Σαχτάρ - ΑΠΟΕΛ 1-1

Ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι "σκληρό καρύδι" όταν αγωνίζεται μακριά από τη Μεγαλόνησο και παίρνοντας το "χρυσό" βαθμό στο Ντόνετσκ, βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή του 7ου ομίλου.

Σαχτάρ - ΑΠΟΕΛ 1-1

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αν βασιστούμε στους αριθμούς, η Σαχτάρ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο. Είχε την κατοχή της μπάλας (64%-36%) και αρκετές τελικές προσπάθειες (14 έναντι 1), από τις οποίες οι τέσσερις αναχαιτίστηκαν από τον Χιώτη.

Αν δούμε την ουσία, όμως, οι Ουκρανοί κάθε άλλο παρά... τρομοκράτησαν τον αντίπαλό τους, με εξαίρεση τις ευκαιρίες των Μκιταριάν και Αντριάνο στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους.

Από την πλευρά του, ο ΑΠΟΕΛ ήταν άτυχος γιατί είδε τον κορυφαίο του αγώνα με τη Ζενίτ, τον Γουστάβο Μαντούκα, να αποχωρεί τραυματίας μόλις στο 7ο λεπτό, δίνοντας τη θέση του στον Χαραλαμπίδη.

Στο δεύτερο μέρος, η Σαχτάρ συνέχισε να έχει την -φλύαρη- υπεροχή με το μέρος της και στο 57' έχασε την πιο κλασική ευκαιρία της με τον Τεϊξέιρα. Ο Γουίλιαν αναστάτωσε για πολλοστή φορά την κυπριακή άμυνα και ο 21χρονος, ο οποίος δεν είχε την κατάλληλη θέση, έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χιώτη.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ μετά από εξαιρετικό "1-2" του Χαραλαμπίδη με τον Τρισκόφσκι και ιδανικό πλασέ του δεύτερου.

Δυστυχώς, όμως, η χαρά των πρωταθλητών Κύπρου δεν κράτησε πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα, ο Ζάντσον έφερε το ματς στα ίσα.

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, η Σαχτάρ δεν έχασε παρά μόνο μία σημαντική ευκαιρία (με τον Κόστα στο 77' - έδιωξε σε κόρνερ ο Χιώτης), ενώ από την πλευρά της, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς λίγο έλειψε να κάνει το 2-1 στο 82', όταν το σουτ του νεοεισελθόντα Σολάρι αποκρούστηκε από τον Ρίμπκα.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το γκολ του Τρισκόφσκι. Χάρη σε αυτό οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ πίστεψαν ότι μπορούν να φύγουν με βαθμό ή βαθμούς και τελικά το κατάφεραν, παρά τη γρήγορη ισοφάριση της Σαχτάρ.

MVP

Ο Διονύσης Χιώτης. Έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις και κράτησε όρθιο τον ΑΠΟΕΛ στις δύσκολες στιγμές.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο Τεϊξέιρα. Του δόθηκε η ευκαιρία να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις (στο 23' και το 57'), χωρίς να τα καταφέρει. Αποτέλεσμα; Να εφαρμοστεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και να προηγηθεί ο ΑΠΟΕΛ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Σαχτάρ: Ρίμπκα, Κούτσερ, Ρατ, Σιζόφ, Χούμπστσμαν, Ζάντσον (82' Εδουάρδο), Γουίλιαν, Άλεξ Τεϊξέιρα (65' Ντάγκλας Κόστα), Σρνα, Λουίζ Αντριάνο (76' Σελέζνιοφ), Μκιταριάν.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Παόυλο Ζόρζε, Γιάχιτς (58' Μαρσίνιο), Ολιβέιρα, Πουρσαϊτίδης, Νούνο Μοράις, Μποαβεντούρα, Μαντούκα (7' Χαραλαμπίδης), Χέλιο Πίντο, Αΐλτον (77' Σολάρι), Τρικόφσκι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK