Σε απολογία ο Γιάννης Γούναρης

Οπως ήταν αναμενόμενο η ΕΠΑΕ κάλεσε σε απολογία τον προπονητή της Νίκης Βόλου Γιάννη Γούναρη για τα όσα έγιναν (και είπε) στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Αρη.

Σε απολογία ο Γιάννης Γούναρης
Οπως ήταν αναμενόμενο η ΕΠΑΕ κάλεσε σε απολογία τον προπονητή της Νίκης Βόλου Γιάννη Γούναρη για τα όσα έγιναν (και είπε) στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Αρη.

Αναλυτικά το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της Ε.Π.Α.Ε., κάλεσε σε απολογία:

"Την ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και τον Ι. ΓΟΥΝΑΡΗ (προπονητής) γιατί: Στο 13' λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΠΑΕ ΑΡΗΣ και με την επίτευξη τέρματος της ομάδας τους, δέκα πέντε (15) περίπου φίλαθλοι της εγκαλουμένης υπερπηδώντας τα κιγκλιδώματα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο πανηγυρίζοντας, οι οποίοι στη συνέχεια με την παρέμβαση της αστυνομικής δύναμης επέστρεψαν στις θέσεις τους. Επίσης στα αποδυτήρια του Σταδίου, κατά την διάρκεια του ημιχρόνου υπήρξαν αντεγκλήσεις με απειλές και ύβρεις μεταξύ των παραγόντων της εγκαλουμένης και των παραγόντων της φιλοξενούμενης ομάδας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα (1', 6', 14', 36', 50', 60', 61' λεπτό) φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικά συνθήματα.

Στο 46' λεπτό του αγώνα απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο ο προπονητής της εγκαλουμένης Ι. ΓΟΥΝΑΡΗΣ διότι εξύβρισε τον ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ CACERES MARIO όταν αυτός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 34' λεπτό του αγώνα με την φράση «Α ρε γύφτο είσαι σκουλήκι» ενώ αποκάλεσε και τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ «σκουλήκια». Τα άνω λεχθέντα επιβεβαίωσε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ημερήσιου Αθλητικού και Πολιτικού Τύπου της 10/10/2005 προσερχόμενος στην συνέντευξη τύπου αναφέροντας «εντάξει και τι έγινε που τον είπα γύφτο ; Μαύρος δεν είναι ; Γύφτος είναι ; Το σκουλήκι γιατί σας πείραξε. Σκουλήκια δεν σας λέει όλη η Ελλάδα ; Εγώ είπα αυτό που λένε όλοι».

Τέλος αν και με την υπ' αριθ. 1003/2/329/2-η , απόφαση της ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ αποφασίστηκε για την εξασφάλιση της ομαλής τέλεσης της άνω αθλητικής συνάντησης να διαβιβάσει η εγκαλουμένη προς την άνω Αστυνομική Διεύθυνση μέχρι ώρα 10:00 της 7-10-2005, (σε συγκεκριμένη τηλεφωνική σύνδεση FAX) καταστάσεις με τα στοιχεία ταυτότητας και την διεύθυνση κατοικίας του προσωπικού ασφαλείας, όπως ήταν υποχρεωμένη σύμφωνα με το άρθρο 41 Δ του Ν. 2725/99 παρ. 11 ως προστέθηκε με την παρ. 8 του άρθρου 4 του Ν. 3262/04 δε συμμορφώθηκε με την υποχρέωσή της αυτή. Περαιτέρω το προσωπικό ασφαλείας που προσέλαβε περιορίστηκε αποκλειστικά και μόνο στον έλεγχο των εισιτηρίων στις εισόδους του Σταδίου.Επί παραβάσει του άρθρου, 1, 5, 13 παρ. 6 ζ και 30 του ΚΑΠ και 41 Δ, 41 Ζ παρ. 3 α, γ του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΑΡΗΣ γιατί στο 1' λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΠΑΕ ΑΡΗΣ και με την επίτευξη τέρματος της ομάδας τους, τριάντα (30) περίπου φίλαθλοι της εγκαλουμένης υπερπηδώντας τα κιγκλιδώματα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο πανηγυρίζοντας και απομακρύνθηκαν ύστερα από δύο (2) λεπτά με την παρέμβαση της αστυνομικής δύναμης. Στο 30' και 60' λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα , ενώ στο 75' λεπτό οι ως άνω φίλαθλοι εκφωνούσαν επίσης υβριστικό σύνθημα. Επίσης στα αποδυτήρια του Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου υπήρξαν αντεγκλήσεις με απειλές και ύβρεις μεταξύ των παραγόντων της εγκαλουμένης και των παραγόντων της γηπεδούχου ομάδας αλλά και παραγόντων της εγκαλουμένης εναντίων των διαιτητών του αγώνα.

Επίσης και μετά το πέρας του αγώνα, στον ίδιο χώρο, παράγοντες της ιδίας ομάδας εξύβρισαν και απείλησαν τους διαιτητές του αγώνα, για μια ακόμη φορά, δημιουργώντας με την συμπεριφορά τους συνθήκες διατάραξης στην ομαλή διεξαγωγή της αθλητικής συνάντησης. Τέλος αν και με την υπ΄ αριθ. 1003/2/329/2-η, απόφαση της ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ αποφασίστηκε για την εξασφάλιση της ομαλής τέλεσης της άνω αθλητικής συνάντησης να γνωστοποιήσει η εγκαλουμένη στην άνω Αστυνομική Διεύθυνση και σε συγκεκριμένη τηλεφωνική σύνδεση fax μέχρι ώρα 10:00 της 7-10-2005, τον αριθμό οργανωμένων φιλάθλων, τα ονοματεπώνυμα των υπευθύνων κάθε λεωφορείου με τα κινητά τηλέφωνα αλλά και τα ονοματεπώνυμα και κινητά τηλέφωνα ενός εκάστου των οδηγών των λεωφορείων που θα μετέφεραν τους οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας της, καθώς και αυτά του οδηγού του λεωφορείου της ομάδας δεν συμμορφώθηκε, αρκούμενη μόνο στην γνωστοποίηση μόνο του αριθμού των οργανωμένων και μεμονωμένα κινουμένων φιλάθλων της , καθώς και στην γνωστοποίηση των ονοματεπωνύμων και κινητών τηλεφώνων του υπευθύνου όλων των φιλάθλων και του γενικού αρχηγού της αθλητικής αποστολής.Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Δ, 41 Ζ παρ. 3 α γ του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ γιατί στο 1' λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΑΕ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ καθώς και στο 18' και 55' λεπτό φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικά συνθήματα κατά της αντιπάλου ομάδας. Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ και τον Φ. ΦΟΗ (εκπρόσωπος) γιατί: Στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΠΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙ και με την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, φίλαθλοι της εγκαλουμένης άναψαν δύο (2) καπνογόνα χωρίς να τα πετάξουν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 15' λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της ιδίας ομάδας εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα. Στο 76' λεπτό του αγώνα απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο ο εκπρόσωπος της εγκαλουμένης Φ. ΦΟΗΣ, διότι διαμαρτυρήθηκε έντονα στον α' βοηθό διαιτητή.Επί παραβάσει του άρθρου, 1, 5, 13 παρ. 6ζ , 30 του ΚΑΠ και 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ γιατί στο 2' λεπτό του β' ημιχρόνου καθώς και μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΕ ΑΧΑΪΚΗ ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν κροτίδες στον αγωνιστικό χώρο. Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Το ΤΑΠ ΠΙΕΡΙΚΟΣ γιατί στο 75' λεπτό του αγώνα ΤΑΠ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν πλαστικές φιάλες προς το μέρος του τέταρτου διαιτητή.Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Το ΤΑΠ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και τον Β. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ (προπονητής) γιατί στο 88 λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΚΟΖΑΝΗ-ΤΑΠ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο προπονητής της εγκαλουμένης Β. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, πέρασε την πλάγια γραμμή και απευθυνόμενος σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή είπε: «είσαι εγκληματίας, ρε» με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο. Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ και 30 του ΚΑΠ.

Το ΤΑΠ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και τον Γ. ΠΑΤΟΥΛΙΑ (βοηθός προπονητή) γιατί στο 57' λεπτό του αγώνα ΤΑΠ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, ο βοηθός προπονητής της εγκαλουμένης Γ. ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ, διαμαρτυρήθηκε έντονα σε απόφαση του βοηθού διαιτητή με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο. Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ και 30 του ΚΑΠ".

24MEDIA NETWORK