Ρονάλντο: "Ο Ετό θα πάρει ό,τι του αξίζει"

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ρονάλντο, όσον αφορά τον πόλεμο των δηλώσεων πριν το "el clasico". Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μίλησε για το παιχνίδι, τη συμμετοχή του, αλλά και τον Σάμουελ Ετό, τον Καμερουνέζο άσο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος είχε επιτεθεί με ένα ειδικά… διαμορφωμένο σύνθημα, εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης κατά τους πανηγυρισμούς του περσινού τίτλου, ενώ στη συνέχεια είχε ζητήσει συγγνώμη.

Ρονάλντο: "Ο Ετό θα πάρει ό,τι του αξίζει"
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ρονάλντο, όσον αφορά τον πόλεμο των δηλώσεων πριν το "el clasico". Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μίλησε για το παιχνίδι, τη συμμετοχή του, αλλά και τον Σάμουελ Ετό, τον Καμερουνέζο άσο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος είχε επιτεθεί με ένα ειδικά… διαμορφωμένο σύνθημα, εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης κατά τους πανηγυρισμούς του περσινού τίτλου, ενώ στη συνέχεια είχε ζητήσει συγγνώμη.

"Ο Ετό θα λάβει την υποδοχή που του αξίζει από τους φιλάθλους της Ρεάλ Μαδρίτης. Είπε πράγματα, τα οποία δεν ήταν πολύ έξυπνα. Πρέπει να καταλάβετε τους φιλάθλους της Ρεάλ Μαδρίτης. Με έχουν αποδοκιμάσει πολλές φορές στην καριέρα μου και δεν ξέρω πώς θα τον υποδεχτούν. Ομως, οι φίλαθλοι πρέπει να δώσουν το παράδειγμα, όπως και ο υπόλοιπος σύλλογος".

Αναφορικά με την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους μετά από ένα μήνα απουσίας λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής υπογράμμισε: "Υποβλήθηκα για 20 ημέρες σε πολύ εντατική θεραπεία, έχω κάνει 3-4 προπονήσεις και τώρα είμαι έτοιμος να παίξω. Ο αστράγαλος είναι μια ευαίσθητη περιοχή, ειδικά για έναν επιθετικό, ο οποίος πρέπει να αλλάζει κατεύθυνση συνεχώς, αλλά έχω δουλέψει σκληρά σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος αποθεραπείας. Είμαι χαρούμενος με ό,τι έχω κάνει, αισθάνομαι καλά και είμαι έτοιμος για τον αγώνα, μολονότι εξαρτάται από τον προπονητή να αποφασίσει πόσο θα παίξω. Πονάει όταν δεν μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα. Ομως, είναι μια μακρά σεζόν και το σημαντικό είναι ότι βρισκόμαστε ακόμη εκεί και έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε το παιχνίδι, να πάρουμε περισσότερους βαθμούς και στη συνέχεια να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".

Μιλώντας για την προσεχή αντίπαλο των "μερέγκες" και την περίοδο φόρμας που διανύει, ο Ρονάλντο δεν έδειξε να φοβάται: "Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο φαβορί. Ποτέ δεν έχω δει ομάδα να κερδίζει έναν αγώνα πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα, ούτε την εθνική Βραζιλίας, ούτε την εθνική Ισπανίας, ούτε κάποια άλλη ομάδα. Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι σε κάποιον. Είναι ένα παιχνίδι, όπου η νίκη δίνει τρεις βαθμούς, όπως σε κάθε άλλο, και πρέπει να διασφαλίσουμε τη νίκη, ειδικά από τη στιγμή που γίνεται στην έδρα μας. Διαθέτουμε την ποιότητα να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο".

Τέλος, για τον φίλο του Ροναλντίνιο, δήλωσε: " Εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι θα πάρει το βραβείο, νομίζω ότι το αξίζει. Είναι σπουδαίος παίκτης, σπουδαίος φίλος και είχε μια εκπληκτική χρονιά".

Ο Μπέκαμ στο επίκεντρο

Το "el clasico" πλησιάζει και οι εξελίξεις στη Ρεάλ Μαδρίτης τρέχουν. Η λίστα με τους τραυματίες αρχίσει να συρρικνώνεται για τον Βαντερλέι Λουξεμπούργκο (αφού και ο Ζιντάν και ο Σαλγκάδο αναμένεται να αγωνιστούν, σε αντίθεση με τον Ζούλιο Μπαπτίστα), ο οποίος, όμως, ανησύχησε το πρωί της Πέμπτης (17/11), όταν είδε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να αποχωρεί λόγω ενοχλήσεων στην πλάτη.

Ο Αγγλος μέσος ένιωσε έντονους πόνους κατά τη διάρκεια του διπλού με μία ομάδα αναπληρωματικών των "μερέγκες", με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια για να κάνει μασάζ από τους φυσιοθεραπευτές. Από τις εξετάσεις που έγιναν, το πρόβλημα του 30χρονου ποδοσφαιριστή δεν δείχνει να είναι σοβαρό, με αποτέλεσμα η διοίκηση του συλλόγου να τονίζει ότι η παρουσία του στο προσεχές ματς του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" είναι βέβαιη.

"Μπλέξιμο" με Σισίνιο

Το ιστορικό της υπόθεσης Σισίνιο μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του Ρομπίνιο που απασχόλησε τα ΜΜΕ το καλοκαίρι, ωστόσο τείνει να εξελιχθεί σε σίριαλ. Ο διεθνής αμυντικός της Σάο Πάουλο, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, δηλώνει ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ισπανικό σύλλογο, χωρίς, ωστόσο αυτό να το παραδέχονται και οι Καστιγιάνοι.

"Ενδιαφερόμαστε για τον παίκτη και έχουμε την οψιόν αγοράς του. Θα αποφασίσουμε τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο εάν θα τον φέρουμε εδώ, αν θα τον παραχωρήσουμε με τη μορφή του δανεισμού ή εάν θα πάρουμε την απόφαση να μην κάνουμε χρήση της οψιόν για την αγορά του", ήταν τα λόγια του εκπροσώπου Τύπου της Ρεάλ, Αντόνιο Γκαρθία Φερέρας, στην ισπανική εφημερίδα "Marca".

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής από την πλευρά του εμμένει στις δηλώσεις που έχει κάνει προ καιρού: " Εχω υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ρεάλ και στόχος μου είναι να δώσω την πλήρη αφοσίωσή μου στον σύλλογο. Θέλω να κάνω ό,τι μπορώ, προκειμένου να με θαυμάζουν τόσο πολύ στην Ισπανία όσο και στη χώρα μου".

Το γεγονός, μάλιστα, ότι πήρε την ιταλική υπηκοότητα πριν μερικές μέρες ενισχύει το σενάριο ότι από τον Ιανουάριο θα γίνει ο έκτος Βραζιλιάνος της παρέας των Μαδριλένων (ήδη υπάρχουν οι Λουξεμπούργκο, Ρομπάρτο Κάρλος, Ρονάλντο, Ζούλιο Μπαπτίστα και Ρομπίνιο) και ο όγδοος Λατινοαμερικανός της πρώτης ομάδας, αφού εκεί ανήκουν από το καλοκαίρι οι Πάμπλο Γκαρσία και Κάρλος Ντιόγκο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK