ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπενφίκα 1-2

"Γλίτωσε" η Μπενφίκα, "αυτοκτόνησε" η Σαχτάρ Ντόνετσκ. Κάπως έτσι περιγράφεται το παιχνίδι του "Ολιμπίνσκι" στην Ουκρανία για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πορτογάλοι νίκησαν με 2-1 και ξεπέρασαν τους Ουκρανούς στη βαθμολογία, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν εκείνοι στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου να τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπενφίκα 1-2

“Γλίτωσε” η Μπενφίκα, “αυτοκτόνησε” η Σαχτάρ Ντόνετσκ. Κάπως έτσι περιγράφεται το παιχνίδι του “Ολιμπίνσκι” στην Ουκρανία για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πορτογάλοι νίκησαν με 2-1 και ξεπέρασαν τους Ουκρανούς στη βαθμολογία, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν εκείνοι στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου να τερματίσει στην τέταρτη θέση.
Kάντε κλικ εδώ για να ενημερωθείτε για την εξέλιξη του αγώνα.


Οι Λουζιτανοί κυνήγησαν το γκολ από την αρχή (αν και στο 3’ ο Φερναντίνιο έχασε εκπληκτική ευκαιρία για τη Σαχτάρ) και μόλις στο 6ο λεπτό, ύστερα από λάθος εκτίμηση της άμυνας των γηπεδούχων, ο Οσκαρ Καρντόζο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κιμ Σίλβα και δεν αστόχησε. Το αρχικό σοκ για τους Ουκρανούς έγινε μεγαλύτερο, αφού στο 22ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά της Μπενφίκα, ο Παραγουανός σκόρερ έπιασε την κεφαλιά και διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του.

Οι παίκτες της Σαχτάρ απογοητεύτηκαν από την αποτελεσματικότητα των όχι καλύτερων Πορτογάλων, ωστόσο στο 30ό λεπτό κατάφεραν να μειώσουν. Ο Νταβίντ Λουίζ ανέτρεψε τον Κριστιάνο Λουκαρέλι στην περιοχή, ο Ιταλός επιθετικός εκτέλεσε το πέναλτι και ευστόχησε, με αποτέλεσμα να κάνει το 2-1. Εφόσον η Σέλτικ, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, έχανε από τη Μίλαν, η Σαχτάρ ήθελε τη νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση και αυτή θα την κυνηγούσε στο δεύτερο μέρος.

Η επανάληψη ήταν φανερό πως θα πήγαινε. Οι Πορτογάλοι περιορίστηκαν στην περιοχή τους με τον Καρντόζο να… ακροβολίζεται σε διάφορα σημεία του αγωνιστικού χώρου και να περιμένει μπαλιές για να βγει στην αντεπίθεση. Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν πιο συστηματικά, αν και άφησαν ακάλυπτα τα μετόπισθεν.

Το γκολ δεν ήρθε για τους Ουκρανούς, παρά και τις επιθετικογενείς αλλαγές του Λουτσέσκου ή το δοκάρι του Ντάριο Σρνα στο 82ο λεπτό. Η ισοπαλία που θα τους έφερνε τουλάχιστον στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ δεν διαμορφώθηκε ποτέ και η ομάδα του Κώστα Κατσουράνη, με έξυπνο τρόπο κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ μέχρι τέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK