Σάντος: "Δεν έχουμε φόβο!"

 

Σάντος: "Δεν έχουμε φόβο!"

Τα στοιχεία εκείνα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στη Ζενίτ ανέλυσε στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως δεν πρέπει να επαναληφθούν τα περσινά λάθη στον αντίστοιχο αγώνα, έδειξε πίστη στις δυνάμεις της ομάδας του, ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την "διαρροή" των προπονήσεων στον Τύπο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός των "κιτρινόμαυρων":

Υπάρχει κάτι που φοβάστε ή, μόνο τον κακό εαυτό της ΑΕΚ;

«Δεν έχουμε κανένα φόβο. Θα παίξουμε ποδόσφαιρο. Είναι τα πρώτα 90 λεπτά μιας αναμέτρησης που διαρκεί 180 λεπτά. Εν αντιθέσει με οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι είναι απλά ένα παιχνίδι προκριματικής φάσης και υπάρχει και δεύτερο ματς στην Αθήνα. Πρέπει να έχουμε ψυχραιμία και να σκεφτούμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δυνατό αντίπαλο. Είχα προειδοποιήσει τους ποδοσφαιριστές μου από το περσινό παιχνίδι για την δυναμικότητα της Ζενίτ και φαίνεται ότι δεν το κατάλαβαν καλά. Μια ομάδα που ξεκινάει για να κερδίσει το ρωσικό πρωτάθλημα είναι μια καλή ομάδα. Δεν έχουμε κανένα φόβο. Κατά την άποψή μου είναι δύο ομάδες ισοδύναμες και θα δούμε ποιος θα καταφέρει να είναι καλύτερος. Πιστεύω ότι αυτή τη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κάποιο φαβορί.

Το περσινό παιχνίδι είναι ένας οδηγός για την ΑΕΚ ή, πιστεύετε ότι τα δύο αυτά παιχνίδια είναι διαφορετικά;

Πλέον έχουμε συνείδηση ότι θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα και το περσινό ματς δεν έχει καμία σχέση. Αυτό είναι ένα καινούριο παιχνίδι και πρέπει να έχουμε τη συνείδηση ότι αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα. Αν δεν το κάνουμε αυτό θα έχουμε προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι θα σεβαστούμε τον αντίπαλο, αλλά εμείς ήρθαμε εδώ και θα παίξουμε για τη νίκη. Η Ζενίτ θέλει την πρόκριση. Το ίδιο και εμείς. Σε 15 μέρες θα δούμε ποιος θα τα έχει καταφέρει.

Έχετε αποφασίσει για το σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσετε ή, αν θα παίξετε με τρεις στην άμυνα όπως δοκιμάσατε στην προπόνηση;

Δεν ξέρω πως το είδατε αυτό γιατί ήταν κλειστή η πόρτα και φαίνεται ότι στην Ελλάδα βλέπουμε παραπάνω πράγματα απ’ όσα πρέπει. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αύριο θα αποφασίσω ποιοι θα παίξουν και έχω ακόμα μια νύχτα που θα το σκεφτώ. Έχω ακόμα μια μέρα για να δω το σύστημα που θεωρώ καλύτερο για αυτό το ματς. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. Άλλες αποφάσεις μου είναι σωστές, άλλες αποδεικνύεται μετά το ματς ότι μπορούσε να είχε γίνει κάτι άλλο. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνω ό,τι πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο για την ομάδα.

Ξέρετε για τους νέους παίκτες της Ζενίτ και πιο συγκεκριμένα για τους Πόσκους και Ανιούκοφ;

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε 6-7 ματς της Ζένιτ και είναι αλήθεια ότι έχει δύο νέους ποδοσφαιριστές, αλλά η βάση είναι η ίδια με πέρσι. Έχει δύο ποδοσφαιριστές όπως οι επιθετικοί, ο αρχηγός, καλά οργανωμένη ομάδα συμπαγής και όλοι ξέρουν τι να κάνουν σε σχέση με ό,τι ζητάει ο προπονητής. Η Ζενίτ είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι παίκτες μου το ξέρουν και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να περιορίσουμε τα πλεονεκτήματα της ομάδας αυτής και να εκμεταλλευτούμε ορισμένες ατέλειες που έχουμε παρατηρήσει. Δεν αρκεί να σταματήσουμε το παιχνίδι του αντιπάλου, γιατί έχουμε έρθει εδώ για να περάσουμε. Έτσι πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, αλλά και καλή επίθεση.

Έχετε κάνει κάποια ειδική προετοιμασία για τα παιχνίδια του κυπέλλου UEFA;

Εμείς κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Αρχίσαμε το πρωτάθλημα πριν δύο εβδομάδες σε αντίθεση με τη Ζένιτπου έχει πολλούς αγώνες. Δεν είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε το ρυθμό που παίζουμε λόγω ΟΥΕΦΑ. Εμείς κάνουμε τη δουλειά που πρέπει. Η Ζενίτ δεν έπαιξε αυτή την εβδομάδα, αλλά εμείς παίξαμε και η Ζενίτ είχε ίσως την ευκαιρία να προετοιμαστεί καλύτερα από εμάς που είχαμε να σκεφτούμε τον Ηρακλή, αλλά και το παιχνίδι με το Αιγάλεω.

*** Το ταξίδι κράτησε περίπου τρεις ώρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε την αποστολή της ΑΕΚ είχε λίγη δόση... περιπέτειας αφού λόγω των ισχυρών ανέμων ο κυβερνήτης δυσκολεύτηκε να ακούμπησει το έδαφος. Τελικά όλα πήγαν καλά και... οι καρδιές στην θέση τους.

*** Στους 15 βαθμούς κυμαίνεται η θερμοκρασία στην Αγ.Πετρούπολη, ωστόσο την μέρα του αγώνα αναμένεται σημαντική πτώση, ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα βροχόπτωσης.


Τρεις ώρες ταξίδι...

Με προορισμό την μακρινή Αγία Πετρούπολη αναχώρησε νωρίς το πρωί (08:50) η αποστολή της ΑΕΚ, η οποία θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη την Ζενίτ για την πρώτη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο Φερνάντο Σάντος όρισε τον στόχο της ομάδας με τις δηλώσεις του στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" που δεν είναι άλλος από τη νίκη που θα φέρει την ομάδα ένα βήμα από την πρόκριση.

"Πάμε για τη νίκη. Γνωρίζουμε την ομάδα από πέρυσι και δεν δείχνει να έχει αλλάξει πολλά πράγματα. Δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη που κάναμε πέρυσι. Αν δεν χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Πρώτος μας στόχος είναι να μην δειχθούμε γκολ και αν καταφέρουμε να σκοράρουμε θα έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς", δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Τη "σκυτάλη" πήρε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος υπογραμμίζει με τη σειρά του τη σημασία ενός σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς: "Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί επί ενενήντα λεπτά. Τα πράγματα ήταν διαφορετικά στο περσινό παιχνίδι, αφού ήταν ένας αγώνας και όταν βρεθήκαμε να χάνουμε με 2-1, βγήκαμε στην επίθεση για να ισοφαρίσουμε. Έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Φέτος υπάρχει και ρεβάνς, οπότε τα πράγματα είναι αλλιώς . Γνωρίζουμε τον αντίπαλο και αυτό είναι θετικό. Η ΑΕΚ παίζει πάντα με στόχο τη νίκη και γι’ αυτό υπάρχει αισιοδοξία. Πάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα ή στη χειρότερη περίπτωση για ήττα με ένα γκολ διαφορά".


Ρεπορτάζ: Γιάννης Κυφωνίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK