει το μέλλον του.

Ο Ούγκο Κάιπερς. Ο Βέλγος κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς με την προσπάθεια του στις προπονήσεις, πήρε κάποιες ευκαιρίες και το πάλεψε, σκοράροντας και ένα γκολ. Θέλει ακόμη δουλειά για να ανέβει στο ροτέισον.

Ο Χιλάλ Σουντανί. Ο Αλγερινός είναι παίκτης με ποιότητα και προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό χρησιμοποιήθηκε λίγο στο πρώτο μισό της σεζόν, με θετικό πρόσημο. Δεδομένα θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Μπρούμα. Ήρθε για να πάρει φανέλα βασικού αλλά οι τραυματισμοί τον φρέναραν. Εκρηκτικός, παίζει καλύτερα στο χώρο, λίγο τσαπατσούλης με τη μπάλα, αλλά με στοιχεία που δεν έχει άλλος εξτρέμ του Ολυμπιακού. Και αυτός αναμένεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο υπόλοιπο της σεζόν, εφόσον παραμείνει υγιής.

Για να φεύγουν

Ο Ρούμπεν Βινάγκρε είναι ουσιαστικά ήδη παρελθόν. Ήρθε από τη Γουλβς ως δανεικός (με οψιόν αγοράς) με πολλές περγαμήνες, ωστόσο η νοοτροπία του δεν βοήθησε και ο Μαρτίνς έκρινε πως δεν του χρειάζεται.

Ο Μαξιμιλιάνο Λοβέρα. Επένδυση 3,5 εκατ. ευρώ για τον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι του 2019, αλλά παρά τις ευκαιρίες που πήρε κυρίως πέρσι δεν κατάφερε να προσαρμοστεί. Αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός.

Ο Μπρούνο Φελίπε. Ήταν ο βασικός δεξιός μπακ του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου, ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά, όμως έκτοτε δεν βρέθηκε χώρος και χρόνος για εκείνον. Υποψήφιος προς αποχώρηση με τη μορφή δανεισμού.

Δεν κρίνονται

Ηλίας Καραργύρης, Παύλος Μαυρουδής, Νικήτας Νικολής, Κρίστιαν Μπέλιτς, Φώτης Κίτσος, Άγγελος Τσάβος, Χαράλαμπος Κατσογιάννης, Γιώργος Σταμούλης, Γιάννης Χριστοφιλόπουλος, Τάσος Τσέλιος, Βασίλης Σουρλής, Θανάσης Παπαδούδης, Αποστόλης Αποστολόπουλος, έχουν επαγγελματικά συμβόλαια και είναι διαθέσιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή για την πρώτη ομάδα, ωστόσο πρόκειται ουσιαστικά για παίκτες της Κ-19. Ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον είναι back up στον Ζοζέ Σα, όπως και ο Κωνσταντίνος Τζολάκης που ήταν ο γκολκίπερ με τον οποίο πανηγύρισε ο Ολυμπιακός το Κύπελλο κάτω από τα δοκάρια του... Το μέλλον μοιάζει όλο δικό του. Αλέξανδρος Νικολιάς, Ιωάννης Κωστή, Στέφανος Ευαγγέλου, Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, Λεονάρντο Κούτρης, Μπομπί Αλέν, Γιώργος Μανθάτης, Καφού, Μάριος Σιαμπάνης ανήκαν στον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα της σεζόν ωστόσο ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου έμειναν ελεύθεροι ή παραχωρήθηκαν σε άλλους συλλόγους με τη μορφή δανεισμού.

ΤΟ RANKING ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2020-2021

Ranking: Βάλαμε τους 51 παίκτες του Ολυμπιακού στη σειρά

News 24/7

24MEDIA NETWORK