Ρεάλ και Μπαρτσελόνα την ίδια σεζόν αγόρασαν τα δύο μεγαλύτερα ταλέντα: Τι απέγιναν; Ο ένας αρχηγός στην Αγγλία και ο άλλος φόρεσε το κασκόλ του Άρη

Με διαφορά έξι μηνών οι κορυφαίες ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος αγόρασαν δύο wonderkid που τότε είχαν την προοπτική να ηγηθούν στα Ρεάλ vs. Μπαρτσελόνα. Πού είναι σήμερα; Ο ένας παραλίγο να γίνει "Ελληνας", αλλά χάλασε η μεταγραφή του.

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα την ίδια σεζόν αγόρασαν τα δύο μεγαλύτερα ταλέντα: Τι απέγιναν; Ο ένας αρχηγός στην Αγγλία και ο άλλος φόρεσε το κασκόλ του Άρη
AP

Η ζωή ενός ποδοσφαιριστή είναι αναπάντεχη. Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να τον οδηγήσει η μοίρα με μια λάθος απόφασή ή με μια σταθερή πορεία. Η απόσταση από το ναδίρ στο ζενίθ και τούμπαλιν είναι εξαιρετικά μικρή. Όλο αυτό το ανατρεπτικό συνέβη με δύο παίκτες οι οποίοι αγοράστηκαν από τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Οι δύο κινήσεις

Ιανουάριο 2015 και οι Μαδριλένοι πρώτοι απ' όλους με 2,8 εκατ. ευρώ κάνουν δικό τους τον Μάρτιν Όντεγκαρντ. Ο Νορβηγός, τότε, ήταν το κορυφαίο ταλέντο του πλανήτη, αλλά επί της ουσίας αυτό που αναμενόταν να κάνει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου δεν το έκανε ποτέ. Κόντεψε να χαθεί κιόλας, όμως, από το 2021 κι έπειτα απογειώθηκε.

Χρειάστηκε να περάσει από Χέρενφεν, Φίτεσε, Σοσιεδάδ ως δανεικός μέχρι να τον αγοράσει η Άρσεναλ και να φτάσει να γίνει εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Premier League και αρχηγός των Κανονιέρηδων οι οποίοι διεκδικούν το πρωτάθλημα πλέον στην Αγγλία.

Έξι μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2014 η Μπαρτσελόνα πλήρωσε την Ντίναμο Ζάγκρεμπ 5.000.000 ευρώ και έκανε δικό της τον Άλεν Χαλίλοβιτς. Ο Κροάτης ήταν σπουδαίο ταλέντο χωρίς ωστόσο η καριέρα του να συνεχίσει σε ανοδική πορεία για να γίνει επίκεντρο στις μάχες της Μπάρτσα με την Ρεάλ.

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός από wonderkid μετατράπηκε σε γυρολόγο έχοντας φορέσει τις φανέλες των: Χιχόν, Αμβούργο, Λας Πάλμας, Μίλαν, Στάνταρντ Λιέγης, Χέρενφεν, Μπέρμιγχαμ, Ρέντινγκ, Ριέκα και Φορτούνα Σιτάρντ.

Έφτασε μια ανάσα από τον Άρη

Ο 27χρονος πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα με καταγωγή από το Ντουμπρόβνικ, Άλεν Χαλίλοβιτς έφτασε κοντά να στο να φορέσει και τη φανέλα του Άρη. Εν τέλει πέρασε γύρω από το λαιμό του μόνο το κασκόλ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν έφτασε η υπόθεσή του στις μεταγραφές για να τον δούμε ν' αγωνίζει στο Βικελίδης.

Κοίτα τι "έφτιαξε" η κλήρωση του Europa League: Μπορεί να γίνει μυθικός τελικός ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο της Λίβερπουλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK