Ρεάλ Μ.-Ρόζενμποργκ

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού –την πρώτη στη φετινή φάση των ομίλων- η Ρεάλ Μαδρίτης στοχεύει στο 2χ2 απέναντι στη Ρόζενμποργκ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ρεάλ Μ.-Ρόζενμποργκ
Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού –την πρώτη στη φετινή φάση των ομίλων- η Ρεάλ Μαδρίτης στοχεύει στο 2χ2 απέναντι στη Ρόζενμποργκ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Οι δύο ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς με κοινό σημείο αναφοράς τον Ολυμπιακό, αφού οι βαθμοί της νίκης ήρθαν από τις αναμετρήσεις με τους «ερυθρόλευκου». Η Ρεάλ άρχισε τις υποχρεώσεις της στον 6ο όμιλο με την συντριβή στο «Ζερλάν» από τη Λιόν με 3-0, ενώ η Ρόζενμποργκ ξεκίνησε με νίκη επί του Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Την δεύτερη αγωνιστική οι Ισπανοί επικράτησαν του Ολυμπιακού, ενώ οι Νορβηγοί έχασαν στην έδρα τους από τη Λιόν με 1-0.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές για τις φάσεις των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η πρώτη ήταν την περίοδο 1997-98 όταν στον όμιλο έπαιζε και ο Ολυμπιακός και η δεύτερη ήταν δύο χρόνια αργότερα, την περίοδο 1999-00. Το 1997 η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 4-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενώ στον δεύτερο γύρο στη Νορβηγία, η Ρόζενμπορκ επικράτησε εύκολα με 2-0 των μετέπειτα πρωταθλητών Ευρώπης. Την περίοδο 1999-00 οι «μερένγκες» νίκησαν στην έδρα τους με 3-1, ενώ στο «Τροντχάιμ» η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 1-1.

Συνολικά η Ρεάλ Μαδρίτης έχει παίξει οκτώ φορές με νορβηγικές ομάδες και μετράει επτά νίκες και μόλις μία ήττα, με τέρματα 17-5.
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει συναντηθεί άλλες δύο φορές με ομάδες της Νορβηγίας. Η πρώτη ήταν το 1988 για το κύπελλο Πρωταθλητριών κόντρα στη ΦΚ Μος την οποία και απέκλεισε με δύο νίκες (3-1, 1-0) με τον Εμίλιο Μπουντραγκένιο να σκοράρει και στα δύο ματς. Η δεύτερη φορά ήταν το 1999, στην πρώτη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (πριν τις αναμετρήσεις με τη Ρόζενμποργκ) όταν και αναμετρήθηκε με τη Μόλντε. Στην Ισπανία η Ρεάλ νίκησε με 4-1, ενώ στη Νορβηγία πήρε τους τρεις βαθμούς με γκολ του Κριστιάν Καρεμπέ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Βαλντερλέι Λουξεμπούργκο έχει αναστρέψει το εις βάρος του κλίμα μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα και δη τον εκτός έδρας θρίαμβο επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-0, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Ιδια εικόνα και για τη Ρόζενμποργκ που δείχνει ανεβασμένη αγωνιστικά και έχει απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα για τους πρωταθλητές Νορβηγίας δεν υπάρχουν, σε αντίθεση με τους Μαδριλένους. Ο Λουξεμπούργκο δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ρονάλντο, αλλά και τους Σέρχιο Ράμος-Μίτσελ Σαλγκάδο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός δεν δείχνει να προβληματίζεται από την απουσία του Ρονάλντο και το έδειξε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτούς που θα απουσιάσουν, αλλά με αυτούς που θα έχω. Εχω, λοιπόν, τον Ρομπίνιο, για τον οποίο είμαι σίγουρος πως θα κάνει... πάρτι!»


Πιθανές συνθέσεις:
Ρεάλ Μ.: Κασίγιας, Ντιόγκο, Γουντγκέιτ, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Μπέκαμ, Πάμπλο Γκαρσία, Ζιντάν, Ρομπίνιο, Μπαπτίστα, Ραούλ.
Ρόζενμποργκ: Εσπεν Γιόνσεν, Μπάσμα, Κβάρμε, Ρίσεθ, Ντόρσιν, Στραντ, Σκιέλμπρεντ, Σόλι, Μπράτεν, Χέλσταντ, Στόρφλορ.


News 24/7

24MEDIA NETWORK