Ρεχάγκελ: “Ηταν ένα διδακτικό παιχνίδι”
Οι δηλώσεις από την Γαλλία.
Οτο Ρεχάγκελ μετά το τέλος του παιχνιδιού.
Στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός προπονητής πρόσθεσε πως “η Γαλλία έχει γρήγορους από τη φύση τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους δεν διαθέτει η Ελλάδα. Εμείς είχαμε κάποιους παίκτες στην ενδεκάδα που δεν είναι τόσο γρήγοροι όσο οι Γάλλοι και αυτό φάνηκε στη διάρκεια του αγώνα. Θέλαμε να παίξουμε σφιχτά πίσω και να βγούμε μπροστά με αντεπιθέσεις, αλλά δεν το καταφέραμε γιατί χάναμε εύκολα τη μπάλα στο χώρο του κέντρου. Είδα κάποια πράγματα σήμερα, αλλά δεν θα τα πω εδώ. Αυτό, όμως, που θέλω να πω είναι πως όταν μας πιέζει πολύ ο αντίπαλος χάνουμε εύκολα τη μπάλα και είναι κάτι που πρέπει να το διορθώσουμε”.
Ο προπονητής της Γαλλίας Ραϊμόν Ντομενέκ δήλωσε: “Είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση των παικτών μου. Θα πρέπει να ξέρετε ότι η Ελλάδα έδειξε και σήμερα ότι είναι μια πολύ σφιχτή ομάδα με πολύ καλή άμυνα. Μπορεί να τρέξαμε περισσότερο από την Ελλάδα, αλλά και αυτή είχε δύο ευκαιρίες να σκοράρει, όπως καταφέραμε εμείς. Η Ελλάδα έχει αλλάξει επίπεδο. Δεν προσφέρετε πλέον για σκορ όπως το 5-0. Και οι δύο ομάδες ήταν κουρασμένες λόγω των υποχρεώσεων των παικτών με τους συλλόγους τους και υπό αυτή την σκοπιά πρέπει να γίνει η οποιαδήποτε κριτική για το παιχνίδι”.
Ο Μιχάλης Καψής, ο οποίος σπανίως αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό τις δύο χρονιές που ανήκει στους “ερυθρολεύκους”, εξέφρασε το παράπονό του: “Είμαι απογοητευμένος διότι τέσσερις μήνες τώρα έχω μείνει εκτός ποδοσφαίρου κι έχω ξεχαστεί. Αλλά έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα δουλέψω σκληρά για να επιστρέψω και να γίνω ο γνωστός Καψής, για να δικαιώσω τον εαυτό μου κι αυτούς που πιστεύουν σε μένα. Οταν χάνεις ποτέ δεν είσαι ευχαριστημένος. Δεν υπάρχουν ήττες με αξιοπρέπεια. Υπάρχουν νίκες και ήττες. Δεν είναι η θέση μου αυτή του δεξιού μπακ, αλλά από τη στιγμή που με ήθελε ο προπονήτής μου εκεί δεν μπορούσα να μην παίξω και να μη βοηθήσω. Είχα να παίξω οκτώ μήνες και πιστεύω ότι έκανε ό,τι περισσότερο μπορούσα”.
Από την πλευρά του, ο Φάνης Γκέκας υπογράμμισε: ” Μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Χάσαμε εύκολα 1-0, όμως μπορούσαμε να είχαμε απειλήσει τους Γάλλους. Τώρα κοιτάμε το ματς με την Τουρκία, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς η νίκη θα μας δώσει αβαντάζ για πρόκριση. Ακολουθούν τρία πολύ εύκολα ματς και μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση”.