Ρουμπάκης: “Μπορούσαμε να κερδίσουμε”
Τη στεναχώρια για την ήττα από τον Άρη και τον τρόπο που ήρθε, αλλά και την αισιοδοξία που άφησε η καλή εμφάνιση εξέφρασε μιλώντας στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 ο Μανώλης Ρουμπάκης. Ο έμπειρος άσος του Εργοτέλη αναφέρθηκε στην παρουσία της ομάδας του στο "Κ. Βικελίδης", την άτυχη στιγμή του γκολ, την αποβολή του Ολίσε, αλλά και τη συνέχεια και τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Από τη στιγμή που δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιο γκολ και στη συνέχεια μείναμε με 10 παίκτες κοιτάξαμε πως θα κρατήσουμε το μηδέν, αλλά στο τέλος του αγώνα, σε μια άτυχη στιγμή δεν τα καταφέραμε. Στη φάση αυτή έγινε μια κόντρα από μια κεφαλιά πήρε τη μπάλα ο Τσέζαρεκ που ήταν μόνος του και έκανε το σουτ. Δεν ήταν κακός υπολογισμός από την άμυνα, αλλά περισσότερο μια κακή, μια άτυχη στιγμή“.
Παρά την πίκρα της ήττας ο Εργοτέλης κρατά τα θετικά στοιχεία που έδειξε η ομάδα που σύμφωνα με τον Ρουμπάκη ήταν η αγωνιστική παρουσία όταν υπήρχε ισορροπία στις δύο ομάδες: ” Κρατάμε την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, που ήμασταν έντεκα εναντίον έντεκα και είχαμε αρκετά καλή παρουσία. Κάναμε αυτά που μας ζήτησε ο προπονητής και πιστεύω ότι αν είχαμε βάλει γκολ και μέναμε με 11 παίκτες, θα κερδίζαμε. Ήμασταν καλά στημένοι στην άμυνα και γρήγοροι στις αντεπιθέσεις. Ίσως όμως θα έπρεπε να ήμασταν περισσότερο αποτελεσματικοί, στις φάσεις που δημιουργήσαμε στο πρώτο ημίχρονο“.
Για τη φάση της αποβολής του Ολίσε ο έμπειρος άσος ανέφερε: ” Ο Άρης πίεζε, είχε τον κόσμο στο πλευρό του και ίσως να υπήρχε κάποια πίεση προς τον διαιτητή. Φταίει και ο παίκτης, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη η ευθύνη του, καθώς ο διαιτητής έβγαλε την κάρτα με μεγάλη ευκολία“.
Η συνέχεια φέρνει τον Εργοτέλη αντιμέτωπο με τον Παναθηναϊκό, αγώνα για τον οποίο ο Ρουμπάκης ανέφερε: ” Όπως όλα τα παιχνίδια που έχουμε είναι και αυτό με τον ΠΑΟ. Για εμάς δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Είναι ακόμα νωρίς να πούμε περισσότερα για το πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Θα δούμε πόσο κουρασμένος θα παρουσιασθεί ο αντίπαλός μας που έχει έναν πολύ σημαντικό για αυτόν αγώνα την Τετάρτη, αν έχει προβλήματα τα οποία ίσως θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Θα πρέπει όμως εμείς να δουλέψουμε καλά και να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο“.
Τέλος μίλησε για τον εαυτό του, αλλά και τους νέους στην ηλικία παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα: ” Για μένα είναι το ίδιο πάνω κάτω σε όποια θέση και αν παίξω. Έχω τη δυνατότητα να μπορώ να βοηθώ και από τις δύο πλευρές. Στην ομάδα μας υπάρχουν πολλοί και καλοί νέοι παίκτες και αυτό είναι αρκετά καλό. Θα πρέπει αυτοί οι παίκτες να προσεχθούν ιδιαίτερα, αλλά να προσέξουν και οι ίδιοι, να αρπάζουν κάθε ευκαιρία που θα τους δίνεται, όπως έκανε ο Χρυσοφάκης ο οποίος και στον αγώνα με τον Άρη ήταν πολύ καλός. Μακάρι να υπάρχουν και άλλα παιδιά έτσι γιατί τα έχει ανάγκη η ομάδα“.
Περιμένοντας τον Αλεξόπουλο
Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, πάντες στον Εργοτέλη αφήνουν την αναμέτρηση με τον Άρη και κοιτούν τη συνέχεια και το δύσκολο πρόγραμμα που τους περιμένει. Η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα ξεκινήσει ουσιαστικά την Τετάρτη, καθώς η προπόνηση της Δευτέρας ήταν περισσότερο για την αποθεραπεία των παικτών.
Το ατομικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Αλεξόπουλος και Ζίλβα Ζούνιορ, με τον πρώτο να επιστρέφει καλώς εχόντων των πραγμάτων στο κανονικό πρόγραμμα την Τετάρτη, ενώ το ίδιο θα επιχειρήσει και ο Σίλβα Ζούνιορ. Την Τρίτη ο Καραγεωργίου έχει δώσει ρεπό στους παίκτες του, οι οποίοι θα επιστρέψουν στο γήπεδο την Τετάρτη με δύο προπονήσεις, στις 8:30 το πρωί και στις 5:30 το απόγευμα.