Σάλκε-Μίλαν

Σάλκε-Μίλαν
Την πρώτη της νίκη ψάχνει η Σάλκε στη φετινή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία θα βοηθήσει βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά τους παίκτες του Ραλφ Ράνγκνικ, οι οποίοι δεν έχουν κάνει καλή αρχή ούτε στην Ευρώπη, αλλά ούτε στην Bundesliga. Από την πλευρά τους, οι "ροσονέρι" δεν… υπερηφανεύονται ούτε οι ίδιοι για την έναρξη της σεζόν, και όπως συνέβη και με τον Γερμανό τεχνικό, ο Κάρλο Αντσελότι άκουσε αρκετές φωνές που ζητούσαν την απομάκρυνση του.

Τελικώς, ουδείς εκ των δύο δεν αποχώρησε και οι δύο σύλλογοι θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, χωρίς προβλήματα προπονητών. Η προϊστορία θέλει τον σύλλογο του Ρουρ να έχει αγωνιστεί έξι φορές με ιταλική ομάδα και να έχει κερδίσει τρεις από αυτές, να έχει φέρει μία ισοπαλία και να έχει ηττηθεί δύο φορές, ωστόσο η μία από αυτές ήταν στον επαναληπτικό του τελικού του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1997 με την Ιντερ, ο οποίος πήγε στα πέναλτι και κατέληξε στο Γκεζελκίρχεν.

Οι Γερμανοί θα αγωνιστούν δίχως τους αμυντικούς Κρίστιαν Πάντερ, Τιμ Χούγκλαντ, τους μέσους Μάρκο φαν Χουγκντάλεμ Μιμούν Αζαουάγκ, Σίμον Τζιόμερ και τον επιθετικό Τζέραλντ Ασαμόα. Κατά συνέπεια, θέση στην ενδεκάδα θα βρει ο νεαρός φορ Σόρεν Λάρσεν, ο οποίος έχει αγωνιστεί έξι φορές ως αλλαγή και έχει σκοράρει τρία γκολ. Παράλληλα, ο κυνηγός Εμπε Σαντ δείχνει καλύτερα και αναμένεται να αγωνιστεί και αυτός, έστω κι ως αλλαγή.

Στον αντίποδα, ο Κάρλο Αντσελότι αντιμετωπίζει σαφώς λιγότερα προβλήματα. Ο αμυντικός Γιανκουλόφσκι εκτίει την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του, ενώ ο Ιντζάγκι παραμένει ανέτοιμος και αποκλείστηκε από τον αποστολή. Σε αυτήν συμπεριλήφθηκε ο στόπερ Σταμ και ο μέσος Αμπροζίνι, αμφότεροι , όμως, συγκεντρώνουν, λίγες πιθανότητες να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα, λόγω μικροτραυματισμών.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Σάλκε: Ροστ, Ραφίνια, Μπορντόν, Ροντρίγκεζ, Κρστάιτς, Πούλσεν, Ερνστ, Κομπιασβίλι, Λίνκολν, Κούρανι, Λάρσεν
Μίλαν: Ντίντα, Καφού, Νέστα, Μαλντίνι, Καλάτζε, Γκατούζο, Ζέεντορφ, Πίρλο, Κακά, Τζιλαρντίνο, Σεφτσένκο

*** Στην μοναδική προηγούμενη θητεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ (2001-02), η Σάλκε είχε ηττηθεί στους δύο πρώτους εντός έδρας αγώνες από Παναθηναϊκό (0-2) και Μαγιόρκα (0-1), ενώ κέρδισε την Αρσεναλ (3-1).

*** Η Μίλαν σκοράρει σε κάθε ένα από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελευταίος αγώνας που έμεινε «άσφαιρη» ήταν η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής του περσινού έκτου ομίλου με αντίπαλο τη Σέλτικ στην Σκωτία (0-0) κι ενώ είχε προκριθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK