Σάντος: “Καλοί μόνο στο β’. Χρειαζόμαστε αμυντικό”
Μόνο στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε ικανοποιημένος ο Φερνάντο Σάντος από την εικόνα του ΠΑΟΚ. Για τον Πάμπλο Γκαρσία ο Πορτογάλος δήλωσε πως...τρέχει για να προλάβει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ενώ μίλησε και για την ανάγκη απόκτησης αμυντικού.
Στην αρχή ο Φερνάντο Σάντος είπε: ” Στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε αρκετό χρόνο στον αντίπαλο και αυτό μας ανάγκασε να κυνηγάμε την μπάλα. Όταν την κερδίζαμε οι ποδοσφαιριστές ήταν κουρασμένοι για ν΄ αντιδράσουν. Το πρώτο ημίχρονο ήταν προβλέψιμο. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Ημασταν πιο πιεστικοί και από εκεί και πέρα πήγαν όλα καλύτερα. Νομίζω πως το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο από το πρώτο. Εχουμε να δώσουμε ακόμη ένα φιλικό στο οποίο θα δοκιμάσουμε εκ νέου κάποια πράγματα. Υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί σε αυτό, έστω και λίγο, ο Πάμπλο Γκαρσία, για να δούμε πόσο έτοιμος είναι”.
Όταν κλήθηκε να απαντήσει για την ετοιμότητα του Ουρουγουανού σχολίασε: “Απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί θα είναι ίσως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Θέλουμε να τον φτάσουμε σε ένα επίπεδο, ώστε να κατορθώσει να βοηθήσει στον αγώνα της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ. Δουλεύει πολύ σκληρά. Θα δούμε τι θα γίνει”.
Οσον αφορά το θέμα του κεντρικού αμυντικού ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε: “Χρειαζόμαστε έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό και αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που ήδη διαθέτουμε στη συγκεκριμένη θέση. Εχει να κάνει με το ότι το πρωτάθλημα είναι μακρύ και θα χρειαστούμε περισσότερες επιλογές”.
Ο Σάντος έκλεισε τα λεγόμενα του αναφέροντας: “Είμαστε πιο κοντά στην ετοιμότητα που θέλουμε. Εννοείται ότι καμία ομάδα δεν θα είναι 100% έτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος. Είμαι βέβαιος, όμως, πως θα ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος για να κερδίσει στον ΟΦΗ. Θα ήταν καλύτερο να μην είχαμε τις υποχρεώσεις με τις εθνικές, αλλά έτσι είναι στο ποδόσφαιρο και δεν μπορούμε να αναζητούμε τέτοιου είδους δικαιολογίες”.
Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Ντίμιταρ Πένεφ, είπε μετά το ματς: “Για μας το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον, καθώς το μεταγραφικό κομμάτι μας είναι ανοικτό. Και σήμερα δοκιμάσαμε κάποιους παίκτες. Είχαμε, βέβαια, αρκετές απουσίες, καθώς ποδοσφαιριστές μας έμειναν για ξεκούραση στη Σόφια και κάποιοι είναι και με την Εθνική ομάδα. Ο αγώνας ήταν καλός. Ηταν μόνο κρίμα που δεν μπορέσαμε να βάλουμε ένα γκολ, είχαμε ευκαιρίες. Πιστεύω, σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, με βάση την προετοιμασία που έκανε και τα φιλικά τεστ που έδωσε, πως είναι έτοιμος για το ελληνικό πρωτάθλημα”