Σαμαράς στη FIFA: "Να σκεφτόμαστε θετικά"

Το σύνθημα για την επόμενη ημέρα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την ήττα από την Κολομβία έδωσε ο Γιώργος Σαμαράς, με συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

Σαμαράς στη FIFA: "Να σκεφτόμαστε θετικά"

"Πρέπει να δώσουμε περισσότερα στη διοργάνωση, αλλά νομίζω ότι δείξαμε κάτι στο ματς με την Κολομβία. Ήταν ένα παράξενο ματς. Στα πρώτα πέντε ή έξι λεπτά δεν ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και δεχθήκαμε ένα κακό γκολ. Μετά απ' αυτό, όμως, είχαμε μεγάλο ποσοστό στην κατοχή, πιέσαμε αρκετά και δημιουργήσαμε κάποιες καλές ευκαιρίες. Αλλά, κοιτάξτε, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η Κολομβία δεν έφτιαξε περισσότερες ευκαιρίες από εμάς, όμως, έβαλε τρία γκολ. Δίκαιο ή όχι, αυτό είναι το αποτέλεσμα και πρέπει να το αποδεχθούμε", είπε αρχικά ο "Σαμ".

Στη συνέχεια ο επιθετικός της Σέλτικ αναφέρθηκε στην τακτική της Εθνικής: "Γνωρίζω ότι όλοι περίμεναν πως θα παραταχθούμε με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, θα αμυνόμαστε ξανά και ξανά, προκειμένου να κρατήσουμε το μηδέν. Εγώ νομίζω ότι παρουσιάσαμε ένα σύνολο που του αρέσει να επιτίθεται, που συνεργάζεται ωραία και που προσπαθεί πάντα να δημιουργεί ευκαιρίες. Κόντρα στην Κολομβία πήγαμε για τη νίκη κι αυτή η φιλοσοφία δεν θα αλλάξει. Απλώς ελπίζουμε ότι θα μας φέρει καλύτερο αποτέλεσμα στην πορεία γιατί το ματς με την Ιαπωνία είναι ζωής και θανάτου".

Για το μέλλον της ομάδας του στη διοργάνωση επεσήμανε: "Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά και να συνεχίσουμε να παίζουμε με το ίδιο στυλ. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες στο ματς με την Κολομβία κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραλείψουμε. Σε κάποιο άλλο παιχνίδι ενδεχομένως να κερδίσουμε".

Ο Γιώργος Σαμαράς ρωτήθηκε και για το μέλλον του σε συλλογικό επίπεδο, ωστόσο προτίμησε να μην επεκταθεί πολύ: "Πέρασα επτά καλές σεζόν στην Γλασκόβη, όπου αναπτύχθηκα ως παίκτης και ως προσωπικότητα. Στο τέλος, όμως, μία απόφαση, που πάρθηκε από άλλους, με κάνει να μην αισθάνομαι παίκτης της Σέλτικ. Είμαι 100% συγκεντρωμένος στην Εθνική ομάδα και μόνο όταν το Παγκόσμιο Κύπελλο τελειώσει, θα κοιτάξω τις επιλογές που έχω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK