Ρόζενμποργκ - Λιόν 0-1

Ρόζενμποργκ - Λιόν 0-1
Προέλασης συνέχεια για τη Λιόν. Οι πρωταθλητές Γαλλίας επικράτησαν της Ρόζενμποργκ 1-0 και με έξι πόντους μετά από δύο αγώνες, καλούνται στις αμέσως επόμενες αγωνιστικές να σφραγίσουν τη πρόκριση. Σε ένα ματς το οποίο δεν είχε ιδιαίτερο θέαμα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και έτσι έμειναν στους τρεις πόντους της πρεμιέρας στον Πειραιά.

Η Λιόν παρατάχθηκε δίχως τον βασικό αμυντικό Ερίκ Αμπιντάλ ο οποίος αναρρώνει από σοβαρό τραυματισμό στο πόδι. Ο Ζουνίνιο επέστρεψε μετά το ρεπό που πήρε για το ματς απέναντι στη Ναντ, ενώ ο Μαχαμαντού Ντιάρα κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε. Από την αρχική σύνθεση των Νορβηγών, σε σχέση με τη πρεμιέρα, απουσίαζε ο Ουρουγουανός αμυντικός Λάνγκο και ο μέσος Βίσνες.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα δεν είχαν να επιδείξουν κάτι το σπουδαίο. Οι φίλοι των γηπεδούχων πάντως δεν είχαν πρόβλημα να αποδοκιμάζουν τον Τζον Κάριου, με τον οποίο είχαν προβλήματα από τότε που αγωνιζόταν για τους πρωταθλητές της χώρας.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε από την πλευρά των Γάλλων, στο 27ο λεπτό. Ο Σίντνεϊ Γκοβού εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντιάρα σηκώθηκε αμαρκάριστος αλλά η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Έσπεν Γιόνσεν. Το 0-1 όμως ήρθε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μετά από κόρνερ, του Ζουνίνιο αυτή τη φορά, ο Κρις σηκώθηκε ψηλά και αυτή τη φορά δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Προηγουμένως, στο 34ο λεπτό, ο Ντορσίν είχε την ευκαιρία του αλλά το δοκάρι του αρνήθηκε το γκολ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πρόσεξαν κατά κύριο λόγο την άμυνά τους, κάτι που κράτησε τους Νορβηγούς μακριά από την περιοχή του Γκρεγκορί Κουπέ. Ο Ντόρσιν είχε ένα καλό σουτ στο 73ο λεπτό αλλά πέραν τούτου ουδέν. Το συγκρότημα του Ζεράρ Ουγέ κράτησε τη νίκη και βρίσκεται στη πρώτη θέση του ομίλου με το απόλυτο των δύο νικών.

Οι συνθέσεις
Ρόζενμποργκ: Γιόνσεν, Στραντ (65’ Μπάσμα), Μπεργκ, Ρίσεθ, Σόλι, Σκίελμπρεντ, Στρόφλορ (58’ Όντεργκααρντ), Χέλσταντ (77’ Γιόνσεν), Μπράατεν, Κβάρμε, Ντορσίν.
Λιόν: Κουπέ, Κρις, Κασάπα, Ντιάρα, Ζουνίνιο, Κάριου (90’ Φρεντ), Μαλουντά, Ρεβεγιέρ, Γκοβού (84΄Βιλτόρ), Τιάγκο, Μπερτό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK