Σε λειτουργία το ίδρυμα του Αμπιντάλ

Τέσσερις μήνες μετά την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, ο Ερίκ Αμπιντάλ παρουσίασε επίσημα την Τετάρτη (22/4) το ίδρυμά του στην Ισπανία, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του και έχει ως στόχο την βοήθεια των παιδιών που υποφέρουν από καρκίνο.

Σε λειτουργία το ίδρυμα του Αμπιντάλ

Ο 35χρονος αμυντικός αποφάσισε τον περασμένο Δεκέμβριο να δώσει τέλος στην ποδοσφαιρική καριέρα του και έκτοτε αφιερώθηκε στο ίδρυμά του, το οποίο ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο και ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του την Τετάρτη (22/4). Στόχος του είναι η βοήθεια των παιδιών που υποφέρουν από καρκίνο.

"Είναι μία από τις πιο σημαντικές μέρες της ζωής μου", δήλωσε αρχικά ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα και συνέχισε: "Το ίδρυμα δημιουργήθηκε στην Ισπανία, αλλά στόχος είναι να βοηθήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο με τους ίδιους στόχους: τα παιδιά, τους νέους, να ευαισθητοποιήσουμε και να βοηθήσουμε στην έρευνα".

Σε λειτουργία το ίδρυμα του Αμπιντάλ

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ερωτηθείς για την Μπαρτσελόνα και για το αν αυτή μπορεί να κατακτήσει το τρεμπλ απάντησε: "Είναι πιθανό, αλλά στο ποδόσφαιρο σε ένα λεπτό μπορείς να χάσεις τα πάντα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως η Μπαρτσελόνα μπορεί να συνεχίσει να γράφει ιστορία".

News 24/7

24MEDIA NETWORK