ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Μαδρίτης – Δυναμό Κιέβου 5-1

Bραδιά γιορτής και εξαιρετικού ποδοσφαίρου ήταν η 26η Σεπτεμβρίου 2006 για το κοινό του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Η Ρεάλ Μαδρίτης διέσυρε με 5-1 τη Δυναμό Κιέβου και έκανε την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια ώρα ο Ραούλ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού με 53 γκολ, ενώ ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ γιόρτασε με δύο γκολ τη γέννηση της κόρης του. Το...κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ρέγιες, με τον Ισπανό να σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα των "μερένγκες" στο Τσάμπιονς Λιγκ.

default image

Bραδιά γιορτής και εξαιρετικού ποδοσφαίρου ήταν η 26η Σεπτεμβρίου 2006 για το κοινό του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”. Η
Ρεάλ Μαδρίτης διέσυρε με 5-1 τη Δυναμό Κιέβου και έκανε την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια ώρα ο Ραούλ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του
θεσμού με 53 γκολ, ενώ ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ γιόρτασε με δύο γκολ τη γέννηση της κόρης του. Το…κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ρέγιες, με τον Ισπανό να σκοράρει
για πρώτη φορά με τη φανέλα των “μερένγκες” στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Στα πρώτα δέκα λεπτά αμφότερες οι ομάδες πλησίασαν στο γκολ, χωρίς ωστόσο καμία από αυτές να το πετύχει. Με τη συμπλήρωση 20’ αγώνα ο Φαν Νίστελροϊ γιόρτασε με γκολ τη
γέννηση της κόρης του, αφού μετά από σέντρα σουτ του Ρομπέρτο Κάρλος έβαλε το πόδι του και άνοιξε το σκορ για τους Μαδριλένους.

Eπτά λεπτά μετά το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» σηκώθηκε στο…πόδι, αφού ο Ραούλ κατάφερε να λύσει το «Γόρδιο Δεσμό». Σκοράροντας για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο και για 52η στο θεσμό ο αρχηγός των «μερένγκες» ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 και αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ομάδας του.

Με τα δύο γκολ που πέτυχε ο Ραούλ είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του κυπέλλου Πρωταθλητριών.
Ο Ισπανός έφθασε τα 53 τέρματα, ξεπερνώντας παράλληλα τον Αντρέι Σεφτσένκο ο οποίος μετρά ένα λιγότερο

Πριν εκπνεύσει το πρώτο μέρος η «βασίλισσα» είχε κάνει τρία τα τέρματα της και έδωσε τέλος στη…σεμνή τελετή. Ο Ντιαρά προσπάθησε δις, εν τέλει πέρασε την μπάλα στο Ρέγιες και ο τελευταίος νίκησε τον Σοφκόφσκι με αριστερό βολέ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ισπανού με τη νέα του ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ντιαρά ενήργησε σε ρόλο δημιουργού μετά το Σάββατο, όπου είχε βρει δίχτυα κόντρα στην Μπέτις.

Δύο λεπτά μετά την ανάπαυλα ο νεαρός Μιλέφσκι πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και μείωσε το σκορ σε 3-1. Ο διεθνής επιθετικός πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Γκόρκα και προσπάθησε να βάλει την ομάδα του στο παιχνίδι. Αντίθεση ήταν η γνώμη του Ραούλ, ο οποίος στο 61’ σκόραρε για δεύτερη φορά και ξανάδωσε στους Μαδριλένους «αέρα» τριών τερμάτων.

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε πάρτι για την ομάδα του Καπέλο, αφού στο 68’ ο Νίστελροϊ κέρδισε πέναλτι και αποβολή από τον Σοφκόφσκι. Ο Ολλανδός εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και αφού έκανε το 5-1 έγινε αλλαγή και πέρασε στη θέση του ο Ρονάλντο. Το τελικό σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους, παρά το ότι οι παίκτες του Καπέλο συνέχισαν να πυροβολούν την αντίπαλη εστία.

Διαιτητής: Γκρέιαμ Πολ (Αγλλία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ