Ρεάλ Μαδρίτης-Λιόν 2-2
Τέταρτο παιχνίδι τα τελευταία δύο χρόνια, όπου η Λιόν παραμένει αήττητη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι πρωταθλητές Γαλλίας ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" με τους "μερέγκες" στην 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και εξασφάλισαν την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου.

Τέταρτο παιχνίδι τα τελευταία δύο χρόνια, όπου η Λιόν παραμένει αήττητη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι πρωταθλητές Γαλλίας ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” με τους “μερέγκες” στην 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και εξασφάλισαν την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου.
Στα πρώτα λεπτά, η Λιόν εμφανίστηκε περισσότερο επιθετική και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στο κέντρο από τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα στο 11’ ο Τζον Κάριου να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ακόμα και μετά το γκολ που δέχθηκε, η Ρεάλ δεν είχε κάποιον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να είναι αυτοί που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ.
Αυτό ήρθε στο 31ο λεπτό, όταν ο Ζουνίνιο εκτέλεσε ένα από τα πολλά φάουλ που κέρδισε η Λιόν έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και η μπάλα έφτασε μέχρι τη μικρή περιοχή του Ικερ Κασίγιας, τον οποίο πρόλαβε ο Φλοράν Μαλουντά, κάνοντας το 2-0.
Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ στην εφετινή διοργάνωση. Ο Ολλανδός αστόχησε για δεύτερη συνεχή αναμέτρηση από την άσπρη βούλα, αφού και στο 1-0 με τη Στεάουα είχε χάσει την ευκαιρία να σκοράρει
από τα 11 βήματα.
Οι “μερέγκες” προσπάθησαν να απαντήσουν και το κατάφεραν στο 39’, όταν ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγες (είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Γκούτι) εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μοχαμέντ Ντιαρά τη δεύτερη, σημειώνοντας γκολ απέναντι στην πρώην ομάδα του.
Το δεύτερο μέρος είχε διαφορετική μορφή. Οι φίλαθλοι των Καστιγιάνων ήταν απαιτητικοί από τους παίκτες τους και οι παίκτες των Ισπανών ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Ο Γκρεγκορί Κουπέ είχε μεγαλύτερη ενεργή συμμετοχή στο παιχνίδι, αν και η ολοκλήρωση των φάσεων δεν ήταν ιδανική για τους γηπεδούχους.
Στο 76ο λεπτό ο Φάμπιο Καπέλο έριξε στη μάχη και τον Αντόνιο Κασάνο στη θέση του Εμερσον, προσπαθώντας ουσιαστικά με πέντε επιθετικούς (φαν Νίστελροϊ, Ραούλ, Ρομπίνιο, Ρέγες, Κασάνο) να πετύχει την ανατροπή. Στο 83ο λεπτό, ο Ρομπέρτο Κάρλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ραούλ πήρε την κεφαλιά που κατέληξε στο δοκάρι και ο φαν Νίστελροϊ, ανενόχλητος πάνω στη γραμμή του γκολ, πλάσαρε και πέτυχε το 47ο γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο 89ο λεπτό, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του φαν Νίστελροϊ από τον Κρις, στην περιοχή των “λιονέ”. Ο Ολλανδός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Κουπέ, ο οποίος, όμως, κατάφερε να αποκρούσει και να διατηρήσει το αήττητο της ομάδας του στον όμιλο και κατά συνέπεια την πρώτη θέση.
Διαιτητής: Τέριε Χάουγκε (Νορβηγία)