Σε αναμονή της απάντησης Ματέους

Σε αναμονή της απάντησης Ματέους


Ρεπορτάζ: Γιώργος Μίνος

Η σαββατιάτικη συνάντηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα του Παπαβραμίδη με τον Λόταρ Ματέους στο Μόναχο, έγινε σε καλό κλίμα. Ο Γερμανός επιφυλάχθηκε να απαντήσει την Δευτέρα, οπότε η αγωνία παίρνει παράταση για τους φίλους του δικεφάλου του Βορρά. Ο Ματέους την Κυριακή ψήφισε για τις βουλευτικές εκλογές και στη συνέχεια θα έχει όλο τον χρόνο να σκεφτεί την πρόταση του ΠΑΟΚ.

Ο Γερμανός προπονητής βρίσκεται πλέον στηνΟυγγαρία όπου θα έχει συνάντηση με τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ώστε να βρει λύση να "σπάσει" το συμβόλαιό του και να μπορεί να υπογράψει στον ΠΑΟΚ.

Οι άνθρωποι του δικεφάλου του Βορρά είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης, καθώς το γεγονός πως ο Ματέους δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Εθνική Ουγγαρίας είναι ένα "αγκάθι" που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί... μοιραίο. Οι δηλώσεις του Γερμανού με τις οποίες αρνείται πως έχει δεχθεί πρόταση από τον ΠΑΟΚ, δεν σχολιάστηκαν, καθώς η διοίκηση της ελληνικής ομάδας γνωρίζει καλά πως ο Ματέους δεν μπορεί να αποκαλύψει κάτι από την στιγμή που είναιδεσμευμένος με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Μαγυάρων.

Υπομονή, λοιπόν, μέχρι την Δευτέρα για να μάθουμε τις προθέσεις του Λόταρ Ματέους και φυσικά την εξέλιξη της υπόθεσης. Εφόσον ο γερμανός κόουτς καταφέρει και αποδεσμευτεί από την Ουγγαρία, τότε θα πει το πολυπόθητο "ναι" στην πρόταση του δικεφάλου του Βορρά, αλλιώς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα στραφούν σε άλλη λύση και πάλι από το εξωτερικό.

Ματέους: "Τα καλά πράγματα θέλουν χρόνο"

Ο Λόταρ Ματέους μίλησε την Κυριακή στον EXTRAsport για τις συζητήσεις που είχε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στο Μόναχο. "Είχαμε μια πρώτη συνάντηση το Σάββατο το απόγευμα. Σήμερα το πρωί βρεθήκαμε για 5΄και απλά τους αποχαιρέτησα γιατί έπρεπε να φύγω" τόνισε αρχικά ο 44χρονος τεχνικός, απαντώντας στη συνέχεια στο ερώτημα πόσες πιθανότητες υπάρχουν για συνεργασία του με τον Δικέφαλο: "Τα καλά πράγματα θέλουν χρόνο. Μιλήσαμε για πολλά πράγματα, τη ζωή στη Θεσσαλονίκη, το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ομάδα, τη φιλοσοφία που τη διακρίνει. Τώρα πρέπει ο καθένας να σκεφτεί τον εαυτό του. Εγώ έχω μια οικογένεια, έχω συμβόλαιο με την ουγγρική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, δεν είναι τόσο εύκολο από τη μία στιγμή στην άλλη να πω ναι σε μια πρόταση για συνεργασία" .

Ακόμη αποκάλυψε ότι, το συμβόλαιο του με την ουγγρική Ομοσπονδία ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ διέψευσε ότι σήμερα θα είχε συνάντηση με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας για να συζητήσουν τη λύση της συνεργασίας τους. Άλλωστε, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας βρίσκεται στο Μαρόκο και αύριο θα μεταβεί στο Περού για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 17. Ο Λόταρ Ματέους μίλησε ακόμη για τα θετικά στοιχεία που έμαθε για τον ΠΑΟΚ: "Έχει ποιότητα σαν ομάδα, τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά στην πρώτη πεντάδα του ελληνικού Πρωταθλήματος, έχει αρκετούς διεθνείς και κόσμο που είναι πάντα στο πλευρό της".

Μην ξεχνάμε και τον Ηρακλή

Η υπόθεση του Λόταρ Ματέους είναι στο προσκήνιο, ωστόσο ο ΠΑΟΚ καλείται να συνεχίσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πλαίσιο του ελληνικού πρωταθλήματος. Το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Ηρακλή στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και άπαντες θέλουν να έρθει η νίκη που θα παίξει σημαντικό ρόλο στον ψυχολογικό τομέα.

Στον αγώνα του Καυταντζογλείου, ο ΠΑΟΚ θα έχει την στήριξη περίπου 3.000 φίλων του, αφού τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν από την πρώτη στιγμή.

Ο Γιάννης Γούμενος παρακολούθησε την κυριακάτικη προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας και μάλιστα μίλησε στους παίκτες και στον Γιώργο Κωστίκο μισή ώρα πριν αρχίσει το πρόγραμμα. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ζήτησε από τους παίκτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στον αγώνα και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό: "Από εδώ και στο εξής πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Θέλουμε να προχωρήσουμε και να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας. Εμείς σας εμπιστευόμαστε και εσείς πρέπει να αποδείξετε την αξία σας στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν του αρμόζει αυτή η βαθμολογική θέση".

Στους ποδοσφαιριστές μίλησε και οΓιώργος Κωστίκος, ο οποίος στο ντέρμπι της Δευτέρας θα αναλάβει χρέη προπονητή: "Ολοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα".

Στα των αγωνιστικών, η προπόνηση ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πλην των γνωστών. Απόντες από το ντέρμπι θα είναι οι τραυματίες Χρήστος Μαλαδένης, Γιώτης Εγκωμίτης και Μάρτσιν Μίετσελ και φυσικά ο τιμωρημένος Χρήστος Καρυπίδης.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Ανδράλας, Βαγγελής, Γιασουμή, Ζαγοράκης, Ηλιάδης, Κωνσταντινίδης, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Τοχούρογλου, Χαραλάμπους, Χασιώτης, Χριστοδουλόπουλος, Akyel, Fernandes, Feutchine, Megahed, Shikabala, Udeze.

News 24/7

24MEDIA NETWORK