Ριβάλντο: "Αλλο ο Σόλιντ... άλλο ο Μπάγεβιτς"

Ριβάλντο: "Αλλο ο Σόλιντ... άλλο ο Μπάγεβιτς"


Ρεπορτάζ: Γιάννης Μέγας

Ο θόρυβος που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του μετά το ματς με την Καλλιθέα σχετικά με τα παράπονα για τη θέση που αγωνίζεται, ανάγκασε τον Ριβάλντο να πάρει θέση μία μέρα μετά και να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει πρόβλημα τον Τροντ Σόλιντ.

Ο άσος των "ερυθρολεύκων" υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του για τη θέση που αγωνίστηκε στα τελευταία ματς, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να δημιουργήσει πρόβλημα στον Νορβηγό τεχνικό, τον οποίο εκτιμά τόσο ως άνθρωπο όσο και ως προπονητή.

Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος έδειξε ενοχλημένος με τον Τύπο και τον συσχετισμό που έκανε με την σχέση του παίκτη με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Επειδή, όμως, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Ριβάλντο στην επίσημη ιστοσελίδα του ( www.rivaldo-10.gr):

Τι κρατάμε από τις δηλώσεις:

* "Κάνοντας απόλυτα αυτοκριτική και όχι κριτική στον προπονητή μου".

* "Μήπως είναι καλύτερα να μην αγωνίζομαι όταν το σύστημα του προπονητή δεν περιλαμβάνει τέτοιο ρόλο;"

* "Δεν θέλω είναι να φαίνεται ή να δημιουργείται η ιδέα ότι ο Rivaldo έχει πρόβλημα με την ομάδα και τον προπονητή".

* "Μην κοιτάτε πίσω και κάνετε συγκρίσεις, γιατί συγκρίνετε λάθος πρόσωπα και καταστάσεις".

* "Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με τον Κο. Solint."

"Καλημέρα,

Νομίζω ότι η πρώτη συνέντευξή μου στην επίσημη ιστοσελίδα μου, θα έπρεπε να είχε χαιρετισμούς προς τους αγαπημένους φιλάθλους της ομάδας και όχι θέσεις και επεξηγήσεις, για τις δηλώσεις που έκανα εχθές το βράδυ μετά το νικηφόρο αγώνα της ομάδας μας.

Κάνοντας απόλυτα αυτοκριτική και όχι κριτική στον προπονητή μου – που όλοι γνωρίζετε πόσο εκτιμώ – μίλησα για τον Rivaldo και την απόδοσή του.

Ξέρω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω, ο επαγγελματισμός μου όμως, αλλά περισσότερο η αγάπη μου για τον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρο, με κάνουν να συμφωνώ να αγωνίζομαι σε θέση, που πραγματικά δεν μπορώ να αποδώσω τα μέγιστα.

Ουδέποτε αναφέρθηκα σε συστήματα ή αγωνιστικό στυλ της ομάδας γιατί αυτά είναι καθαρά θέματα του προπονητή. Ουδέποτε, και δεν πρόκειται, να ασχοληθώ με παιχνίδια κάποιων που θέλουν να χρησιμοποιούν εμένα προσωπικά και αυτά που λέω, για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα, και τον προπονητή. Δυστυχώς για όλους μας, δεν μιλάω ελληνικά και δεν μπορώ να επικοινωνήσω και να εκφράσω 100% τι πραγματικά εννοώ.

Οι σαββατιάτικες δηλώσεις του Ριβάλντο φαίνεται πως προκάλεσαν την δυσαρέσκεια της διοίκησης του Ολυμπιακού γι'αυτό ο Βραζιλιάνος έσπευσε να δηλώσει μεταμέλεια και να προλάβει το... κακό.
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, η ομάδα μας είναι πρώτη χωρίς απώλειες, είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα στο Champions League, αλλά σας υπόσχομαι – ο θεός να με έχει καλά, φυσικά και τους συμπαίκτες μου – ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί.

Είμαι στον Ολυμπιακό για να αγωνίζομαι και όχι για να κάνω δηλώσεις, αλλά έχοντας υψηλές απαιτήσεις και στόχους σαν ποδοσφαιριστής ( Champions League, Ελλάδα, Εθνική Βραζιλίας) κάνω την αυτοκριτική μου και εντοπίζω τα λάθη μου και τις αδυναμίες μου.

Στα παιχνίδια με Espaniol – Παναθηναϊκό – Rozenburg και Καλλιθέα, αγωνίστηκα στην δεξιά πλευρά, χωρίς να έχω καλή απόδοση και μάλιστα έγινα αλλαγή. Είναι λογικό ο προπονητής μου και ο κόσμος μας να μην είναι ευχαριστημένοι από εμένα.

Γιατί; Ουδέποτε έχω αγωνιστεί σ’ αυτήν τη θέση και μη ξεχνάτε ότι είμαι αριστεροπόδαρος.

Έχω μάθει να αγωνίζομαι στην μέση πίσω από τους επιθετικούς σε ελεύθερο ρόλο και επιτρέψτε μου, γνωρίζοντας καλύτερα από όλους τον εαυτό μου, ότι σ’ αυτή τη θέση μπορώ να προσφέρω πάρα πολλά.

Μήπως είναι καλύτερα να μην αγωνίζομαι όταν το σύστημα του προπονητή δεν περιλαμβάνει τέτοιο ρόλο;

Το μόνο που δεν θέλω είναι να φαίνεται ή να δημιουργείται η ιδέα ότι ο Rivaldo έχει πρόβλημα με την ομάδα και τον προπονητή. Γιατί μόνο έτσι δεν είναι. Το τι πρέπει να γίνει για το καλό της ομάδας είναι απόφαση του προπονητή, εγώ σέβομαι τις αποφάσεις του και αν υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να συζητήσω μαζί του να είστε σίγουροι ότι ο Κος Solint Θα με ακούσει και θα βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Πρόκειται για καταπληκτικό άνθρωπο – προπονητή.

Σας παρακαλώ μην κοιτάτε πίσω και κάνετε συγκρίσεις, γιατί συγκρίνετε λάθος πρόσωπα και καταστάσεις.

Θέλω να προστατέψω τον Ολυμπιακό, τους συμπαίκτες μου και την ιστορία μου. Έχω δουλέψει πάρα πολύ για να φτάσω μέχρι εδώ. Δεν επιτρέπω σε κανένα να με χρησιμοποιεί ως κεντρικό ήρωα για να γίνει συγγραφέας σεναρίων.

Δώστε σε όλους μας χρόνο και δείξτε εμπιστοσύνη γιατί για εσάς αγωνιζόμαστε και για να κάνουμε τον Ολυμπιακό ακόμη πιο μεγάλο.

Είναι τιμή μου που αγωνίζομαι σ’ αυτή την ομάδα και επίσης είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με τον Κο. Solint και τους συνεργάτες του.

Το όνομα μου είναι Rivaldo".


Αμοιβαίες εξηγήσεις

Στην προπόνηση της Κυριακής έγινε το περιβόητο ραντεβού του Ριβάλντο με τον Τροντ Σόλιντ, στο οποίο δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις για το θέμα που έχει προκύψει. Ο Βραζιλιάνος ζήτησε συγνώμη από τον προπονητή του και του τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να τον θίξει, ενώ του επανέλαβε πως θέλει να αλλάξει θέση και να αγωνίζεται πίσω από τους δύο επιθετικούς. Από την πλευρά του, ο Νορβηγός προπονητής δήλωσε πως θα δουλέψουν μέσα από τις προπονήσεις την αλλαγή της θέσης και σε περίπτωση που υπάρξει η βελτίωση που θέλει ο Ριβάλντο, τότε θα πρέπει να μάθει να παίζει στα δεξιά. Η συζήτηση τελείωσε με τον Σόλιντ να επισημαίνει στον "Ρίμπο" πως δεν μπορεί να αφήσει στον πάγκο έναν ποδοσφαιριστή της αξίας του. Οπότε, συμπληρώνουμε εμείς, κάποια λύση θα βρεθεί για να λυθεί το πρόβλημα...

Επειδή πολλά ακούστηκαν από το Σάββατο και μετά, πρέπει να τονίσουμε πως δεν υφίσταται θέμα τιμωρίας του Ριβάλντο από την διοίκηση.
Τον ρόλο του διερμηνέα στη συζήτηση των δύο ανδρών έκανε ο Ερβιν Λέμενς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έγιναν παρατηρήσεις στον Νέρι Καστίγιο από τον Αντώνη Δρακόπουλο λέγοντάς του πως δεν είναι δουλειά να μεταφράζει τις δηλώσεις του Βραζιλιάνου.


Φιλικό για τις ρεζέρβες

Αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 4-1 του Εθνικού στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη την Κυριακή το απόγευμα.

Οι "ερυθρόλευκοι" άνοιξαν το σκορ στο 28΄ με τον Καφέ, για να απαντήσει ο Εθνικός στο 35΄ με τον Καραμαλίκη. Οι παίκτες μας ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους με αποτέλεσμα να πετύχουν ακόμα δύο γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Ντάνι στο 37΄ και τον Καφέ στο 43΄.

Το τελικό 4-1 έγραψε και πάλι ο Καφές τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους (49΄).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου (46΄ Λέμενς), Πάντος (62΄ Κυριάκος), Καψής, Σούρερ, Μπουλούτ, Ταραλίδης, Καφές (62 Χοβανισιάν), Μάριτς, Οκκάς (62΄ Ντακόλ), Καστίγιο, Ντάνι.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Θωμόπουλος, Βιδάλης, Τζήμας, Παπαπαναγιώτου, Καρακάνοφ, Καραμαλίκης, Ανθούλης, Ντόβας, Κουμπούλης, Στρατάκης, Πρίπου. Για τους "κυανόλευκους" στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι Παγούδης, Τριανταφυλλίδης, Χατζηφούντας, Στόικος, Καλλιπολίτης, Αούντο και Ντα Σίλβα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γιάννης Φλαμπούρης με βοηθούς τους κ.κ Γιώργο Μητροφάνη και Νίκο Ιωσηφόγλου από τον σύνδεσμο Αθηνών.

** Πριν το παιχνίδι προπονήθηκαν όσοι αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με την Καλλιθέα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK