"Σαρώνει" τα βραβεία ο Ροναλντίνιο

"Σαρώνει" τα βραβεία ο Ροναλντίνιο
Ακόμα μία διάκριση έχει στην κατοχή του ο Ροναλντίνιο, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 2004 σύμφωνα με τη FIFA. Ο Βραζιλιάνος άσος εξελέγη κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς από την FIFPro, την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαιριστών, του οργάνου δηλαδή των… συναδέλφων του.

Στην πρώτη σχετική διαδικασία της -υπό δημιουργίας- FIFPro, ο μέσος της Μπαρτσελόνα κέρδισε τις προτιμήσεις ανάμεσα σε 38.000 ποδοσφαιριστές που ψήφισαν από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο, από 40 ενώσεις ποδοσφαιριστές κατά μήκος του πλανήτη.

Η λίστα των υποψηφίων περιείχε 55 ονόματα κορυφαίων ποδοσφαιριστών και από αυτούς βγήκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής, η καλύτερη ενδεκάδα και οι καλύτεροι νεαροί ποδοσφαιριστές.

Αναφορικά με την ομάδα που θα ήθελε κάθε προπονητής να έχει στη διάθεσή του, στο τέρμα κάθεται ο Ντίντα της Μίλαν, στην άμυνα υπάρχουν οι Καφού, Μαλντίνι και Νέστα επίσης της Μίλαν, ενώ την τετράδα συμπληρώνει ο Τέρι της Τσέλσι. Τα δύο αμυντικά χαφ είναι το δίδυμο Λάμπαρντ-Μακελελέ της Τσέλσι, ενώ στα άκρα του μεσαίου χώρου υπάρχει ο Ζιντάν της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ροναλντίνιο της Μπαρτσελόνα. Τέλος, επιθετικές αιχμές ο Ετό της Μπαρτσελόνα και ο Σεφτσένκο τη Μίλαν.

Καλύτερος νεαρός ποδοσφαιρστής ψηφίστηκε ο Γουέιν Ρούνεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ μέσω του κοινού, για την ίδια κατηγορία πήρε βραβείο και ο συμπαίκτη του, Κριστιάνο Ρονάλντο. Τέλος, ο Βραζιλιάνος Πελέ τιμήθηκε με το βραβείο του "θρύλου" της FIFPro.

News 24/7

24MEDIA NETWORK