Ραπίντ Βιέννης - Μπριζ 0-1

Με την τύχη να είναι σύμμαχος της η Μπριζ πέρασε από το «Ερνστ Χάπελ» (1-0) και προπορεύεται της Ραπίντ στον αγώνα για την τρίτη θέση που οδηγεί στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι Αυστριακοί είχαν δοκάρι και τελικά…είδαν τους Βέλγους να τους «κλέβουν» τον αγώνα με ένα γκολ του Μπάλαμπαν, για το οποίο ο Κροάτης θα πρέπει να ευχαριστεί τον Θεό του ποδοσφαίρου.

Ραπίντ Βιέννης - Μπριζ 0-1
Με την τύχη να είναι σύμμαχος της η Μπριζ πέρασε από το «Ερνστ Χάπελ» (1-0)και προπορεύεται της Ραπίντ στον αγώνα για την τρίτη θέση που οδηγεί στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι Αυστριακοί είχαν δοκάρι και τελικά…είδαν τους Βέλγους να τους «κλέβουν» τον αγώνα με ένα γκολ του Μπάλαμπαν, για το οποίο ο Κροάτης θα πρέπει να ευχαριστεί τον Θεό του ποδοσφαίρου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν οι πρώτοι που έφθασαν σε δημιουργία ευκαιρίας και τους ακολούθησαν οι γηπεδούχοι, αλλά οι Μπάλαμπαν και Λαβάρε δεν έφθασαν στο γκολ, σε δύο φάσεις που είχαν στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.

Αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο και είχαν ευκαιρίες για γκολ, αλλά αυτός που πλησίασε περισσότερο, ήταν ο Ιβάν Λέκο, στο 20’ της αναμέτρησης. Οι Βέλγοι έφθαναν πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και ο Ντίφερ στο 26’ λίγο έλειψε να γράψει το 0-1 για την ομάδα του.

Mπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους είχαμε τις δύο σπουδαιότερες φάσεις του αγώνα. Πρώτα ο Μπούτινα στο 42’ σταμάτησε τον Χλίνκα, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή, ενώ ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα ο Κλεμέν πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά ο Πάγιερ έστειλε τις δύο ομάδες με 0-0 στα αποδυτήρια.

Oι δύο αντίπαλοι συνέβαλαν στο να γίνει ένας αρκετά καλός αγώνας, χωρίς σκοπιμότητες. Το γκολ ήταν κρυφός πόθος για αμφότερες τις ομάδες και αυτή που το πλησίασε πρώτη ήταν η Μπριζ, αλλά ο Μπάλαμπαν δεν φάνηκε… συνεπής σε φάση του 55’.

Δύο λεπτά αργότερα οι Αυστριακοί άγγιξαν το προβάδισμα, όμως η κεφαλιά του Κιντσλ προσέκρουσε στο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Μπούτινα. Mέχρι το 70’ οι ευκαιρίες είχαν περίοπτη θέση στον αγώνα, χωρίς όμως καμία από αυτές να αλλάξει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Mέσα σε ένα τρίλεπτο οι δύο αντίπαλοι έκαναν από ισάριθμες αλλαγές. Αυτές φαίνεται ότι βοήθησαν περισσότερο την Μπριζ, που πήρε το προβάδισμα στο 75’. Ο Ντιφέρ βγήκε από δεξιά, η σέντρα του βρήκε τον ελεύθερο Μπάλαμπαν, ο Κροάτης βρήκε την μπάλα και με τα δύο πόδια και τελικά από μία στραβοκλωτσιά η πρωταθλήτρια Βελγίου πήρε το προβάδισμα (0-1).

H αναμενόμενη αντίδραση των Αυστριακών δεν ήρθε ποτέ και πλέον η Μπριζ βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία την «μάχη» για την κατάληψη της 3ης θέσης του ομίλου.


Οι συνθέσεις:

Ραπίντ Βιέννης: Πάγερ, Αντάμσκι, Μπέιμπλ (73' Μαρτίνεζ), Βαλάχοβιτς, Nτόμπερ (54' Χίντεν), Κόρσος, Ίβανσιτς, Κλίνκα, Χόφμαν, Κινσλ, Λαβαρέ (73' Αγκαγκοντόζ)

Μπριζ: Μπούτινα, Βανουντενάρντε, Σπίλαρ, Μάερτενς (70' Ενγκλεμπερτ), Μπλοντέλ, Κλεμέν, Φέρμαντ, Λέκο, Ντιφέρ (91' Ρόελαντς), Πορτίγιο (70' Βερέιεν), Μπάλαμπαν

News 24/7

24MEDIA NETWORK