Ρέμος: "Πρέπει να είμαι ο πρώτος... λακαμάς που βάζει λεφτά από την τσέπη του!"

Ο Αντώνης Ρέμος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 και στην για την μέχρι τώρα πορεία του Γηραιού στο πρωτάθλημα, για την επικείμενη αναμέτρηση με τον Εργοτέλη αλλά και για όλα τα θέματα που αφορούν την διοίκηση του «κυανόλευκου» συλλόγου αναλύοντας όλα τα οικονομικά ζητήματα και τις εκκρεμότητες της ΠΑΕ.

Ρέμος: "Πρέπει να είμαι ο πρώτος... λακαμάς που βάζει λεφτά από την τσέπη του!"
Αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο που το τελευταίο διάστημα δεν είναι και το καλύτερο δίνοντας μία διαφορετική διάσταση στο θέμα: «Υπάρχει στεναχώρια αλλά δεν πρέπει να σταματήσει να υπάρχει αισιοδοξία. Κάνει αγώνα στο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του παρελθόντος χωρίς να έχει την στήριξη κανενός, είμαστε «αυτόνομοι», όπως λέγονται και φίλαθλοί μας. Θα υπήρχε πρόβλημα αν είχαμε κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Αν κάποιος ξέρει τα στοιχειώδη από μπάλα τότε δεν μπορεί να πει ότι έχουμε αγωνιστικό πρόβλημα. Διαφορετικά αναλύεις τα πράγματα σαν οπαδός και σαν διοικητικός παράγοντας. Προσπαθούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Εγώ έχω να πω ότι όλοι μας έχουμε απαιτήσεις αλλά έχουμε και υποχρεώσεις. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα και να ήταν... Ο κόσμος του Ηρακλή έχει δείξει τεράστια υπομονή και τεράστια πιστεύω στα όσα κάνει η διοίκηση. Εμείς θα είμαστε εκεί σε οποιοδήποτε κάλεσμα - πρόβλημα του παρόντος ή του παρελθόντος και εκεί καθημερινά κρινόμαστε αν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα χρέη και στις πληρωμές. Το διοικείν σημαίνει ελέγχω και κατευθύνω το οποιοδήποτε πρόβλημα και δίνοντας λύση σ? αυτό».

Για την υπόθεση που προέκυψε με την αποζημίωση του Κλαουντίνιο τόνισε: «Ένα ευχαριστήριο του Δρούγα περνάει σε ένα μικρό μονόστηλο. Η περίπτωση του Κλαουντίνιο ενώ φαινόταν τόσο απλή τελικά είναι πολύ πιο σύνθετη. Ο Κλαουντίνιο ήρθε και δοκιμάστηκε το καλοκαίρι. Όλοι όσοι ήρθαν μας είπε ο Φερέρ ότι πρέπει να υπογράψουμε ένα προσύμφωνο. Μας είπε υπογράψτε προσύμφωνο και με ένα τέτοιο δικαιώθηκε από την ΦΙΦΑ που του επιδίκασε ένα ποσό της τάξης των 80.000. Με τον Μαλαγκένιο έχουμε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και πλέον γίνεται πιο ισχυρή η θέση μας στη ΦΙΦΑ. Όποιος πλένει πιάτα σπάει και πιάτα. Δεν ξέρω πότε μπορεί να είναι πληρωτέα αυτά. Δεν έχουμε να κρυφτούμε από τίποτα δεν κρύβουμε τίποτα κάθε μέρα η αλήθεια θα φαίνεται. Τα οικονομικά είναι δικό μας πρόβλημα αλλά και ο φίλαθλος πρέπει να δει ότι η ομάδα είναι δική μας, ούτε δική μου, ούτε δική τους. Όλες οι διοικήσεις σπρώχναν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Εγώ όσο είμαι διοίκηση θα κοιτάζω να γιατρεύω κάποιες πληγές και όχι να τις κλείνω με μία γάζα».

Για τις μειωμένες τιμές στα εισιτήρια με τον Εργοτέλη ανέφερε: «Δεν υποχρέωσα κανένα να πάρει διαρκείας ούτε να έρθει στο γήπεδο. Αφού το εισιτήριο δεν είναι αντάξιο των 20-25 ευρώ τότε ας βάλουμε 10. Αν η ομάδα πετάει τότε θα θυμηθούν να έρθουν στο γήπεδο; Ο κόσμος που στηρίζει και αγαπάει τον Ηρακλή είναι εκεί».

Ενώ σε σχετική ερώτηση για την διαιτησία, υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι από την μία μέρα στην άλλη δεν γίνονται θαύματα για να μην είμαστε με το χέρι στην σκανδάλη. Πέραν από την επιπόλαια διαιτησία με τον Πανθρακικό δεν υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία. Προσπάθειες γίνονται από όλες τις πλευρές από παντού γίνονται προσπάθειες και από την λίγκα. Κάποια στιγμή θεωρώ ότι κάποια βήματα έχουν γίνει οι διαιτητές φοβούνται γιατί με το δεύτερο λάθος βγαίνουν από τους πίνακες. Γίνονται βήματα από όλες τις πλευρές. Υπάρχει αισιοδοξία. Αν θέλουν να βαδίσουν με πεπαλαιωμένους τρόπους τότε κάθε φορά που θα βγαίνουν στην Ευρώπη θα φαίνεται η πραγματικότητα. Κάποια στιγμή πρέπει να παίρνουν νίκες με την αξία τους και την μαγκιά τους.

Οι αγωνιστικοί στόχοι είναι σαφείς τόσο στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη όσο και στα υπόλοιπα, μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να αναφέρει: «Δεν θέλω να δω τίποτα παραπάνω από το αποτέλεσμα. Δεν είναι τελικός το αυριανό. Αλλά μπορεί να είναι μια αρχή και να γίνει. Δεν υπάρχει Εργοτέλης υπάρχει η εμμονή η δική μας, χωρίς να θέλω να υποβιβάσω τον Εργοτέλη είναι δικό μας θέμα οικογενειακό. Ο κόσμος δικαιολογημένα έχει τα παράπονα του έχει δείξει ζήλο και αγάπη για την ομάδα. Κάποιοι έξω από αγώνα μπορεί να έχουν πει κάτι αλλά ως εκεί. Κάποια στιγμή θέλουμε να φτάσουμε στον στόχο μας κάθε Κυριακή όμως πρέπει να κερδίζουμε και αν θέλεις απώτερος στόχος είναι ένας τίτλος. Να βγω στην 5άδα, στο ΟΥΕΦΑ, δεν είναι στόχοι, κάθε Κυριακή η νίκη και τα άλλα θα έρθουν μόνα τους».

Για τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ ανέφερε: «Η διοίκηση είναι πάρα πολύ δύσκολο πράγμα και όταν διοικείς σαν φίλαθλος. Το οικονομικό είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος παράγοντας. Θα πάρω σαν παράδειγμα τον ΠΑΟΚ που ενισχύθηκε από Αθήνα και μεταγραφές και μπορεί να έχει 5πλάσια χρέη αλλά αυτή τη στιγμή δεν πληρώνει ούτε ένα φράγκο. Τι να το κάνεις αν είσαι τακτοποιημένος και υπάρχουν προβλήματα; Εγώ σαν Αντώνης έβαλα τα στήθια μου και όλα τα παιδιά προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθια την ομάδα Εγώ έβαλα πολλά λεφτά από την τσέπη μου μόνο και μόνο για να μείνει όρθια η ομάδα. Ολόκληρος Αμπράμοβιτς διάβαζα πως έχει 900.000.000 χρέη από δάνεια και τράπεζες δεν έβαλε δικά του λεφτά. Πρέπει να είμαι ο πρώτος λακαμάς που βάζει λεφτά από την τσέπη του! Θα φανεί στο μέλλον αν είμαστε «σελέμπριτις» ή αγαπάμε πολύ τον Ηρακλή».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα του Μαρκές με τις φήμες περί μεταγραφής του... «Με τον Ολυμπιακό μπορεί να κάνει και τούμπα. Επειδή υπάρχουν πάρα πολλά ραδιόφωνα εφημερίδες και δημοσιογράφοι μπορεί να γράψει ο καθένας ότι θέλει. Τον Γενάρη δεν υπάρχει θέμα Μαρκές, το καλοκαίρι δεν ξέρω. Όποιος θέλει να μείνει μένει, όποιος δεν θέλει δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε. Τώρα ο Φερνάντο είναι 100 % στον Ηρακλή κατάλαβε τα λάθη του παρελθόντος και προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και την τιμωρία του την δέχτηκε, δεν μπορείς να τον σκοτώσεις, τον ποδοσφαιριστή μόνο ένα οικονομικό πρόστιμο μπορείς».

Μιλώντας για το μείζων ζήτημα της «κυανόλευκης» οικογένειας, το γηπεδικό δήλωσε: «Το λέω και δημόσια και ιδιωτικά πως είναι όνειρο όλων μας είναι να αποκτήσουμε καινούργιο γήπεδο και της Θεσσαλονίκης να έχει καινούργια γήπεδα αλλά κωλυσιεργεί. Οτιδήποτε νέο είναι να γίνει μόνο από τις ομάδες. Ο Ηρακλής είναι η πιο πλούσια ομάδα σε ακίνητη περιουσία και συνάμα πιο φτωχή γιατί δεν μπορεί να την εκμεταλλευτεί. Η Πολιτεία είναι άδικη γιατί δεν σ? αφήνει να πουλήσεις και να κάνεις ένα καινούργιο γήπεδο όπως και η πολεοδομία που έχει συγκεκριμένο συντελεστή δόμησης και εκμετάλλευση συγκεκριμένων εμπορικών χώρων. Εγώ δεν είμαι ειδικός αλλά συνεργάζομαι και συμβουλεύομαι ανθρώπους κατάλληλους. Μεγάλους χρηματοοικονομικούς παράγοντες είναι πολύ δύσκολο να επενδύσουν σε αθλητικά σωματεία είναι δύσκολο να έρθουν και να επενδύσουν. Οι πολιτικοί έταζαν και μόλις φεύγουν από την θέση ξετάζαν».

Καταλήγοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους οργανωμένους... «Αυτό είναι ένα θέμα που δεν ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί Το οπαδικό κίνημα του Ηρακλή έχει δείξει μεγάλη πίστη στην προσπάθεια έχουν δώσει μεγάλη ώθηση. Χειροκροτάν και στις χαρές και στις λύπες και κρατάν ψηλά την σημαία του Ηρακλή και δημιουργούνται νέες φλόγες. Θα ήθελα κάποια στιγμή να τους επισκεφτώ όλους τους συνδέσμους. Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρε και η ομοιογένεια να διατηρηθεί ώστε να ορθοποδήσει η ομάδα. Να τελειώσει ο Γολγοθάς και για το μπάσκετ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK