Ρεχάγκελ: "Έχω συμβόλαιο μέχρι τις 31/12"

Απέφυγε να απαντήσει στο αν θα παραμείνει στον πάγκο της εθνικής Ελλάδος ο Ότο Ρεχάγκελ, στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης εν όψει του αγώνα με τη Γεωργία (12/10, 19:00)... "Μπορεί να μην συναντηθούμε τη Πέμπτη, το συμβόλαιο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου", είπε χαρακτηριστικά και έδωσε παράταση στην αγωνία.

Ρεχάγκελ: "Έχω συμβόλαιο μέχρι τις 31/12"

Παράταση στην αγωνία. Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν απάντησε στο αν θα παραμείνει στον πάγκο της εθνικής Ελλάδος κατά την συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, τονίζοντας πως το συμβόλαιό του εκπνέει στο τέλος του έτους. Οι ευχαριστίες του προς τον κόσμο παρέπεμψαν σε αποχαιρετιστήριες δηλώσεις, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το σημαντικό είναι το παιχνίδι με τη Γεωργία (Τετάρτη, 19:00) και όχι το μέλλον της σταδιοδρομίας του. Αναλυτικά...

" Έχουμε μία μικρή πιθανότητα και αν προκύψει θέλουμε να την εκμεταλλευτούμε. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θέλουμε να αποζημιώσουμε τον κόσμο με μία νίκη. Έχουμε μερικά προβλήματα όπως οι τιμωρημένοι ενώ υπάρχει και ο τραυματισμός του Δέλλα και του Φύσσα. Ο Φύσσας σίγουρα δεν θα αγωνιστεί. Θα αποφασίσω μετά την προπόνηση για το πώς θα καταρτιστεί η ομάδα ".

Για την απουσία του Βασίλη Τσιάρτα... " Ακόμη και όταν έπαιζε ο Τσιάρτας, δεν βάζαμε πολλά γκολ. Το ρόστερ καταρτίζεται όπως εμείς κρίνουμε πως πρέπει. Ο Τσιάρτας πρέπει να βρει ομάδα και δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποια ελληνική ομάδα δε μπορεί να τον θέσει στις τάξεις του. Τον πήρα σε μερικά παιχνίδια και επειδή ήθελα να βοηθήσω από τη πλευρά μου".

Περί Άγγελου Μπασινά... " Τρέχει 90 λεπτά και αγωνίζεται για την ομάδα. Κάνει αυτά που θέλω στο γήπεδο". Πως κρίνει την έμπνευσή του να τον χρησιμοποιεί και ως λίμπερο; "Αν ο Μπασινάς βρεθεί σε θέση δεξιού μπακ μέσα στη φάση θα σταματήσει να κυνηγάει τη φάση; Είναι ένας πολύ καλός παίκτης ο οποίος μπορεί να παίξει στην άμυνα και να κάνει παιχνίδι από εκεί. Είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια".

Σχετικά με το μέλλον του στην Ελλάδα, απέφυγε διπλωματικά να απαντήσει... " Το πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι της Τετάρτης. Γι’ αυτό πρέπει να μιλάμε αυτή τη στιγμή. Δεν πρέπει να κάνουμε το δεύτερο βήμα πριν το πρώτο. Το συμβόλαιό μου τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου, όχι μετά το ματς με τη Γεωργία ".

Ο Γερμανός ρωτήθηκε αν έχει δεχθεί πρόταση από άλλη ομοσπονδία ή σύλλογο το τελευταίο διάστημα, για να δώσει την ίδια απάντηση... " Το θέμα είναι το παιχνίδι της Τετάρτης. Να βρούμε απαντήσεις στα ερωτήματα που θα μας θέσει ο αντίπαλος. Γνωρίζω ότι πρέπει να κάνετε τη δουλειά σας αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Στη Δανία, το δεύτερο ημίχρονο δεν πήγε όπως το περίμενα".

Νιώθει υποχρέωση στον κόσμο που τον θέλει στο τιμόνι της Εθνικής; " Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο επειδή είχαμε καλές σχέσεις. Οι εκδηλώσεις ήταν πάντα φιλικές και η ατμόσφαιρα εκπληκτική. Είναι πολύ ωραίο να θέλουν να σε κρατήσουν κάπου. Πρέπει να μου επιτρέψουν όμως να πάρω δημοκρατικά την απόφαση που θέλω, αφού αφορά και στη ζωή μου ".

" Όταν ήρθα στην Ελλάδα, δεν περίμενα να δημιουργηθεί τέτοιο κλίμα εμπιστοσύνης. Η επιτυχία στη Πορτογαλία όμως και ο ενθουσιασμός οικοδόμησε αυτή τη σχέση". Είναι αυτό αρκετό για να παραμείνει; "Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε. Δεν χρειάζεται να γίνει τόση φασαρία, έχουμε καιρό. Θα μιλήσω με την ομοσπονδία και μετά τις 31 Δεκεμβρίου θα δούμε τι θα γίνει".
Υπάρχει περίπτωση να γίνει η συνάντηση τη Πέμπτη; " Δεν μπορώ να πω. Το σίγουρο είναι πως θα μεταβώ στη Γερμανία τη Παρασκευή για προσωπικές υποθέσεις ".

Σηματοδοτεί το παιχνίδι με τη Γεωργία το κλείσιμο ενός κύκλου; " Δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο το παιχνίδι πρέπει να έχει αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα. Τον Νοέμβριο έχουμε φιλικό παιχνίδι ενώ δεν αποκλείεται και να παίξουμε μπαράζ ".

Σχετικά με τα προβλήματα κατά τη διάρκεια των προκριματικών: " Όσον αφορά στην επίθεση, ποτέ δε βάζαμε πολλά γκολ. Στην άμυνα, μας επηρέασε η απουσία του Δέλλα, ενώ ποτέ δεν καταφέραμε να παίξουμε με την ιδανική ενδεκάδα. Υπάρχουν όμως και ομάδες όπως το Καμερούν που για ένα χαμένο πέναλτι δεν κατάφεραν να προκριθούν. Ακόμη και η Τσεχία, όταν λείπουν οι Κόλερ και Νέντβεντ, έχει πολλά προβλήματα ".

Έχει μετανιώσει για κάτι στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα; " Δεν έχω μετανιώσει για κάτι. Ήρθα με ευχαρίστηση, ο κόσμος με αγαπάει ενώ οικοδόμησα υγιή σχέση και με τους παίκτες ".

Το μήνυμα που θα ήθελε να δώσει στον κόσμο: " Θέλω να τον καλέσω στο γήπεδο. Θα δουν έντεκα παίκτες στο γήπεδο που θα τα δώσουν όλα. Τα παιχνίδια που χάσαμε ήταν από προσωπικά λάθη. Θέλω όμως να ευχαριστήσω τους πάντες για τη στήριξη. Σε αντίθεση με την Πορτογαλία, δεν καταφέραμε να παίξουμε με την ενδεκάδα που θα θέλαμε".

Το φινάλε, σε άπταιστα ελληνικά, ήρθε από τον Γερμανό εκλέκτορα: " Σήμερα είναι μία ωραία ημέρα ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK