Σαββίδης: "Ας φύγουμε από την ΕΠΟ!"

Οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη μετά το παιχνίδι με τον Αρη που μεταδόθηκαν ζωντανά από τη SuperBALL.O μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για το ματς αλλά και για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ.

Σαββίδης: "Ας φύγουμε από την ΕΠΟ!"

Για το ματς με τον Αρη: Πήραμε το αποτέλεσμα, αυτό είναι σημαντικό. Αλλά από εκεί και πέρα δεν παίξαμε για 70 λεπτά. Το κάναμε και σε άλλα ματς. Μετά έχω την αίσθηση ότι μας δίνουν ένα χτύπημα στο κεφάλι, ξυπνάμε, και παίζουμε καλά. Αυτό το φαινόμενο θα πρέπει να το διώξουμε, είναι πρόβλημα.Είχαμε ευκαιρίες για γκολ και αν έμπαιναν το ματς ίσως είχε διαφορετική εξέλιξη. Εχουμε προβλήματα να λύσουμε.

Για το φετινό ΠΑΟΚ: Ξέρουμε τι συμβαίνει. Ισως βιαστήκαμε σε κάποια πράγματα. Σαν ομάδα έχουμε ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα με παιχνίδια κάθε τρεις ημέρες. Ο προπονητής παίρνει σκληρά μέτρα. Οταν τον κάλεσα να αναλάβει την ομάδα, ρώτησε παίκτες. Μου είπαν να τον πάρω. Φοβάμαι ότι οι παίκτες δεν αντέχουν έναν τέτοιο προπονητή.

Υπάρχει πάντως μία περίοδος προσαρμογής. Θα θέλαμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλό μας στο Europa αλλά χάνουμε σε φυσικά κατάσταση. Μετά υπήρχε και η Εθνική ομάδα, έχουμε 6 παίκτες εκεί. Είμαστε φυσικά όλοι ευχαριστημένοι από την πρόκριση στο Μουντιάλ. Οι δικοί μας παίκτες, ο Κατσουράνης, ο Σαλπιγγίδης, ο Τζιόλης, έπαιξαν σπουδαίο ρόλο.

Ηρθα με άλλες διαθέσεις στη Θεσσαλονίκη. Μίλησα με τους παίκτες μέσω Skype. Μίλησα και με τον προπονητή. Δεν φοβόμαστε να κάνουμε λάθη, φοβόμαστε μήπως γίνουμε μέρος των λαθών. Πρέπει να γίνουμε μεγάλη ομάδα και προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε. Μεγάλη ομάδα δεν σημαίνει μία 11άδα πρωτοκλασάτων. Σημαίνει να είναι μεγάλη και σε τεχνικό επίπεδο. Βάζουμε υψηλούς στόχους που μέχρι στιγμής δεν τους έχουμε καταφέρει. Με τον Ολυμπιακό θα ξαναπαίξουμε ίσως και τρεις φορές.

Το 4-0 πρέπει να το ξεπλύνουμε. Είναι πολλές οι δυσκολίες ακόμα και στο θέμα του προπονητικού κέντρου. Γι΄αυτό έδωσε εντολή να είναι απολύτως έτοιμη η Μεσημβρία. Μία μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει παντού μεγάλες δυνατότητες.

Για τα χρέη: Στο ζήτημα των χρεών υπάρχει στασιμότητα. Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες που δεν ανήκει πολιτικά κάπου. Οι όποιες συνομιλίες δεν μας πάνε μπροστά. Οταν μία κοινωνική οργάνωση όπως η ΕΠΟ ή η Superleague επισκιάζουν το νόμο....Ο νόμος πρέπει να είναι πάνω από όλα.

Για το θέμα Δώνη: Στην υπόθεση του πρώην προπονητή ρώτησα αν λειτουργήσαμε νόμιμα; Μου είπαν ναι. Η ΕΠΟ αποφάσισε άλλα. Είπα να πάμε στα πολιτικά δικαστήρια. Αλλά σε περίπτωση προσφυγής εκεί θα έχουμε ποινή. Ας φύγουμε από την ομοσπονδία λοιπόν. Αντιμετωπίζουμε αταξία.Θα έρθουν μέρες όμως που και καλύτερα θα παίξουμε και καλύτερες διαιτησίες θα δούμε.

Για τις μεταγραφές: Για τις μεταγραφές αποφασίζει ο προπονητής. Γράφεται ότι ο προπονητής δεν είχε λόγο στις μεταγραφές. Αυτό είναι λόγο. Επικεφαλής είναι ο προπονητής, όλοι λειτουργούμε δίπλα του. Αν ο προπονητής πιστεύει ότι χρειαζόμαστε παίκτες, θα πάρουμε. Ο Στοχ ήταν επιλογή του. Και ο Λούκας. Ο προπονητής δίνει την εντολή να κλείσει μία κίνηση. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις αλλά πάνω από όλα η ομάδα πρέπει να είναι ισορροπημένη.

Για τον Χακόμπο: Είναι απόφαση του προπονητή. Τον ρώτησα αν η ποινή που επέβαλλε είναι χρήσιμη. Μου είπε ναι.

24MEDIA NETWORK