Ρεάλ, το μυστικό της προκρίσης: Γιατί δεν εκτέλεσαν Βαλβέρδε, Μιλιτάο και ο ρόλος του Κέπα

Η στρατηγική του Κάρλο Αντσελότι και του επιτελείου του στα πέναλτι οδήγησε την Ρεάλ στην πρόκριση στους τέσσερις του UCL.

Real Madrid players celebrate after wining the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Manchester City and Real Madrid at the Etihad Stadium in Manchester, England, Wednesday, April 17, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Ρεάλ AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Σύμφωνα με την DailyMail στην Ρεάλ Μαδρίτης ήταν 100% οργανωμένοι για να πάνε το παιχνίδι με την Σίτι στη διαδικασία του πέναλτι, ενώ πριν από τη ρώσικη ρουλέτα ο Αντσελότι και το επιτελείο του χειρίστηκαν μαεστρικά τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν.

Γιατί δεν χτύπησαν πέναλτι Φέντε και Μιλιτάο

Όσο διεξαγόταν η διαδικασία πολλοί απόρησαν γιατί δεν πήγαν στην άσπρη βούλα από πλευράς Ρεάλ οι Μιλιτάο και Βαλβέρδε. Υπάρχει εξήγηση.

Ο Βραζιλιάνος δεν ήθελε να χτύπησει διότι σύμφωνα με το προαναφερθέν Μέσο θα ήταν ρίσκο να σταθεί απέναντι στον συμπατριώτη του τον Έντερσον ο οποίος γνωρίζει πώς σκέφτεται και πώς κινείται σε μία τέτοια κατάσταση λόγω της κοινής τους πορείας στην εθνική ομάδα.

Από την άλλη ο Ουρουγουανός είπε "όχι" γιατί αισθανόταν ενοχλήσεις μετά από τα 120 λεπτά και έδωσε τη θέση του σε συμπαίκτη του. Σωστή η ενέργεια του Βαλβέρδε από τη στιγμή που δεν ήταν σίγουρος και ένιωσε τον κίνδυνο του να βάλει δύσκολα στην ομάδα του.

Ο Κέπα βοήθησε την κατάσταση πριν από τα πέναλτι

Το ρόλο του έπαιξε και ο Κέπα τον οποίο ο Λούνιν έχει προσπεράσει στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων ελέω της απουσίας του Τιμπό Κουρτουά. Καθώς ο Ντάβιντε Αντσελότι (σ.σ. γιος του Καρλέτο) εξηγούσε στον Ουκρανό πάνω από μια οθόνη και ο Ισπανός ήταν εκεί για να του μιλήσει.

Ο δανεικός από την Τσέλσι πορτιέρε έχει αντιμετωπίσει την Σίτι σε παρόμοια κατάσταση και προσπάθησε να περάσει κάποια πράγματα στον συμπαίκτη του. Κάπως έτσι κύλησε το θέμα και άπαντες στην Μαδρίτη δικαιώθηκαν για τις επιλογές τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK