Σάντος: “Τίποτα δεν έχει κριθεί”
Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου μετά το 3-1 της Ελλάδας επί της Ρουμανίας.
Αρχικά, ο Πορτογάλος προπονητής δήλωσε: ” Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μπήκαμε αρκετά καλά στο παιχνίδι και προσπαθήσαμε εξ αρχής να σκοράρουμε ένα γρήγορο γκολ, ταυτόχρονα προσπαθήσαμε να ανακόψουμε κάποιες γρήγορες αντεπιθέσεις των Ρουμάνων. Προηγήθηκαμε νωρίς, αλλά δυστυχώς ισοφαριστήκαμε από μία περίεργη φάση. Δεν συνηθίζεται να δεχόμαστε τέτοιο γκολ. Ευτυχώς αντιδράσαμε γρήγορα, συνεχίσαμε την προσπάθεια και κυνηγήσαμε και τρίτο γκολ. Θεωρώ ότι είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε και τέταρτο γκολ. Διανύσαμε το μισό δρόμο. Την Τρίτη πάμε να σφραγίσουμε την πρόκριση”.
Και συνέχισε: “Πλέον πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για το δεύτερο ματς. Από τη στιγμή που έχουμε αυτό το πλεονέκτημα, πρέπει να το κρατήσουμε με νύχια και με δόντια. Δεν μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά. Είμαστε στο ημίχρονο. Δεν είναι ένα παιχνίδι υπό φυσιολογικές συνθήκες. Είναι δύο αγώνες, πρόκειται για μπαράζ. Τα μπαράζ έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Σίγουρα, όμως, είμαστε σε καλύτερη μοίρα από τη Ρουμανία. Γνωρίζουμε ότι η ρεβάνς θα είναι δύσκολη”.
Τέλος, είπε: ” Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί πέτυχαν μία νίκη που τη χρειαζόταν ο ελληνικός λαός. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην ελληνική ομάδα γιατί κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού των Ρουμάνων. Την Τρίτη πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Πρέπει να σταθούμε καλά στην άμυνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κυνηγήσουμε το γκολ. Δουλειά μου είναι να μην παρασύρει τους παίκτες ο ενθουσιασμός μετά το 3-1“.
Νωρίτερα, στη μικτή ζώνη είχε πει: “Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Πρέπει να κρατήσουμε καθαρό μυαλό. Όλα θα τελειώσουν την Τρίτη. Έχουμε το προβάδισμα μετά από αυτή τη νίκη, ωστόσο είμαστε στα μισά του δρόμου. Οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν πολύ και κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που είχαμε. Περιμένουμε ανάλογη διάθεση και στο παιχνίδι της Τρίτης. Αυτές τις ημέρες θα ξεκουραστούμε. Παράδειγμα είναι ο Μήτρογλου. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Από εκεί και πέρα θα προετοιμαστούμε κανονικά”.
“Ούτε πρέπει να ξεχάσουμε το προβάδισμα. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε. Από την άλλη δεν πρέπει να σκεφτούμε να κρατήσουμε το μηδέν, γιατί αν δεχτούμε ένα γκολ, θα μας δημιουργήσει πρόβλημα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που μου αρέσει να βλέπω”.