Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους 1-1 (VIDEOS)

Την πρώτη της πρόκριση σε τελικό Champions League μετά από 12 χρόνια πανηγύρισε η Γιουβέντους, η οποία άντεξε στην πίεση της Ρεάλ Μαδρίτης και απέσπασε το πολύτιμο 1-1 από το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", υπερασπιζόμενη το 2-1 του Τορίνου.

Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους 1-1 (VIDEOS)

Το live της αναμέτρησης

H εικόνα του αγώνα

Ο Κάρλο Αντσελότι είδε με ικανοποίηση να επανέρχεται το τρίπτυχο ΒΒC (Bale, Benzema, Cristiano) με την επιστροφή του Καρίμ Μπενζεμά στο αρχικό σχήμα έπειτα από ένα μήνα, ο Σέρχιο Ράμος γύρισε στη φυσική του θέση (κεντρικός αμυντικός) και ο Τόνι Κρόος πήρε φανέλα βασικού, αφού ξεπέρασε γρήγορα τις ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο.

Τα καλά νέα για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν ότι ο Πολ Πογκμπά επανήλθε, ενώ η μοναδική διαφοροποίηση σχετικά με το αρχικό σχήμα της αναμέτρησης του Τορίνου ήταν η αντικατάσταση του Στέφανο Στουράρο με τον Γάλλο μέσο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε φορτσάτη στην αναμέτρηση, απείλησε στο 6ο λεπτό με σουτ του Μπενζεμά και το 11ο με φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, προτού ο Αρτούρο Βιδάλ απαντήσει με ένα χαμηλό σουτ στο 14' που εξουδετέρωσε ο Ίκερ Κασίγιας.

Η συνέχεια ανήκε στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, η οποία έστειλε την προειδοποιητική βολή με σουτ του Γκάρεθ Μπέιλ στο 20ό λεπτό και πήρε το προβάδισμα στο 23ο με ένα ιδιαίτερα αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Χάμες Ροντρίγκες από τον Τζιόρτζιο Κιελίνι και εκτέλεσε εύστοχα ο Ρονάλντο.

Μετά από τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, η Γιουβέντους κέρδισε μέτρα και τρία κόρνερ, ωστόσο δεν κατάφερε να αγχώσει πολύ τον Κασίγιας, εν αντιθέσει με την Ρεάλ Μαδρίτης που άγγιξε το 2-0 με Μπενζεμά (39', 41') και Ρονάλντο (41').

O ρυθμός του αγώνα ήταν τρομακτικά γρήγορος στο δεύτερο ημίχρονο, με τη σημαντική διαφορά ότι η "γηραιά κυρία" είχε μπει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης, αυξάνοντας τις επισκέψεις της προς τα καρέ του Κασίγιας.

Μία εκατέρωθεν αξιόλογη φάση κατέγραψαν οι δύο ομάδες μέχρι τη στιγμή που μια αμυντική ολιγωρία των "μερένγκες" στο 58ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον Πογκμπά να στρώσει στον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος πλήγωσε το σύλλογο που ανδρώθηκε με κοντινό σουτ.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ έχασε μοναδική ευκαιρία για την άμεση απάντηση στο 63ο λεπτό και ακολούθησαν τέσσερις καλές φάσεις από τον ίδιο παίκτη (71', 72', 75', 84'), ενώ στο ενδιάμεσο (70') ο Μαρκίζιο νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ από τον Κασίγιας και δεν κατάφερε να δώσει πρόωρα την πρόκριση στην Γιουβέντους.

Με τη συμπλήρωση 79 λεπτών αγώνα, ο Αλέγκρι αντικατέστησε τον Αντρέα Πίρλο με τον Αντρέα Μπαρτζάλι, προκειμένου να θωρακίσει την άμυνά του. Πράγματι, η Γιουβέντους δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αντιθέτως άγγιξε το 1-2 με τον Πογκμπά στο 89' και πανηγύρισε μία παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του Champions League.

MVP

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Με τις φωνές του αφύπνισε ουκ ολίγες φορές τους συμπαίκτες του, οι οποίοι κατά διαστήματα τα έχαναν από την ταχύτητα των παικτών του Κάρλο Αντσελότι.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γκάρεθ Μπέιλ. Του δόθηκαν... άπειρες ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν αξιοποίησε καμία εξ αυτών.

Σχόλιο

Όταν κάνεις τόσες πολλές τελικές (Ρεάλ) και βάζεις μόνο ένα γκολ (με αμφισβητούμενο πέναλτι), τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Η Γιουβέντους, από την πλευρά της, στάθηκε όρθια, είχε και την τύχη με το μέρος της, φτάνοντας σε μία παλικαρίσια πρόκριση. Πόσοι αλήθεια πίστευαν ότι την εφετινή σεζόν θα φτάσει μέχρι τον τελικό του Champions League;

Τα γκολ του αγώνα

Οι συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Κρόος, Ροντρίγκες, Μπέιλ, Ίσκο, Ρονάλντο, Μπενζεμά (67' Ερνάντες).

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Λίχτσταϊνερ, Εβρά, Πογκμπά (89' Περέιρα), Μαρκίζιο, Πίρλο (79' Μπαρτζάλι), Βιδάλ, Μοράτα (84' Γιορέντε), Τέβες.

Διαβάστε ακόμη:

Τα ρεκόρ του Ρονάλντο (VIDEO)

Ball boy δεν δίνει την μπάλα στον Εβρά! (VIDEO)

Τραγούδια και χοροί στα αποδυτήρια της Γιουβέντους (VIDEO)

Φωτιά στο Twitter για τη συνάντηση Σουάρες με Κιελίνι-Εβρά (PHOTOS)

Ξέσπασμα Μπουφόν μετά από 12 χρόνια αναμονής (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK