Ραπίντ Βιέννης – Μπριζ

Ο πρώτος όμιλος, ο μοναδικός που έχει στις τάξεις του τέσσερις πρωταθλήτριες, περιλαμβάνει δύο ξεκάθαρα φαβορί. Ο λόγος για τις Ραπίντ Βιέννης και Μπριζ, οι οποίες μπορεί να μην έχουν και πολλά περισσότερα, πέραν της τρίτης θέσης, να ελπίζουν, ωστόσο καλό θα είναι να προσέξουμε μήπως και η ιστορία επαναληφθεί.

Ραπίντ Βιέννης – Μπριζ

Ο πρώτος όμιλος, ο μοναδικός που έχει στις τάξεις του τέσσερις πρωταθλήτριες, περιλαμβάνει δύο ξεκάθαρα φαβορί. Ο λόγος για τις Ραπίντ Βιέννης και Μπριζ, οι οποίες μπορεί να μην έχουν και πολλά περισσότερα, πέραν της τρίτης θέσης, να ελπίζουν, ωστόσο καλό θα είναι να προσέξουμε μήπως και η ιστορία επαναληφθεί, κάτι που αν γίνει, τότε το ματς αξίζει τηλεοπτικής παρακολούθησης.

Το Φθινόπωρο του 1986, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, οι δύο είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους και μετά από 180 λεπτά, χρειάστηκαν 13 γκολ για να ξεκαθαρίσει η πρόκριση. Οι Αυστριακοί είχαν επικρατήσει με 4-3 στη Βιέννη και στο Βέλγιο απέσπασαν ένα χορταστικό 3-3, με τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό της Κροατίας, Ζλάτκο Κράνιτσαρ, να συμβάλλει τα μέγιστα.

Το 1989, στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, η Ραπίντ ήταν και πάλι εκείνη που είχε χαμογελάσει. Με εκτός έδρας νίκη 2-1, είχε γίνει το απόλυτο φαβορί και ένα… ταπεινό 4-3 στο "Ερνστ Χάπελ" ολοκλήρωσε τις τύχες του ζευγαριού. Παίκτης και σκόρερ για τους Βέλγους ήταν τότε ο Γιάν Κέλεμανς, ο οποίος πλέον κρατάει το πηδάλιο που άφησε κενό ο Τροντ Σόλιντ.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι γηπεδούχοι δεν έχουν τα πολύ σοβαρά προβλήματα. Ο επιθετικός Ρόμαν Κίναστ είναι μία απουσία που ίσως μετρήσει, ωστόσο οι Κούλοβιτς, Μπουργκστάλερ και Χίντεν είναι μακροχρόνιες και ως εκ τούτου δεδομένες απώλειες. Σάλο πάντως έχει προκαλέσει η επόμενη ημέρα του Χίκερσμπέργκερ, ο οποίος, ίσως και την Τετάρτη, ανακοινώσει πως αναλαμβάνει το τιμόνι της εθνικής Αυστρίας. Μετά και την ήττα από τη Σάλτσμπουργκ, το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, πόσο μάλλον για τέτοιου είδους εξελίξεις.

Από την άλλη, ο Κέλεμανς έκανε αλλαγή τον βασικό δεξιό οπισθοφύλακα Φιλίπ Ντε Κοκ στο ματς με τη Βέστερλο, ο τελευταίος αντέδρασε και έτσι τον πέταξε εκτός αποστολής προς γνώση και συμμόρφωση. Ο σκόρερ του λυτρωτικού τέρματος της νίκης, Γκερτ Βερέγιεν έχει πιθανότητες για την ενδεκάδα αλλά στα 35 του δεν είναι η πλέον αξιόπιστη, όσον αφορά στη διάρκεια, λύση και έτσι το δίδυμο των Χαβιέ Πορτίγιο – Μπόσκο Μπάλαμπαν είναι το επικρατέστερο. Ο αμυντικός Κλουκόφσκι και ο στράικερ Ισιάκου είναι δεδομένες απουσίες.

Πιθανές συνθέσεις
Ραπίντ Βιέννης: Πάγερ, Αντάμσκι, Μπέιμπλ, Βαλάχοβιτς, Τόσουν, Κόρσος, Ίβανσιτς, Χλίνκα, Μαρτίνεθ, Κινσλ, Λαβαρέ.
Μπριζ: Μπούτινα, Βέλγκερεν, Κλεμάν, Μάρτενς, Βαντελανουά, Μπλοντέλ, Ντιφέρ, Λέκο, Ένγκλεμπερτ, Πορτίγιο, Μπάλαμπαν.

Διαιτητής: Στιούαρτ Ντούγκαλ (Σκωτία)

News 24/7

24MEDIA NETWORK