Ραπίντ-Μπάγερν

Ραπίντ-Μπάγερν

Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα των Γερμανών. Η Ραπίντ Βιέννης προκαλεί ευχάριστες αναμνήσεις, όχι όμως και το στάδιο της αυστριακής πρωτεύουσας. Το 1967, οι Βαυαροί είχαν ηττηθεί με 0-1 αλλά στη ρεβάνς είχαν επικρατήσει με 2-0 και είχαν πάρει τη πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Τότε, έμελε να φτάσουν μέχρι τέλους, καθώς στον τελικό είχαν νικήσει τη Ρέιντζερς. Τα πράγματα όμως ήταν διαφορετικά είκοσι χρόνια μετά. Στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1987, αντίπαλος ήταν η Πόρτο. Παρά το ότι η ομάδα του Ούντο Λάτεκ είχε προηγηθεί, δύο γκολ από τους Ίβηρες (το δεύτερο εκπληκτικό τακουνάκι από τον Αλγερινό Μανζέρ), είχαν στείλει το "Ιερό Δισκοπότηρο" στη Δυτική Ευρώπη.

Όσον αφορά στο παρόν, το παιχνίδι δεν βρίσκει τη Ραπίντι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Γιόζεφ Χίκερσμπέργκερ είδε τους παίκτες του το σαββατοκύριακο να μένουν στο εκτός έδρας 1-1 απέναντι στην Αντμίρα Βάκερ και πλέον μετρούν τέσσερα παιχνίδια δίχως νίκη, κάτι που τους έχει φέρει στην τρίτη θέση της Μπουντεσλίγκα, τέσσερις πόντους πίσω από τη κορυφή. Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα προβλήματα δεν είναι σοβαρά. Ανησυχία προκλήθηκε μετά τις ενοχλήσεις του εξαιρετικού μεσοεπιθετικού Αντρέας Ίβανσιτς, ο οποίος χτύπησε κατά τη διάρκεια διεθνών υποχρεώσεων με την Αυστρία. Ωστόσο, δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό και έτσι αναμένεται να πάρει τη θέση του 18χρονου, Βέλι Κάβλακ.

Από την άλλη, ο Φέλιξ Μάγκατ βλέπει την ομάδα του να προελαύνει στο γερμανικό πρωτάθλημα και με το απόλυτο συγκομιδής πόντων, να δίνει τον τόνο. Μάλιστα, πήρε καλά νέα από τον Ρόι Μακάι. Ο Ολλανδός στράικερ κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του νωρίτερα από το αναμενόμενο και είναι έτοιμος να βρεθεί και πάλι στο αρχικό σχήμα. Τα απρόοπτα όμως δεν έλειψαν από τη προπόνηση της Δευτέρας. Ο βασικός επιτελικός μέσος, Μίκαελ Μπάλακ, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα χτύπησε και έτσι έμεινε εκτός αποστολής.

Πιθανές συνθέσεις
Ραπίντ Βιέννης: Πάγερ, Αντάμσκι, Μπέιμπλ, Ντόμπερ, Βαλάσοβιτς, Χλίνκα, Ίβανσιτς, Μαρτίνεζ, Κόρσος, Κινσλ, Λαβαρέ.
Μπάγερν Μονάχου: Καν, Σανιόλ, Λούσιο, Ισμαέλ, Λιζαραζού, Ζε Ρομπέρτο, Χάργκριβς, Ντάισλερ (Καρίμι), Σβάινσταϊγκερ, Μακάι, Κρουζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK