Ρεκόρ εσόδων στην Premier League

Το ποσό ρεκόρ των 3.1 δις ευρώ έβαλε στα ταμεία της η Premier League τη σεζόν 2012-13, από διαφημίσεις και τηλεοπτικά σύμφωνα με έκθεση της Deloitte, ενώ για τη φετινή το ποσό αναμένεται να φτάσει περίπου τα 4 δις ευρώ!

Ρεκόρ εσόδων στην Premier League

Η Premier Leauge είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου... αλλά και το πιο πλούσιο, σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte που ήρθε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Premier League έβαλε στα ταμεία της για τη σεζόν 2012-13, το ποσό ρεκόρ των 3.1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Βάση των δεδομένων που εξέτασε η εταιρία μάλιστα, έφτασε στο συμπέρασμα πως για τη φετινή χρονιά τα έσοδα της διοργανώτριας αρχής της Premier, θα έχει έσοδα που θα φτάσουν περίπου τα 4 δις ευρώ, μια αύξηση δηλαδή της τάξης του 30%!

Ένα ακόμα στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον, είναι πως συνολικά 13 ομάδες βρέθηκαν να έχουν κέρδη την προηγούμενη περίοδο στα μπάτζετ τους, τρεις περισσότεροι σε σχέση με τη σεζόν 2011-12. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εσόδων, οι ομάδες το ξοδεύουν σε συμβόλαια παικτών, τα οποία είχαν αύξηση της τάξης του 8%.

Τέλος, η Premier League, σύμφωνα με την έρευνα της Deloitte βρίσκεται στην κορυφή στη λίστα με τα έσοδα των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με τη Γερμανία να έρχεται δεύτερη (2.1 δις ευρώ), την Ισπανία τρίτη (1.9 δις ευρώ ) και τέταρτη την Ιταλία (1.7 δις ευρώ).

Διαβάστε ακόμη:

Το καλύτερα γκολ της εφετινής Premier (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK