Ρεάλ - Μπαρτσελόνα: Ο Σουάρες τρομοκράτησε τον Ράμος χωρίς να δαγκώσει

Ο Λουίς Σουάρες, με δύο γκολ και... πρόκληση ενός αυτογκόλ, ανάγκασε τον Σέρχιο Ράμος να φωνάζει στους συμπαίκτες να προσέξουν την 6άρα! Η Μπαρτσελόνα είχε ακόμα μια βραδιά... εξοχικού με τη Ρεάλ.

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα: Ο Σουάρες τρομοκράτησε τον Ράμος χωρίς να δαγκώσει
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

"Πάμε, μην μας βάλουν 6". Η φράση είναι σοκαριστική. Η πρωταθλήτρια κόσμου, η κάτοχος των τελευταίων τριών Champions League, κινδυνεύει να συντριβεί μέσα στο 'σπίτι' της, από κάποιον αντίπαλο. Η παραδοχή του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, ήρθε μετά από το 3-0 της Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς των ημιτελικών του Copa del Rey και ήταν απολύτως βάσιμη.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει ηττηθεί περισσότερες φορές από κάθε άλλο (11) στο 'Σαντιάγο Μπερναμπέου' από την Μπαρτσελόνα. Μία εξ αυτών ήταν το 2-6 που βίωσε και ο ίδιος. Ουκ ολίγες φορές, δε, βρέθηκε στην πλευρά του ηττημένου με τους Καταλανούς να σημειώνουν manita ('ανοιχτή παλάμη', έκφραση για τα 5 γκολ).

Ο φόβος του ήταν γνήσιος, πραγματικός. Η εικόνα των 'μερένγκες' προδιέθετε για περισσότερα τέρματα. Όχι επειδή έπαιζαν άσχημα, αλλά επειδή για ακόμα ένα clasico αψήφισαν την άμυνα. Και όταν βρέθηκαν να κυνηγούν γκολ, τη λησμόνησαν ακόμη περισσότερο, με καταστροφικά αποτελέσματα.

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα: Ο Σουάρες τρομοκράτησε τον Ράμος χωρίς να δαγκώσει
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Ράμος είχε κάθε δικαιολογία να τρομάζει για το τι θα επακολουθούσε μετά από την αμυντική κατάρρευση της Ρεάλ, αφού ακόμα ο Λιονέλ Μέσι, ο ποδοσφαιριστής πλέον με τις περισσότερες νίκες στο συγκεκριμένο γήπεδο (11), περνούσε σχεδόν απαρατήρητος στον αγώνα.

Το... φορτίο των Καταλανών ανέλαβε σχεδόν εξ ολοκλήρου ο Λουίς Σουάρες. Τη μέρα που... αποφυλακιζόταν ο πρόεδρος που τον πήρε στην Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ (καταδικασμένος για απάτη), ο Ουρουγουανός επιθετικός έκανε ένα πλασέ ακριβείας στην ασίστ του Ουσμάν Ντεμπελέ στο 50' για να γράψει το 1-0.

Η Ρεάλ είδε το προβάδισμα του 1-1 στο 'Καμπ Νόου' να εξαϋλώνεται και όπως συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις, προωθήθηκε άτσαλα, αφήνοντας ακάλυπτα τα μετόπισθεν. Το αποτέλεσμα ήταν μία αντεπίθεση όπως αυτή του 69ου λεπτού, με τον Ντεμπελέ ξανά να δίνει ασίστ στον Σουάρες, τον Ραφαέλ Βαράν να προλαβαίνει με τάκλιν, να συγκρούεται με τον Ντάνι Καρβαχάλ, να διαλύει το γόνατό του και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα: Ο Σουάρες τρομοκράτησε τον Ράμος χωρίς να δαγκώσει

Τέσσερα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε η κατάρρευση της Ρεάλ, με τον Καζεμίρο να κάνει πέναλτι στον Σουάρες και τον 32χρονο επιθετικό να εκτελεί εύστοχα πέναλτι με 'Πανένκα', να φτάνει τα 11 γκολ κόντρα στους 'μερένγκες' (αγαπημένος αντίπαλος ως παίκτης της Μπαρτσελόνα) και να 'σφραγίζει' τη νίκη.

Μία νίκη που φάνταζε τόσο μακρινή με βάση την εικόνα του 1ου ημιχρόνου. Η Ρεάλ έκανε διαρκώς απειλητικές επιθέσεις και ο Βινίσιους 'χόρευε' όποιον αντίπαλο τολμούσε να τον πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής. Ο 18χρονος Βραζιλιάνος ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα στο 'Καμπ Νόου' και επιχείρησε να κάνει το ίδιο και στη ρεβάνς, όμως τα κατάφερε μέχρι ενός σημείου, μέχρι του σημείου της εκτέλεσης.

Ο Βινίσιους έχασε 4 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, κυρίως λόγω της αδυναμίας του να σημαδέψει και της καθυστέρησης σκέψης πριν από την εκτέλεση. Ζεράρ Πικέ και Νέλσον Σεμέντο κατάφερναν να τον εξουδετερώνουν την ύστατη στιγμή, ωστόσο η αριστερή πτέρυγα της Ρεάλ με Βινίσιους και Ρεγκιλόν (που στο τέλος έβαλε τα κλάματα επειδή δεν άντεξε τη βαριά ήττα) έδειξε ότι θα τους ταλαιπωρεί αρκετά.

Η βραδιά τελικά ήταν της Μπαρτσελόνα στο 'Καμπ Μπερναμπέου', όπως το αποκάλεσε η Marca, ή στο 'Εξοχικέου', όπως το αποκαλεί ο Θανάσης Κρεκούκιας στους ' 2 Κοντρούς'. Ακόμα κι αν από μία μικρή γωνιά ακούγονταν μιμήσεις ήχων πιθήκου όταν η μπάλα έφτανε στα πόδια του Ντεμπελέ, το πάρτι που στήθηκε στην -μικρή- κερκίδα των φίλων της Μπαρτσελόνα δεν είχε τέλος.

"Πού είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο;", φώναζαν χλευαστικά, λίγες μέρες μετά από τη συνέντευξη του Καρίμ Μπενζεμά στο France Football, όπου υποστήριζε ότι του αρέσει που πλέον δεν είναι υποστηρικτικός του Πορτογάλου και πως έχει ευθύνες για το σκοράρισμα. Ούτε αυτός ο 'B' έκανε πολλά πράγματα (έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 1ο ημίχρονο) ούτε ο έτερος 'B' από το πάλαι ποτέ 'BBC' της Ρεάλ κατάφερε πολλά, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο στο 68'. Ο Γκάρεθ Μπέιλ ουσιαστικά έμεινε στη μνήμη χάρη σε αυτό:

Δίχως τον Ίσκο που έμεινε εκτός αποστολής και με τον Κέιλορ Νάβας αντί του Τιμπό Κουρτουά στο τέρμα, η Ρεάλ υπέστη την 95η ήττα της σε clasico. Οι νίκες της είναι άλλες τόσες (51 ισοπαλίες) και για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2012 υπάρχει ισορροπία στις αναμετρήσεις (403-398 τα γκολ υπέρ της Ρεάλ).

Το Σάββατο, στο clasico του πρωταθλήματος στο ίδιο γήπεδο, στη ρεβάνς του 5-1 στο 'Καμπ Νόου', η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στην κόντρα για πρώτη φορά μετά από 87 χρόνια. Μέχρι το 2003, η Μπαρτσελόνα είχε 13 'διπλά' σε 74 αγώνες στη Μαδρίτη με γηπεδούχο τη Ρεάλ. Έκτοτε, έχει 12 νίκες σε 22 αγώνες. Ο Ράμος έχει κάθε λόγο να φοβάται ξανά, αυτήν τη φορά όχι επειδή θα χαθεί ένας τίτλος, αλλά επειδή θα γραφτεί ξανά ιστορία, εις βάρος της Ρεάλ.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

News 24/7

24MEDIA NETWORK