Σαλπιγγίδης: "Γιατί χάσαμε από Ξάνθη και Γκινγκάμπ" (VIDEO)

Σαλπιγγίδης και Περέιρα παρέλαβαν τα βραβεία του για τον MVP και το best goal της 6ης αγωνιστικής, αντίστοιχα, και εξήγησαν τι συνέβη μετά τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού.

Σαλπιγγίδης: "Γιατί χάσαμε από Ξάνθη και Γκινγκάμπ" (VIDEO)
INTIME

Ο MVP της 6ης αγωνιστικής για την παρουσία του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, Δημήτρης Σαλπιγγίδης αρχικά δήλωσε: "Δεν νομίζω ότι επηρέασε το αποτέλεσμα του ντέρμπι, για τα άσχημα που αποτελέσματα που ήρθαν μετά. Αν ήταν θετικά τα αποτελέσματα θα λέγαμε ότι είχαμε φόρα. Επαιξαν ρόλο διάφοροι παράγοντες για τις ήττες. Ηταν η δική μας παρουσία και αυτοσυγκέντρωση, αλλά και η τύχη. Αυτοί ήταν οι συνδυασμοί. Στην Ξάνθη, το γήπεδο ήταν βαρύ, δεχθήκαμε γκολ στις αρχές του κάθε ημιχρόνου. Και αυτά σε συνδυασμό με την κακή μας παρουσία έκριναν το αποτέλεσμα".

Συνεχίζοντας δήλωσε:

Για το παιχνίδι με την Γκινγκάμπ: "Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε, στο δεύτερο μπηκαμε καλύτερα αλλά δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες. Είχαμε απέναντί μας μία ομάδα πολύ αθλητική, που μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το στυλ παιχνιδιού, να κρατήσει το αποτέλεσμα που θέλει. Εμείς, δεν είχαμε φάσεις εκτός από το δοκάρι του Αθανασιάδη".

Για το κλίμα που δημιουργούν τα άσχημα αποτελέσματα: "Οταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα είναι λογικό να επηρεαζόμαστε αρνητικά. Δεν πρέπει, πάντως, να χάσουμε την πίστη μας στην ομάδα. Εχουμε τρία παιχνίδια μέχρι να λήξει η χρονιά, μπορούμε να πάρουμε τρεις νίκες για να συνεχίσουμε ακλόνητοι την προσπάθειά μας. Με τα άσχημα αποτελέσματα το κλίμα δεν είνα το καλύτερο. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θα πρεπει να το δεχτούμε, αλλά και να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία το επόμενο ματς".

Για το γεγονός ότι και τα τρία τελευταία παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ, με Ολυμπιακό, Ξάνθη και Γκινγκάμπ, κρίθηκαν με αντεπιθέσεις: "Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Μπορεί να κρίθηκαν με αντεπιθέσεις αλλά στο ματς με τον Ολυμπιακό, για παράδειγμα ήμασταν εμείς θωρακισμένοι στην άμυνα. Στο ματς της Ξάνθης, σας είπα, δεχθήκαμε δύο γκολ στις αρχές του κάθε ημιχρόνου και όταν συμβαίνει αυτό απέναντι σε μία ομάδα μικρότερου βεληνεκούς, είναι λογικό μετά να θωρακιστεί αυτή και εσύ να προσπαθείς να ανατρέψεις την κατάσταση. Αυτό δημιουργεί αμυντικά κενά και η Ξάνθη το εκμεταλλεύτηκε. Χθες συνέβη το ίδιο, συν ότι η αντίπαλη ομάδα ήταν πολύ αθλητική. Στην Ευρώπη δεν παίζουν τυχαίες ομάδες. Ισως η μοναδική ομοιότητα στα ματς της Ξάνθης και της Γκινγκάμπ να ήταν ότι κυνηγούσαμε το σκορ".

Για τον έντονο πανηγυρισμό του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μετά το γκολ του Περέιρα: "Εγώ γενικά όπως αισθάνομαι έτσι εκδηλώνομαι. Ολοι ξέρουν ότι σε τέτοια ντέρμπι ανεβαίνει η ένταση, εκείνη την στιγμή έτσι ένιωσα, δεν σημαίνει κάτι, είναι καθαρά αντίδραση της στιγμής. Δεν νομίζω ότι κάποιος παίκτης με φιλοδοξίες επιλέγει παιχνίδια. Είναι απλώς φυσιολογικό σε κάποια ματς να βγαίνει μεγαλύτερη ένταση".

Περέιρα: "Θα διαχειριζόμασταν αλλιώς το ματς εάν..."

Ο Φακούντο Περέιρα παρέλαβε το βραβείο του για το best goal της 6ης αγωνιστικής, δηλώνοντας για το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό: "Αυτό είναι της στιγμής, βλέπεις την μπάλα, σουτάρεις και ελπίζεις να πάει μέσα. Το σημαντικό είναι ότι το πέτυχα σε ένα μεγάλο ματς και ότι με αυτό βοήθησα να πάρουμε τη νίκη".

Ακόμη, είπε:

Για την θέση που προτιμά να παίζει, πίσω από τον επιθετικό ή στην κορυφή: "Κυρίως είναι ο τραυματισμός που είχα, δεν μπορούσα να προπονηθώ και έμεινα πίσω, δεν θεωρώ ότι παίζει τόσο σημαντικό ρόλο η θέση. Τώρα είμαι σε καλό επίπεδο, μπορώ να βοηθήσω για να παραμείνουμε στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν έχω πρόβλημα να αγωνιστώ είτε δεξιά, είτε αριστερά, είτε στο κέντρο, μπορώ να βοηθήσω όπου μου ζητήσει ο προπονητής".

Για τον αποκλεισμό από την Γκινγκάμπ: "Είναι κρίμα. Ευτυχώς είχαμε έναν τελικό στη έδρα μας, αυτό ήταν το καλό. Είχαμε το μυαλό μας στο παιχνίδι, αλλά ξεκίνησε άσχημα για εμάς, ισοφαρίσαμε με ένα πέναλτι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα μιλούσαμε για ένα διαφορετικό ματς αν το δοκάρι του Αθανασιάδη κατέληγε στα δίχτυα, θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε αλλιώς".

Για το μήνυμα του κόσμου μετά το ματς που χειροκρότησε την ομάδα, αλλά και ζήτησε μεταγραφές: "Δεν έχω άποψη πάνω σε αυτό. Εγώ είμαι εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο, υπάρχουν άλλα άτομα που ξέρουν καλύτερα αν χρειάζεται ή όχι μεταγραφές. Εμείς ειμαστε εδώ μόνο για να παίζουμε ποδόσφαιρο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK