Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (VIDEOS)

Το γκολ του Χαβιέρ Ερνάντες στο 88ο λεπτό χάρισε στην Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη με 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και, συνάμα, την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Champions League. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι "ροχιμπλάνκος" λόγω αποβολής του Αρντά Τουράν στο 76'.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Σε διάταξη 4-4-2 παρέταξε την Ρεάλ Μαδρίτης ο Κάρλο Αντσελότι, απόρροια των πολλών απουσιών στη μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ έβαλε τον Πέπε στη μεσαία γραμμή και τον Χαβιέρ Ερνάντες δίπλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, από την πλευρά του, επέλεξε ανάλογο σύστημα, με τον Γιαν Όμπλακ αντί του Μογιά κάτω από τα γκολπόστ, τον Χεσούς Γκάμεθ αντί του Γκιγέρμε Σικέιρα στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μάριο Μάντζουκιτς (ξεπέρασε τον τραυματισμό του) δίπλα στον Αντουάν Γκριεζμάν.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (VIDEOS)

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την μπάλα στο πρώτο τέταρτο και δημιούργησε μερικές αξιόλογες τελικές με σημαντικότερη το σουτ του Ρονάλντο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής (στο 14'), εν συνεχεία η Ατλέτικο Μαδρίτης ισορρόπησε την κατάσταση, αλλά οι "μερένγκες" επανήλθαν στο 44' με το χαμένο τετ α τετ του Ρονάλντο (απέκρουσε ο θετικότατος Όμπλακ).

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην ομάδα του Αντσελότι, η οποία κατέγραψε κατοχή 69% και, τηρουμένων των αναλογιών (πολλές απουσίες/ιδιαιτερότητα του αγώνα) αρκετές τελικές, χωρίς ωστόσο να "πνίξει" τον αντίπαλο.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (VIDEOS)

Ο Σιμεόνε έβαλε τον Γκάμπι αντί του Σαούλ Νίγκεθ στο 46' και τον Ραούλ Γκαρθία αντί του Γκριεζμάν στο 65', γυρνώντας σε διάταξη 4-2-3-1, ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που δημιούργησε τις ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ερνάντες αστόχησε στο 49ο λεπτό από θέση οφσάιντ, ενώ στο 80ό νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Όμπλακ, αλλά στο 88ο δεν λάθεψε, έπειτα από ωραία συνεργασία του Ρονάλντο με τον Ροντρίγκες και ασίστ του CR7.

Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί αρκετές στιγμές έντασης, πολλές κίτρινες και, βέβαια, η δικαιολογημένη αποβολή του Τουράν στο 76ο λεπτό για επικίνδυνο παιχνίδι στον Σέρχιο Ράμος.

Η αποβολή του Τουράν

Το γκολ του Ερνάντες

MVP

Ο Χάμες Ροντρίγκες. Κινητήριος μοχλός της Ρεάλ Μαδρίτης, κάλυψε το κενό των Γκάρεθ Μπέιλ, Λούκα Μόντριτς, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και είχε συμβολή στη φάση του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης.

Αδύναμος κρίκος

Ο Αρντά Τουράν. Για τον απλούστατο λόγο ότι δέχθηκε μία ανόητη κόκκινη, με συνέπεια να αλλάξουν οι ισορροπίες του αγώνα.

Σχόλιο

Ανώτερη η Ρεάλ Μαδρίτης στον επαναληπτικό του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", άξιζε την πρόκριση στην ημιτελική φάση, δεδομένου ότι μέχρι το 90' άντεξε με τους ίδιους 11 παρά την κόπωση και τις δυνατές μονομαχίες. Η Ατλέτικο Μαδρίτης περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, δεν δημιούργησε ούτε μία κλασική ευκαιρία και, φυσικά, δεν δικαιούτο να πάρει ρεβάνς για την απώλεια του περυσινού Champions League.

Οι συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (4-4-2): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο (91' Αρμπελόα), Ροντρίγκες, Πέπε, Κρόος, Ίσκο (94' Ιγιαραμέντι), Ερνάντες (92' Χεσέ), Ρονάλντο.

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Γκάμεθ, Τουράν, Τιάγκο (86' Χοσέ Μαρία Χιμένες), Κόκε, Νίγκεθ (46' Γκάμπι), Μάντζουκιτς, Γκριεζμάν (65' Γκαρθία).

News 24/7

24MEDIA NETWORK