Σε Παγκρήτιο ή ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας

Γιατί επιλέχθηκε το κρητικό στάδιο αν και δεν διαθέτει κάμερες (!) και όχι το "AEL FC Arena" που ήταν το φαβορί. Υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνει ο τελικός στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σε Παγκρήτιο ή ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην επιλογή του Παγκρήτιου ή του Ολυμπιακού Σταδίου κατέληξε η Επιτροπή Εξομάλυνσης για έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Μαϊου.

Η απόφαση πάρθηκε σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Επιτροπής Εξομάλυνσης και επιβεβαιώθηκε σε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων στον τελικό, το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής 21/4.

Η απόφαση που έχει παρθεί είναι ο τελικός να διεξαχθεί στο Παγκρήτιο αν η ΑΕΚ είναι η μία από τις δύο ομάδες που θα έχουν προκριθεί σε αυτόν. Σε διαφορετική περίπτωση (αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει την «Ένωση» δηλαδή), ο τελικός θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Υπάρχει πάντως, ο… αστερίσκος ο τελικός να γίνει στο ΟΑΚΑ, ακόμη και αν μία από τις ομάδες που προκριθούν είναι η "Ένωση". Αυτός είναι η περίπτωση που αντίπαλος της είναι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» φυσικά, θα πρέπει να συμφωνήσουν να παίξουν στο Ολυμπιακό Στάδιο αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι αρνητικοί.

Από την Επιτροπή Εξομάλυνσης εξετάστηκαν τον τελευταίο μήνα το Παγκρήτιο Στάδιο, το Παμπελοπονησιακό Στάδιο, το Καυτανζόγλειο Στάδιο και το «AEL Fc Arena», το οποίο αρχικά ήταν το φαβορί. Η μικρότερη χωρητικότητα του σε σχέση με τα υπόλοιπα γήπεδα - μόλις 16.118 θεατές - (κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες δεν θα πάρουν πάνω από 5.000 εισιτήρια έκαστη) έστρεψε την Επιτροπή Εξομάλυνσης στο Παγκρήτιο.

Το συγκεκριμένο στάδιο, έδρα του Εργοτέλη, έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, 25.780 θεατές, που σημαίνει ότι κάθε μία ομάδα θα πάρει περίπου 10.000 εισιτήρια, διεξάγονται εκεί αγώνες της Football League και έχει φιλοξενήσει τελικό στο παρελθόν.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ

Υπάρχουν όμως, δύο μειονεκτήματα τα οποία ωστόσο, η Επιτροπή Εξομάλυνσης θα… παραβλέψει: δεν λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας τα τελευταία τέσσερα χρόνια (δεν έχει βρεθεί λύση ακόμη) και δεν έχει επισκευαστεί το κομμάτι από το στέγαστρο στην θύρα 3 που είχε ξεκολλήσει εξαιτίας κακοκαιρίας τον Φεβρουάριο του 2015.

Ωστόσο, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι σε συνεργασία με την ΕΠΣ Ηρακλείου (που είχε προτείνει στην ΕΠΟ το Παγκρήτιο ως έδρα), ο τελικός μπορεί να διεξαχθεί εκεί.

«Πληρούμε τις προϋποθέσεις κατά 99% για την διεξαγωγή ενός μεγάλου γεγονότος στο Παγκρήτιο. Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το φιλικό του Ιουνίου ανάμεσα στηνΕθνική ομάδατου 2004 καιτην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2014, Ίντερ.

Το κομμάτι που είναι ακάλυπτο δεν έχουμε πρόβλημα, δεν τους ενδιαφέρει να είναι καλυμμένο. Τομέρος του γηπέδουπου για λόγους προληπτικούς δεν χρησιμοποιείται,έχουν περάσει τρεις χειμώνες και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, τα προληπτικά μέτρα που έχουμε πάρει μπορούμε να τα αποσύρουμε. Μάλιστα έχουμε μιλήσει και με υπεύθυνους ώστε πλέον το επόμενο διάστημανα κάθεταικόσμος και σε αυτό το κομμάτι του γηπέδου»είχε δηλώσει πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς.

Τελικός στο συγκεκριμένο στάδιο είχε διεξαχθεί την περίοδο 2005-06 όπου ο Ολυμπιακός είχε νικήσει την ΑΕΚ με 3-0. Οι οπαδοί της «Ένωσης» στην επιστροφή τους είχαν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο πλοίο «Ιεράπετρα». Εφόσον ο τελικός γίνει στην Κρήτη, οι φίλοι των δύο ομάδων θα μεταφερθούν με καράβια.

Στην σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή το πρωί, στα γραφεία της ΕΠΟ δόθηκε η εντολή στους υπεύθυνους να ετοιμάσουν «seatingplan» (πλάνο για τα εισιτήρια) και για τα δύο γήπεδα και ανάλογα με το ζευγάρι του τελικού θα οριστικοποιηθεί η έδρα.

24MEDIA NETWORK