Σαλπιγγίδης: "Ευχάριστη έκπληξη η Ελλάδα"

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πιστεύει πως η Εθνική Ελλάδας έχει τη δυνατότητα να αποδειχθεί η ευχάριστη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, ωστόσο τόνισε ότι στον 3ο όμιλο δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ.

Σαλπιγγίδης: "Ευχάριστη έκπληξη η Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Αποσπάσματα της συνέντευξης Σαλπιγγίδη στη "Sportday"

Όλοι λένε ότι είναι ένα γκρουπ ισορροπημένο. Σημαίνει αυτό ότι μια ομάδα όπως εμείς μπορεί να έρθει από πρώτη μέχρι τέταρτη;

"Ναι, πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι ένα γκρουπ για το οποίο δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει απόλυτο φαβορί. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες για τις τέσσερις ομάδες και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί η κάθε ομάδα".

Έχεις πετύχει το πρώτο ελληνικό γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ, αλλά και το πρώτο ελληνικό γκολ στο Euro 2012. Μήπως έρχεται η ώρα να τριτώσει το καλό;

"Δεν το σκέφτομαι καν αυτό, θέλω πάνω απ' όλα να έχω την υγειά μου και να μπορώ να είμαι μέλος της ομάδας και να σκέφτομαι μόνο τη δική της, συνολική επιτυχία. Εννοείται ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και θα είναι ευχής έργον, πετυχαίνοντας γκολ, να βοηθήσω την ομάδα μου προς αυτή την κατεύθυνση".

Ο Φερνάντο Σάντος έχει πει ότι αυτή η τρίτη φορά σε Μουντιάλ ίσως είναι και η... φαρμακερή, δηλαδή ότι ίσως ήρθε η ώρα να περάσουμε για πρώτη φορά στον επόμενο γύρο. Συμφωνείς με αυτή την εκτίμηση;

"Μακάρι να βγει αυτό στην πράξη. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε προγνωστικά ούτε να μαντέψουμε το μέλλον. Αυτό που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας είναι ότι δεν πάμε στο Μουντιάλ απλά για τη συμμετοχή, αλλά για να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση".

Ισχύει εδώ το κλασικό σλόγκαν "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός";

"Ολα είναι σχετικά. Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα απρόβλεπτο άθλημα. Για εμάς είναι σημαντικό στο πρώτο ματς να μη χάσουμε, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κατέβουμε στο γήπεδο για να νικήσουμε. Πάντως, ακόμα κι αν δεν νικήσουμε και τελειώσει το ματς με ισοπαλία, δεν τελειώνει τίποτα βαθμολογικά και όλα είναι ανοιχτά".

Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι μας κάνει και η ισοπαλία;

"Θέλουμε στο πρώτο παιχνίδι να ξεκινήσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα, ει δυνατόν τη νίκη, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε, η ισοπαλία δεν είναι κακό σκορ για πρεμιέρα. Στο ποδόσφαιρο όμως ποτέ δεν πας για δύο αποτελέσματα, πας πάντα με πρώτο στόχο τη νίκη".

Ποιο είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ;

"Νομίζω ότι η Βραζιλία, η Γερμανία και η Ισπανία έχουν τον πρώτο λόγο".

Και ευχάριστη έκπληξη στο τουρνουά;

"Μακάρι να είναι η Ελλάδα! Ναι, σαν ευχάριστη έκπληξη θα έβλεπα την Ελλάδα!".

Να περιμένουμε να δούμε στο Μουντιάλ την Εθνική των μπαράζ;

"Να περιμένει ο κόσμος να δει μια ομάδα που θα είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα για την πρόκριση και θα διεκδικήσει νίκες και στα τρία παιχνίδια. Θέλουμε να κυριαρχήσουμε στον αγωνιστικό χώρο ως ομάδα και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK