Σάντος: "Eίμαι σίγουρος"

Σάντος: "Eίμαι σίγουρος"


Ρεπορτάζ: Γιάννης Κυφωνίδης, Ζαφείρης Φαφούτης

Αισιόδοξος για τη νίκη-πρόκριση της ΑΕΚ κόντρα στη Ζενίτ εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπο στο πλαίσιο της αναμέτρησης με τους Ρώσους (Πέμπτη, 21:45) για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Πορτογάλος δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο των παικτών στους οποίους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, ενώ για μία ακόμη φορά μίλησε για το κλίμα της ομάδας με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά μεδημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κόντρα με τον Ιλια Ιβιτς.

"Ποιον Ιβιτς;" , ρώτησε χαμογελόντας, ζητώντας να μάθει αν η ερώτηση αφορά τον Ιλια Ιβιτς ή τον Βλάνταν. Η απάντηση του δημοσιογράφου -με μορφή ερώτησης- ήρθε άμεσα: "Φοβάστε μήπως τα τελευταία δημοσιεύματα δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα;" όπως και η απάντηση από τον Πορτογάλο ήρθε άμεσα: "Αυτά είναι πρωταπριλιάτικο αστείο! Δυστυχώς κάποιοι στενοχωρήθηκαν που δεν διαλυθήκαμε πέρυσι" .

Από εκεί και πέρα, σε ότι έχει να κάνει με την αναμέτρηση κόντρα στη Ζενίτ, ο προπονητής της ΑΕΚ άρχισε τις δηλώσεις του... από το μπάσκετ: "Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Εθνική Ελλάδας για την επιτυχία της στο Βελιγράδι και την κατάκτηση του κυπέλλου. Το σημαντικότην Πέμπτη είναι να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει άλλη λύση από το θετικό αποτέλεσμα. Μια ομάδα θα προχωρήσει στη διοργάνωση και φιλοδοξούμε να είμαστε εμείς" .

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που θα παίξουν ρόλο στον αγώνα με τους Ρώσους; Ο Σάντος αναλύει: " Πρέπει να αμυνθούμε και να επιτεθούμε καλά. Οι παίκτες μου έχουν κίνητρο και τους έχω εμπιστοσύνη. Υπολογίζω στους φιλάθλους μας και περιμένω τη βοήθειά τους. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε την αποτυχία. Ξέρουμε από πέρυσι πως η Ζενίτ είναι μία πολύ καλή ομάδα. Την Πέμπτη πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όπως σε κάθε αγώνα με κάθε αντίπαλο, να είμαστε ισορροπημένοι, έξυπνοι και υπομονετικοί ".

"Η όρεξη είναι μεγάλη. Μεγαλύτερη από το άγχος. Με νίκη η πίεση θα υποχωρήσει. Είμαστε πεπεισμένοι πως θα κερδίσουμε. Οποια δυσκολία θα παρουσιαστεί, είμαι σίγουρος πως θα την ξεπεράσουμε".
Σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος, το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Λάρισα θα παίξει τον δικό του ρόλο στο ματς της Πέμπτης: "Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει σχέση με τους αγώνες της Ευρώπης. Ωστόσο, η νίκη στη Λάρισα μπορεί να μας βοηθήσει".

Ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων" αναφέρθηκε και στην αγωνιστική κατάσταση του Κώστα Κατσουράνη: "Ο Κατσουράνης θα γυρίσει σε καλύτερη κατάσταση. Είναι λογικό να βρίσκεται πιο πίσω από τους συμπαίκτες του, αφού δεν έκανε μαζί μας προετοιμασία. 'Η θα κάνουμε δουλειά μαζί του για 1 μήνα ή θα φτάσει στην κατάσταση που θέλουμε μέσα από τα παιχνίδια. Ο ίδιος προτιμά το δεύτερο σενάριο".

Αισιόδοξος και με πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του εμφανίστηκε και ο προπονητής της Ζενίτ, Βλάστιμιλ Πετρζέλα: "Στόχος μας είναι η πρόκριση. Δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε αμυντικά για να παίρνουμε αποτελέσματα. Μας αρέσει ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ και πιστεύω πως θα μας ωφελήσει. Είμαι αισιόδοξος" .

Οσον αφορά την ΑΕΚ, ο τεχνικός των αντιπάλων υπογράμμισε: "Η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη. Εχει σαφώς πιο καλή άμυνα από την περυσινή σεζόν. Ωστόσο, δεν με ανησυχεί κάτι το ιδιαίτερο. Είμαστε σε καλή κατάσταση και προερχόμαστε από ένα σερί νικηφόρων αγώνων. Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε με κόσμο και δεν θα μας επηρεάσει η ατμόσφαιρα του γηπέδου" .

Στα αγωνιστικά θέματα της ΑΕΚ, ο Σάντος δεν έδειξε τις προθέσεις του σχετικά με την εντεκάδα στην τελευταία προπόνηση της Τετάρτης. Ο Πορτογάλος έβαλε τους παίκτες να παίξουν διπλό (με ομάδες που διάλεξαν οι τερματοφύλακες) χωρίς όμως κάτι περαιτέρω.

Το πρόγραμμα είχε και βιντεοθεραπεία καθώς ο Σάντος πρόβαλλε στους παίκτες το βίντεο του πρώτου αγώνα με τη Ζενίτ. Επεσήμανε τόσο τα αρνητικά, όσο και τα θετικά σημεία, ζητώντας παράλληλα προσοχή στην άμυνα και σιγουριά στο παιχνίδι.

***Σε "πηγαδάκι" με δημοσιογράφους μετά τη συνέντευξη τύπου ο Σάντος είπε: " Ούτε που τον είδα χθες τον Ιβιτς."

News 24/7

24MEDIA NETWORK