Ρόζενμποργκ-Λιόν

Ρόζενμποργκ-Λιόν
Οι δύο πρωτοπόροι του πέμπτου ομίλου διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους στο "Λέκερνταλ" του Τρόντχαϊμ για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρόζενμποργκ, η θριαμβεύτρια του "Καραϊσκάκη" πριν δύο εβδομάδες, φιλοξενεί την Λιόν, η οποία συνέτριψε με 3-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης και όπως αποδεικνύει η προηγούμενη αγωνιστική, αμφότερες έχουν υψηλές βλέψεις για τη συνέχεια.

Αυτό, βέβαια είναι…καινούργιο για τους Νορβηγούς, οι οποίοι την προηγούμενη αγωνιστική εξασφάλισαν την… παραμονή στην πρώτη κατηγορία της Νορβηγίας, την οποία τα τελευταία 13 χρόνια κατακτούν ανελλιπώς. Τα πράγματα έχουν έρθει έτσι, ώστε η ομάδα του Περ-Ματίας Χέγκμο να μην θυμίζει σε τίποτα αυτήν του παρελθόντος, και να παλεύει για τη σωτηρία της. Βέβαια, αυτή ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο, 6-0 επί της Οντ Γκρένλαντ, ένα αποτέλεσμα που σαφώς έφερε ψυχολογική ανάταση εν όψει του δύσκολου αγώνα με τους Γάλλους.

Οι «λιονέ», μπορεί να συνέτριψαν με χαρακτηριστική άνεση τους Μαδριλένους, ωστόσο στο πρωτάθλημα δυσκολεύονται. Δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με Μπορντό εκτός έδρας και Λανς εντός έδρας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ η νίκη επί της Ναντ στο «Μποζουάρ» ήρθε ύστερα από μία καταπληκτική εμφάνιση του τερματοφύλακα, Γκρεγκορί Κουπέ. Εν τούτοις, η ομάδα του Ζεράρ Ουγέ παραμένει στην πρώτη θέση της Ligue 1 και οδεύει προς την πέμπτη συνεχή κατάκτηση του τίτλου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Νορβηγός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του κατά πάσα πιθανότητα τον βασικό επιθετικό Τόρστεϊν Χέλσταντ, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Οντ Γκρένλαντ και υποβάλλεται σε εντατική θεραπεία. Επιπλέον, οι αμυντικοί Ρόμπι Ράσελ και Μίκα Κόπινεν είναι αμφίβολοι, αφού προέρχονται από τραυματισμό και δεν έχουν αγωνιστεί μέχρι στιγμής ούτε ως αλλαγή.

Στον αντίποδα, ο Ζεράρ Ουγέ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον αριστεροπόδαρο αμυντικό Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι και θα απουσιάσει μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου, ενώ ο μέσος Μαχαμαντού Ντιαρά νιώθει ενοχλήσεις στον μηρό και δύσκολα θα προλάβει το παιχνίδι.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ρόζενμποργκ: Ε. Γιόνσεν, Ντόρσιν, Κβάρμε, Στραντ, Ρίσεθ, Σόλι, Μπεργκ, Σκλιέμπρεντ, Μπράατεν, Φ. Γιόνσεν, Στόρφλορ
Λιόν: Κουπέ, Κρις, Κασάπα, Ρεβεγιέρ, Μπερτόντ, Ζουνίνιο, Μαλουντά, Πεντρετί, Τιάγκο, Κάριου, Γκοβού

*** Η προϊστορία έχει φέρει τις δύο ομάδες αντιμέτωπες το 2002, στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λιόν είχε κερδίσει 5-0 στη Γαλλία, ενώ στη Νορβηγία οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1.

*** Αήττητη στα τελευταία 17 εντός έδρας παιχνίδια είναι η Ρόζενμποργκ, η οποία όμως, στα τελευταία έξι έχει φέρει ισάριθμες ισοπαλίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK