Ο Ρούντιγκερ τα βάζει (δικαίως) με τα αφεντικά του ποδοσφαίρου

Ο αμυντικός της Τσέλσι καταφέρθηκε δημόσια εναντίον των ποδοσφαιρικών Αρχών, που δεν κάνουν πρακτικά τίποτα για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα γήπεδα.

Ο Ρούντιγκερ τα βάζει (δικαίως) με τα αφεντικά του ποδοσφαίρου
AP IMAGES

"Χρειάζεται να κάνουν περισσότερα. Αν δεν κάνουν περισσότερα, τότε είναι ίδιοι με όλους τους ρατσιστές οπαδούς", σημείωσε ο Αντόνιο Ρούντιγκερ σε workshop της Τσέλσι για την ισότητα και την πολυπολιτισμικότητα, μιλώντας για το φαινόμενο του ρατσισμού στα γήπεδα.

Ο Ρούντιγκερ απαιτεί πιο σκληρές ποινές στις ομάδες με οπαδούς που έχουν επιτεθεί με ρατσιστική διάθεση σε ποδοσφαιριστές, έχοντας υπάρξει πολλάκις το θύμα τέτοιων επιθέσεων. Στο περσινό ματς της Τσέλσι με τη Ρόμα για το Champions League, Ιταλοί οπαδοί έκαναν τη μαϊμού την ώρα που ο Ρούντιγκερ περνούσε από μπροστά τους.

Η UEFA ανακοίνωσε πως θα τιμωρήσει την ιταλική ομάδα, αλλά τελικά δεν της επέβαλε καμία ποινή.

"Μπορεί στο τέλος της μέρας να θεωρούν ότι είναι σκληρό να τιμωρήσουν τους οπαδούς τους, αλλά για μένα, αυτό είναι ένα σημάδι ότι αποδέχονται τη συμπεριφορά τους", συνέχισε ο Γερμανός αμυντικός.

Ο Ρούντιγκερ υπήρξε θύμα ρατσιστικής επίθεσης ως παίκτης της Ρόμα τον Μάρτιο του 2017, αυτή τη φορά από τους οπαδούς της Λάτσιο. Αυτό που συνέβη τότε ήταν μια επισήμανση από τα μεγάφωνα του Ολίμπικο ότι αν συνεχιστούν οι προκλήσεις από την εξέδρα, το παιχνίδι θα διακοπεί.

"Από σεβασμό στον ιταλικό πολιτισμό, αντιμετώπισα αυτά τα κρούσματα μένοντας σιωπηλός. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω ότι δεν ξέφυγα ή ότι δεν αντέδρασα άσχημα. Επειδή κάποιοι ηλίθιοι λένε άσχημα πράγματα, δεν σημαίνει ότι ολόκληρη η Ιταλία είναι έτσι. Πέρασα πολύ όμορφα εκεί, αλλά κάποιο άνθρωποι πρέπει να τιμωρηθούν πιο σκληρά", συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί η πρωτοβουλία της Τσέλσι να στέλνει τους νεο-Ναζί οπαδούς της μία βόλτα από το Άουσβιτς με την ελπίδα ότι οι εικόνες και η μυρωδιά της θηριωδίας θα τους προβληματίσουν -και ιδανικά θα τους κάνουν πάλι ανθρώπους.

Με την ευκαιρία, ο Ρούντιγκερ αποθέωσε τον Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος οδηγεί χωρίς ήττα τη φετινή Τσέλσι στην Premier League. "Είναι τελειομανής και γι' αυτό απαιτεί την τελειότητα. Ξέρω ότι δεν υπάρχει απόλυτη τελειότητα στη ζωή ή στο ποδόσφαιρο, αλλά όλοι προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτήν. Εκτός γηπέδου, λέει πολλά αστεία, είναι σαν πατέρας μας. Ο Κόντε ήταν σοβαρός και μετρημένος τις περισσότερες φορές", είπε χαρακτηριστικά ο Ρούντιγκερ.

Ο Γερμανός αμυντικός έχει αγωνιστεί ως βασικός και στα 10 ματς της Τσέλσι στη φετινή Premier League, παραμένοντας στον αγωνιστικό χώρο για 879 λεπτά και σκοράροντας ένα γκολ, στο 2-2 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

(κεντρική φωτογραφία: AP Images/Thanassis Stavrakis)

News 24/7

24MEDIA NETWORK