Πίσω από τις λέξεις της ανακοίνωσης Αλαφούζου: Τι σημαίνουν όσα ανακοίνωσε

Το Contra.gr και ο Κώστας Γουλής αποκωδικοποιούν την ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου με την οποία γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το νεύμα στην πλευρά Γιαννακόπουλου, το σφιχτό εναλλακτικό πλάνο και ο ρόλος του Βασίλη Κωνσταντίνου.

Πίσω από τις λέξεις της ανακοίνωσης Αλαφούζου: Τι σημαίνουν όσα ανακοίνωσε

Με τη δήλωση-ανακοίνωση που έκανε το βράδυ της Πέμπτης ο Γιάννης Αλαφούζος ουσιαστικά πέταξω από πάνω την ευθύνη για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό.

Κατέστησε, την ίδια ώρα, σαφές ότι αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που ακουμπούν στις προσωπικές του δεσμεύσεις (20εκ) αλλά και ένα μικρό μέρος των μελλοντικών υποχρεώσεων της εταιρίας (που δεν είναι και λίγες).

Ταυτόχρονα ρίχνει τον μπαλάκι στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αναμένοντας τη δική του επόμενη κίνηση για τη διάδοχη κατάσταση. Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός τόνιζαν με νόημα το βράδυ της Πέμπτης ότι "ο μόνος που ενδιαφέρθηκε πραγματικά για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος".

Με το σχήμα του οποίου θα ηγηθεί ο Βασίλης Κωνσταντίνου ουσιαστικά αναζητείται διοίκηση σωτηρίας, μία μεταβατική, δηλαδή, κατάσταση ενώ θα γίνουν προσπάθειες για συνομιλίες με επιφανείς Παναθηναϊκούς.

Χρήσιμο είναι να τονιστεί ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν οριοθέτησε χρονικά το τέλος. Σύμφωνα με το πλάνο, θα βγει και η εφετινή σεζόν με επιπλέον περικοπές, συμμάζεμα εξόδων και φυσικά πωλήσεις παικτών.

Πλέον, μετά την περίπτωση του Βλαχοδήμου, θα υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών στους οποίους θα μπει πωλητήριο με στόχο την ανεύρευση χρημάτων.

Το καλοκαίρι, αν μέχρι τότε δεν έχει προκύψει σοβαρή εξέλιξη, θα λάβει χώρα και η διάδοχη κατάσταση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK