Ο Ροναλντίνιο επέστρεψε στη δράση και έβγαλε την καλύτερη ασίστ της καριέρας του

Ο Ροναλντίνιο απέδειξε για ακόμα μια φορά γιατί είναι μάγος της μπάλας, αφού αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι 4 χρόνια ύστερα από την απόσυρσή του. Η ασίστ που έβγαλε χωρίς να κοιτάει ήταν όλα τα λεφτά...

Ο Ροναλντίνιο εκτελεί φάουλ σε φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ θρύλων της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελόνη, Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017
Ο Ροναλντίνιο εκτελεί φάουλ σε φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ θρύλων της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελόνη, Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Ροναλντίνιο φόρεσε ξανά ποδοσφαιρικά, έδεσε την μπαντάνα του και πήρε θέση στον αγωνιστικό χώρο για έναν επίσημο αγώνα μεταξύ επαγγελματικών συλλόγων. Το φιλικό της Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε με αντίπαλο την Ατλέτικο Νασιονάλ στην Κολομβία σήμανε την επιστροφή του στη δράση, έστω και μόνο για έναν αγώνα, ο οποίος ήταν αρκετός να θυμίσει τι έχασε το ποδόσφαιρο με την αποχώρησή του από το προσκήνιο.

Ο 39χρονος Βραζιλιάνος φόρεσε τη φανέλα της Σάντα Φε, στο πλαίσιο της φιλικής αναμέτρησης των δύο ομάδων, επ' ευκαιρίας της διακοπής των διασυλλογικών διοργανώσεων ελέω εθνικών ομάδων. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι ήταν το 2015 με τη φανέλα της Φλουμινένσε κι έκτοτε απλά συμμετέχει σε αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Στο 33ο λεπτό της συνάντησης, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του βετεράνου επιθετικού, ο οποίος στεκόταν περίπου 15 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του... Ρενέ Ιγκίτα, ο οποίος στα 53 του υπερασπίστηκε ξανά την εστία της ομάδας όπου δοξάστηκε ως παίκτης. Ένας 17χρονος συμπαίκτης του Ροναλντίνιο, ο Χοσέ Λουίς Καϊσέδο Μπαρέρα, έκανε κίνηση από δεξιά στην περιοχή της Ατλέτικο, ωστόσο ανάμεσα σε εκείνον και στον Ροναλντίνιο υπήρχαν 7 αντίπαλοι. Κανένα πρόβλημα για τον 'Ρόνι', ο οποίος δεν χρειάστηκε καν να δει την κατάληξη της κούρσας του νεαρού Κολομβιανού. Με μία no-look πάσα τον έβγαλε τετ α τετ κι εκείνος πλάσαρε για το 1-0.

Την ασίστ αυτή θαύμασαν χιλιάδες φίλαθλοι που πλήρωσαν το πολύ 37 ευρώ, όσο ήταν το ακριβότερο εισιτήριο, για να βρεθούν στο 'Καμπίν' της Μπογκοτά, την έδρα της Σάντα Φε. Η παρουσία του Ροναλντίνιο (ο οποίος αγωνίστηκε μέχρι το 79' και την αλλαγή του συνόδευσαν πυροτεχνήματα), όμως, ήταν αμφίβολη πριν από τον αγώνα, αφού το διαβατήριό του είχε κατασχεθεί από τις αρχές της Βραζιλίας, επειδή δεν είχε πληρώσει ένα περιβαλλοντικό πρόστιμο. Η λύση βρέθηκε τελικά και ο Ροναλντίνιο ταξίδεψε στην Κολομβία, όπου πήρε μέρος στον αγώνα.

Ο Βραζιλιάνος σταρ της προηγούμενης δεκαετίας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη δράση τον Ιανουάριο του 2018 μέσω του αδερφού του, Ρομπέρτο ντε Ασίς Μορέιρα, ο οποίος εκτελεί και χρέη ατζέντη. "Σταμάτησε. Τέλος. Ας κάνουμε κάτι μεγάλο, κάτι ωραίο ύστερα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ίσως τον Αύγουστο. Θα πραγματοποιήσουμε διάφορα events στη Βραζιλία, στην Ευρώπη και στην Ασία. Και φυσικά, ετοιμάζουμε έναν αγώνα με την εθνική Βραζιλίας", είχε δηλώσει στην 'Globoesporte'. Τελικά, δεν συνέβη τίποτα από όλα αυτά, ενώ κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες βρέθηκε σε συζητήσεις με την Μπιρκιρκάρα από τη Μάλτα για να επανέλθει στη δράση, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Λιονέλ Μέσι θα προσπεράσει στα γκολ τον Κριστιάνο Ρονάλντο;


News 24/7

24MEDIA NETWORK