Ριβάλντο: "Πάντα στόχος η νίκη"

Με αποκλειστική συνέντευξη του Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ριβάλντο κυκλοφορεί την Τετάρτη 26.10 το νέο τεύχος του «Ολυμπιακού».

Ριβάλντο: "Πάντα στόχος η νίκη"

Με αποκλειστική συνέντευξη του Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ριβάλντο και ένα σούπερ αφιέρωμα στο μεγάλο Νίκο Αναστόπουλο, που συνοδεύεται και από ένα DVD με τις καλύτερες στιγμές του με την ερυθρόλευκη φανέλα, κυκλοφορεί την Τετάρτη 26.10 το νέο τεύχος του «Ολυμπιακού».

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ «βάζει τα πράγματα στη θέση τους», σε μία διαφορετική συνέντευξη κατά την οποία ο Ρίμπο δεν δίστασε να μιλήσει και για κοινωνικά θέματα:

« Δούλεψα πραγματικά πολύ σκληρά. Έβαζα μικρούς, βραχυπρόθεσμους στόχους και προσπαθούσα να τους πραγματοποιήσω. Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι οι πρώτοι θεμέλιοι στόχοι ήταν και οι δυσκολότεροι. Οι μεγάλοι στόχοι ήρθαν πιο εύκολα και ίσως πιο φυσιολογικά. Η κλήση στη Σελεσάο, η μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, η κατάκτηση του Μουντιάλ, η βράβευσή μου ως κορυφαίου παίκτη παγκοσμίως το 1999».

« Όταν εμείς οι παίκτες λέμε ότι ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης, αυτή η διαπίστωση δεν είναι ένα απλό εύρημα για να αποδώσουμε μία τυπική φιλοφρόνηση στους φιλάθλους. Το εννοούμε, το πιστεύουμε ακράδαντα. Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, όταν ο κόσμος φωνάζει το όνομά μου πωρώνομαι ακόμα περισσότερο. Στην αντίθετη περίπτωση προσπαθώ να μην είμαι «με ανοιχτά αυτιά» για να συγκεντρωθώ στην προσπάθεια της ομάδας και να αντιστρέψω το κλίμα».

« Πρέπει πάντα να στοχεύουμε στη νίκη και πουθενά αλλού, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι δυνατός και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Γιατί έχει δυναμική, έχει εύρος, έχει δυνατότητες… Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν παίξαμε με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και μας ακολούθησαν πέντε χιλιάδες κόσμος. Αυτό δεν γίνεται εύκολα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες και μιλώ για τις μεγαλύτερες από αυτές».

« Πιστεύω πως ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει το όριο της εξαθλίωσης στη Βραζιλία. Αν ξεπεραστεί αυτό που ο λαός έχει θέσει ως όριο, τότε να είστε σίγουροι πως θα δείτε παρόμοιες καταστάσεις με αυτές στην Αργεντινή. Το μόνο βέβαιο είναι πως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν και αυτή η αλλαγή πρέπει να αφορά σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Δυστυχώς, στη Βραζιλία μοιάζει δύσκολο να ξεφύγεις από τη μοίρα σου όταν είσαι φτωχός».

Επιπρόσθετα, δηλώσεις παραχωρούν οι Κωστούλας και Ντάνι

Ντάνι Γκαρσία Λάρα

« Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Και η πρότασή του ήταν πολύ σημαντική για μένα. Δεν ήξερα πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα, ήξερα όμως για τον Ολυμπιακό και με τίμησε το ενδιαφέρον του, οπότε δεν χρειάστηκε να πολυσκεφτώ τη μετακόμιση στη χώρα σας».
«Είναι σπουδαίο για έναν παίκτη να γεύεται τίτλους. Να παίρνει πρωταθλήματα. Οι τίτλοι δεν λογίζονται μόνο ως επιβράβευση του ιδρώτα ενός ποδοσφαιριστή. Είναι ολόκληρη η ζωή του. Έχω κερδίσει τίτλους στην καριέρα μου, πολλά πρωταθλήματα και το ίδιο θέλω να κάνω και με τον Ολυμπιακό».

«Μου αρέσει να βάζω γκολ. Για αυτό είμαι και επιθετικός άλλωστε. Θέλω να γίνω ο γκολτζής του Ολυμπιακού. Ωστόσο προέχει να κερδίζει η ομάδα. Αυτό θέλω. Αν η ομάδα νικάει, όλα είναι εντάξει. Χαίρομαι εξίσου όταν σκοράρω κι όταν από δική μου πάσα βάζει άλλος συμπαίκτης μου το γκολ και χάρη σε αυτό παίρνουμε τη νίκη. Είμαι εργατικός και θέλω να ζω μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα».

Θανάσης Κωστούλας

« Είναι η έβδομη χρονιά μου φέτος στην ομάδα. Αν εξαιρέσω τα δύο πρώτα χρόνια που δικαιολογημένα χρειάζεται ένας παίκτης χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα, έκανα μεγάλες προσπάθειες για να παίξω. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Πρέπει να καταλάβεις και πώς λειτουργεί η ομάδα. Τι ακριβώς χρειάζεται. Υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να λειτουργείς με μοναδικό γνώμονα το τι χρειάζεται η ομάδα. Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση για ποιο λόγο έπαιζα συνήθως από το Νοέμβριο και μετά ή στο δεύτερο γύρο. Ίσως φταιω κι εγώ».

«Σίγουρα, ο καλός Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο. Όπως είπα πριν, ένας αγώνας δεν κρίνεται μόνο στο πόσο καλά θα είμαστε. Παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες. Κακά τα ψέματα, ας κοιτάξει κάποιος -πολύ απλά- τους αγωνιστικούς χώρους που υπάρχουν στην Ελλάδα. Τα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος διεξάγονται σε άθλια γήπεδα. Τι μπορείς να δώσεις όταν παίζεις σε τέτοιες συνθήκες».

«Όλοι διψάμε για μία ευρωπαϊκή διάκριση. Δεν έχουμε κορεστεί επειδή έχουμε πάρει τίτλους, άλλος 5, άλλος 6, άλλος 8 πρωταθλήματα. Σίγουρα το να κατακτάς το πρωτάθλημα στη χώρα σου δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι μαραθώνιος και όταν κατακτάς επί σειρά ετών πρωταθλήματα είναι μεγάλο πράγμα. Από την άλλη, όσον αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, δύο-τρεις χρονιές κάναμε έγκλημα εις βάρος του εαυτού μας. Μαζέψαμε 9 και 10 βαθμούς και από συγκυρίες μείναμε έξω από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Και πέρυσι και πριν τρία χρόνια με τη Λιόν μείναμε έξω από ένα γκολ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK