ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαρρής: “Προσωπικό στοίχημα η ΑΕΚ”

Για τη νέα πρόκληση της καριέρας του με τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, τα πρώτα του βήματα, την καθιέρωσή του και τις δύσκολες στιγμές του υποβιβασμού, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιώργος Σαρρής.

Σαρρής: “Προσωπικό στοίχημα η ΑΕΚ”
INTIME SPORTS

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Σαρρή στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 και τον Μάνο Σουργιά:

Για την μετεγγραφή του στην ΑΕΚ: « Μόνο και μόνο το όνομα της ΑΕΚ αποτελεί πρόκληση. Είναι μεγάλο βήμα για μένα. Το ότι βρίσκεται στη Β’ Εθνική δε σημαίνει κάτι. Θα προσπαθήσω να βάλω ένα λιθαράκι για να επιστρέψει εκεί που πρέπει. Είναι μια τεράστια ομάδα, ένα μεγάλο μέγεθος για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να βρίσκεται όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν και είχα και άλλες προτάσεις, ακόμα και απο ομάδες της Super League, δεν το σκέφτηκα καθόλου και απάντησα θετικά στην ΑΕΚ.

Πέρυσι έπαιξα με τον Εργοτέλη στη Β’ Εθνική, πιστεύω όμως ότι εκείνη η κατηγορία δεν έχει καμία σχέση με τη Β’ Εθνική που θα είναι του χρόνου. Όλοι οι παίκτες που έχει κλείσει η ΑΕΚ είναι από τη Σούπερ Λίγκα».

Για το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον: « Έξι μήνες πριν την λήξη του συμβολαίου μου μπορούσα να μιλήσω με οποιαδήποτε ομάδα. Με προσέγγισαν από την ΑΕΚ, μου ανέπτυξαν το πλάνο τους, το ότι στο μέλλον θέλουν να πανηγυρίσουν τρόπαια και αυτό με κάλυψε. Κάθε παίκτη καλύπτει η προοπτική της ΑΕΚ. Υπήρχαν και άλλες προτάσεις, αλλά δεν το συζήτησα καθόλου»

Για το νέο του στόχο: « Στον Εργοτέλη όλοι με γνώριζαν, στην ΑΕΚ με ξέρουν μόνο ως παίκτη. Πρέπει να αποδείξω ότι θα βρίσκομαι επάξια στην ομάδα, και εύχομαι να καθιερωθώ»

Για τη 12ετία του στον Εργοτέλη: « Ήταν ένα πολύ ωραίο διάστημα. Η δουλειά που γίνεται στο Μαρτινένγκο στις μικρές ηλικίες είναι πολύ καλή. Το μόνο πράγμα που χρειαζόταν να κάνουμε ήταν να είμαστε προσηλωμένοι. Πέρασαμε όμορφες και δύσκολες στιγμές. Όλα τα παιδιά που προερχόμασταν από τις Ακαδημίες πονούσαμε την ομάδα. Ήμουν πολύ συγκινημένος τη στιγμή που γινόταν η βράβευση. Πέρασαν από μπροστά μου εικόνες από την καριέρα μου στην ομάδα»

Για το τι θυμάται περισσότερο: « Θυμάμαι όταν είχα υπογράψει το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Το πρώτο όνειρο κάθε παιδιού είναι να γίνει επαγγελματίας. Είχα υπογράψει Τρίτη και την Κυριακή ήμουν στη βασική ενδεκάδα. Στη συνέχεια προσπαθείς να μπεις στη 18άδα, μετά να πάρεις χρόνο συμμετοχής και μετά να καθιερωθείς»

Για τα πρόσωπα που τον βοήθησαν: « Ο Βασίλης Πλεσσίτης έχει βοηθήσει όλα τα παιδιά που προέρχονταν από τις Ακαδημίες. Όταν ανεβήκαμε στην ΠΑΕ μας βοήθησε ο Νίκος Καραγεωργίου και ο Σταύρος Λαμπράκης. Μετά ήταν στο χέρι μας να καθιερωθούμε».

Για τον συμπαίκτη που τον βοήθησε περισσότερο: « Ο Χίμπλινγκερ ήταν δάσκαλος. Προσπαθούσε να μου εξηγήσει πράγματα. Κρατούσε όλη την άμυνα μόνος του. Βοήθησε αρκετά νέα παιδιά να σταθούνε στα πόδια τους, όπως και ο Κορδονούρης».

Για την δύσκολη προπέρσινη χρονιά του Εργοτέλη: « Στο πρώτο μισό της περιόδου ήμασταν πολύ καλά. Κανείς δεν πίστευε ότι θα πέφταμε κατηγορία. Στο δεύτερο μισό κάναμε λάθος καθώς δεν επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι που είχαμε κάθε φορά μπροστά μας αλλά κοιτούσαμε το επόμενο. Δε θα ξεχάσω το ματς με τη Δράμα. Δεν το κερδίσαμε και μετά όλοι είχαμε άγχος. Τα πόδια ήταν βαριά. Την τελευταία αγωνιστική έπρεπε να κερδίσουμε στην Ξάνθη, χάσαμε 4 – 2 αποτέλεσμα που ήταν ταφόπλακα για μας. Ηταν δικό μας λάθος.

Όταν έχεις στα χέρια σου τη σωτηρία και την πετάς, φταις εσύ. Ήμασταν άξιοι της μοίρας μας. Όποιος έφευγε από την ομάδα, το μόνο που τον ένιαζε ήταν να πάρει τα χρήματα του συμβολαίου του. Με τα παιδιά από τις Ακαδημίες τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δε θα ξεχάσω τη βραδιά με την Ξάνθη. Γράφτηκε το όνομα μας σε μια μαύρη σελίδα της ιστορίας του συλλόγου. Εξωαγωνιστικά τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα εξαιτίας του θανάτου του Απόστολου Παπουτσάκη. Χάθηκε η ασφάλεια από την ομάδα»

Για την άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα: « Ήμασταν στη Β’ Εθνική και από τα σαλόνια πήγαμε στα αλώνια. Τα νεαρά παιδιά έπρεπε να γίνουν άντρες πολύ γρήγορα. Έπρεπε να μεγαλώσουμε σε λίγους μήνες και να πάρουμε την ομάδα στις πλάτες μας. Μπορέσαμε όμως και τα καταφέραμε στο τέλος»

Για την επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα: « Όλοι έλεγαν στην αρχή για μια αξιοπρεπή. Ούτε εμείς το πιστεύαμε. Όταν έρχονται όμως θετικά αποτελέσματα αρχίζεις και το σκέφτεσαι. Υπήρχε μια περίοδο 8 αγωνιστικών που δεν κάναμε νίκη, όμως και τότε αποδείξαμε μέσα από το ποδόσφαιρο που παίζαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στην άνοδο στη Σούπερ Λίκα. Σημαντική ήταν η βοήθεια του κ. Γκογκιτς και του κ. Καλαποθαράκου, ενώ έπαιξε ρόλο και το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε».

Για το τι άφησε αυτή η χρονιά: « Πιστεύαμε ότι δε θα μας κάνει καλό, αλλά κάναμε λάθος. Όταν είσαι βασικός και έχεις όλα τα παιχνίδια στα πόδια σου, γίνεσαι καλύτερος και έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενώ βγήκαν και παιδιά από τις Ακαδημίες».

Για τη φετινή παρουσία του Εργοτέλη στη Σούπερ Λίγκα: « Ήταν θετικό για μας το καλό ξεκίνημα. Ο κ. Πετράκης μας είχε περάσει τη νοοτροπία του νικητή και μας πίστευε πολύ. Γνωριζόμασταν όλοι μεταξύ μας, τα αποδυτήρια είχαν οικογενειακό κλίμα, και δε χρειάζονταν χρόνος προσαρμογής. Στη συνέχεια ήλθε ένα διάστημα αποχής από τις νίκες. Ήμασταν συγκεντρωμένοι όμως χάναμε βαθμούς χωρίς λόγο και αιτία. Για μερικά δευτερόλεπτα χάναμε ένα παιχνίδι.

Με τον κ. Πετράκη είχαμε εξαιρετική σχέση. Τον αγαπάμε όλοι, όμως στην Ελλάδα έτσι γίνεται. Είναι λογικό καθώς δεν μπορείς να αλλάξεις ένα ρόστερ. Θεώρησαν ότι πρέπει να αλλάξει ο προπονητής. Το μόνο πράγμα που μπορώ να καταλάβω στο διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνεις μετά από μια τέτοια κίνηση είναι ότι προσπαθείς περισσότερο για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του νέου προπονητή.

Ο κ. Ουζουνίδης μας είχε πει χαρακτηριστικά ότι «σε τρία ματς μπορείτε να πετάξετε τρεις μήνες». Η ομάδα έκανε τρεις νίκες σε μια εβδομάδα, ανέβηκε σκαλοπάτια στη βαθμολογία και ευτυχώς δεν δώσαμε με άγχος τα τελευταία παιχνίδια. Ήταν κάτι που θέλαμε να αποφύγουμε καθώς τα τελευταία χρόνια μέχρι την τελευταία αγωνιστική είχαμε άγχος».

Για το φετινό πρωτάθλημα: « Ήταν ένα πρωτάθλημα όπως κάθε χρόνο. Ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος με μεγάλη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα αλλά δε μπόρεσε. Εύχομαι να αλλάξει αυτό, και με τη συμμετοχή της ΑΕΚ. Σε δύο χρόνια γιατί να μην είμαστε πρώτοι.

Αναμενόμενες ήταν και οι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι – οφ. Ισως μπορούσε και ο ΟΦΗ να βρίσκεται εκεί, αλλά έκανε κακό ξεκίνημα. Δεν πίστευα ότι θα πέσει ο Άρης αλλά η Βέροια. Από τη μέση και κάτω θα άλλαζα τη θέση ορισμένων ομάδων στη βαθμολογία, αλλά σε γενικές γραμμές το περίμενα να κυλήσει έτσι. Ήταν καλό πρωτάθλημα, με αρκετές ισάξιες ομάδες».

Για την πορεία του ΟΦΗ: « Πίστευα ότι ο ΟΦΗ θα μπορούσε να φτάσει στα πλέι – οφ, όμως έκανε κακό ξεκίνημα. Αν ήταν τα πράγματα διαφορετικά θα μπορούσε να φτάσει πεντάδα. Θα είναι ιστορική μέρα αν προκριθεί στον τελικό, όμως ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα. Εύχομαι να τα καταφέρει και να πάει στον τελικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK