Σάλκε - Αϊντχόφεν 3-0

To πανηγύρι της Σάλκε για την περηφανή νίκη επί της Αϊντχόφεν κράτησε μόλις 90’. Οι Γερμανοί σκόρπισαν με 3-0 τους Ολλανδούς, αλλά με την λήξη του αγώνα γνώριζαν ότι και πάλι οι αντίπαλοι τους έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Σάλκε - Αϊντχόφεν 3-0
To πανηγύρι της Σάλκε για την περηφανή νίκη επί της Αϊντχόφεν κράτησε μόλις 90’. Οι Γερμανοί σκόρπισαν με 3-0 τους Ολλανδούς, αλλά με την λήξη του αγώνα γνώριζαν ότι και πάλι οι αντίπαλοι τους έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο φινάλε η ομάδα του Χίντινγκ υποδέχεται την Φενέρ που μπορεί μόνο ΟΥΕΦΑ, ενώ οι Γερμανοί πρέπει να ψάξουν βαθμό (υπό προϋποθέσεις) ή βαθμούς μέσα στο Σαν Σίρο, με αντίπαλο την Μίλαν που δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση. Στον αγώνα μας ξεχώρισε το ιστορικό χατ-τρικ του Γεωργιανού Λεβάν Κομπιασβίλι.

Ο Ραλφ Ράνγκινγκ προτίμησε τον Χαμίτ Αλτιντοπ για αντικαταστάτη του Ραφίνια, ενώ στο τέρμα επέλεξε τον Φρανκ Ροστ, που παρά το ότι προέρχονταν από τραυματισμό προτιμήθηκε για να υπερασπίσει την εστία των Γερμανών. Από την πλευρά του ο Χίντινγκ προτίμησε τους Οϊερ και Κοκού, παρά το ότι οι δύο παίκτες ταλαιπωρούνταν από ίωση. Οσον αφορά την επίθεση ο Βραζιλιάνος Ρόμπερτ πήρε την θέση του Φένεγκορ Οφ Χέσελινγκ.

Oι Ολλανδοί μπήκαν πιο ορεξάτοι στον αγώνα και κυνήγησαν από νωρίς το πρώτο τους εκτός έδρας γκολ στην φετινή διοργάνωση. Σε μία καλή φάση, λίγο μετά το δεκάλεπτο, ο Ροστ παρενέβη δύο φορές και κράτησε το μηδέν για την εστία του. Τελικά οι Γερμανοί αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί και στο 18’ κέρδισαν πέναλτι σε πέρασμα του Βαρέλα, το οποίο κόπηκε από το χέρι του Οϊερ. Αγχωμένος αλλά αποτελεσματικός ο ο Λεβάν Κομπιασβίλι αξιοποίησε την εσχάτη των ποινών και έκανε το 1-0.

H απάντηση των παικτών του Χίντινγκ είχε ως αποτέλεσμα ένα καλό σουτ από τον Ρόμπερτ αλλά τίποτε περισσότερο, αφού ο Ροστ έδιωξε με τις γροθιές. Το ημίχρονο συμπληρώθηκε με μία τριάδα φάσεων από πλευράς της Σάλκε, από τις οποίες ξεχώρισε ένα δοκάρι του Λίνκολν, έπειτα από κάθετη πάσα του Κουράνι.

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Χίντινγκ. Ο έμπειρος Φένεγκορ Οφ Χέσελινγκ πήρε την θέση του Αϊσάτι και ο Λούσιους αυτή του Σίμονς. Στην πρώτη εφαρμογή το… φρεσκάρισμα έφερε θετικό αποτέλεσμα, αλλά χωρίς να έρθει η ισοφάριση. Πρώτα ο Ρόμπερτ και μετά οι Αφελάι, Κοκού δεν νίκησαν τον Ροστ και το προβάδισμα της Σάλκε έμεινε στο ισχνό 1-0.

H διασφάλιση της νίκης ήταν έργο και πάλι του σκόρερ της αναμέτρησης. Με το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση ο Κομπιασβίλι αξιοποίησε το…στρώσιμο της μπάλας από τον Γκόμεζ, με τον Βραζιλιάνο όμως να έχει κάνει εξαιρετική επέμβαση σε πλασέ του Λίνκολν, το οποίο προσέκρουσε στο δοκάρι.

H καθαρή νίκη της ομάδας του Γκελζερκίρχεν είχε και πάλι δράστη τον αριστεροπόδαρο αμυντικό, που…έγραψε ιστορία, αφού έβαλε το όνομα του στην λίστα με τους παίκτες που έχουν κάνει χατ-τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ. To τελικό 3-0 διαμορφώθηκε από την άσπρη βούλα, με τον Ερνστ να έχει κερδίσει προηγουμένως το πέναλτι από τον Σίμπον.


Οι συνθέσεις:

Σάλκε: Ροστ, Αλτιντοπ, Μπορντόν, Ροντρίγκεζ, Κρστάιτς, Πάουλσεν, Ερνστ, Λίνκολον, Βαρέλα (73' Ασαμόα), Κομπιασβίλι (89' Mπαϊράμοβιτς), Κουράνι (85' Σαντ)

Αϊντχόφεν: Γκόμεζ, Ράιζινγκερ (78' Σίμπον), Όιερ, Αλεξ, Λάμεϊ, Αφελάι, Κοκού, Σίμονς (46' Λούσιους), Φαρφάν, Ρόμπερτ, Αϊσάτι (46' Φένεγκορ Οφ Χέσελινγκ)


News 24/7

24MEDIA NETWORK