Ριέκα, το τελευταίο χαμηλό εμπόδιο του ΠΑΟΚ πριν από τους ομίλους του Europa Conference League

Η Ριέκα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa Conference League, ύστερα από τη νίκη της με 4-1 επί της Χιμπέρνιαν στην Κροατία, στη ρεβάνς του 1-1 της Σκωτίας.

Ριέκα, το τελευταίο χαμηλό εμπόδιο του ΠΑΟΚ πριν από τους ομίλους του Europa Conference League
YOUTUBE

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Ριέκα στα playoffs του Europa Conference League, στο τελευταίο βήμα πριν από τους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης. Οι Κροάτες επικράτησαν με 4-1 της Χιμπέρνιαν στη ρεβάνς του 1-1 στη Σκωτία και έδωσαν δύο ραντεβού με τον Δικέφαλο (που απέκλεισε την Μποέμιανς) τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Τούμπα την Πέμπτη 19 Αυγούστου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στο "Στάδιο Ριέκα".

Διέλυσε τη Χιμπέρνιαν

Ο αγώνας στην Κροατία είχε καλό ρυθμό και αρκετές τελικές φάσεις. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν προβάδισμα στο σκορ με κοντινό πλασέ του Ντόμαγκο Πάβιτσιτς στο 36', όμως οι Σκοτσέζοι δεν το έβαλαν κάτω.

Στο 56ο λεπτό εκμεταλλεύτηκαν λάθος της άμυνας των Κροατών και με τον Κάιλ Ματζένις ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 66' ήρθε η... καταστροφή για τη Χιμπέρνιαν. Ο Ντάρεν Μακγκρέγκορ αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα και με 10 παίκτες οι φιλοξενούμενοι λύγισαν. Στο 68' ο Ισά Αμπάς από πολύ κοντά έπειτα από κόρνερ έκανε το 2-1 και λίγα λεπτά αργότερα ο Πολ Μαγκίν με αυτογκόλ διαμόρφωσε το 3-1. Η ομάδα του Γκόραν Τόμιτς είχε το μομέντουμ και έβαλε και τέταρτο γκολ, στις καθυστερήσεις, με τον Ντένις Μπούσνια.

Το προφίλ της Ριέκα

Η Ριέκα πέρυσι δεν κατάφερε να αποδειχθεί αντίπαλο δέος της Ντίναμο και μάλιστα τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω κι απ' την Όσιγεκ. Φέτος, όμως, η σεζόν έχει αρχίσει πολύ καλύτερα και μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι της απέσπασε ισοπαλία 3-3 από τους απόλυτους κυρίαρχους του κροατικού ποδοσφαίρου.

Συνολικά αυτό το καλοκαίρι η κροατική ομάδα παρουσιάζεται έτοιμη για όλες τις προκλήσεις. Η σεζόν στο πρωτάθλημα άρχισε στα μέσα Ιουλίου και στις πρώτες αγωνιστικές η Ριέκα έκανε το 2/2 κόντρα σε Γκόριτσα και Ίστρα. Στην Ευρώπη, ο πρώτος αντίπαλος στο Europa Conference League ήταν η Γκζίρα Γιουνάιτεντ από τη Μάλτα, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες. Σε 5 επίσημους αγώνες μέχρι στιγμής έχει 4 νίκες και την ισοπαλία στο Ζάγκρεμπ, κάνοντας μία επιτυχημένη εκκίνηση σεζόν.

Η περσινή χρονιά βασίστηκε στις εμπνεύσεις του Φράνκο Αντριάσεβιτς, του επιθετικού μέσου που είχε 14 γκολ και 7 ασίστ σε 40 αγώνες. Παρ' όλα αυτά, ο Κροάτης ήταν δανεικός από τη Γάνδη και επέστρεψε στην ομάδα του (καταλήγοντας στην Κίνα τελικά). Στα 5 παιχνίδια της φετινής σεζόν, ο Γιόσιπ Ντρμιτς άρχισε αρκετά δυνατά, σημειώνοντας 5 γκολ και σηκώνοντας το βάρος του σκοραρίσματος που πέρυσι είχαν μοιραστεί οι Ρόμπερτ Μούριτς και Λούκα Μέναλο, παίζοντας κυρίως στα άκρα.

Ο Γκόραν Τόμιτς, επιθετικός της ΑΕΚ για λίγους μήνες τη δεκαετία του '90, προτιμάει διάταξη 4-2-3-1 αν και αλλάζει συχνά, ιδίως στη μεσαία γραμμή, όταν έρχεται η ώρα των ντέρμπι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK