Σε ποιον από τους 4 του 'Big-5' θα ταίριαζε περισσότερο ο Supeman Πασχαλάκης

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης παρουσιάζεται με το ένα πόδι έξω από τον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε ωστόσο να απασχολήσει, υπό διαφορετικές προϋποθέσεις και τις 4 άλλες μεγάλες ομάδες του εγχώριου 'Big 5'.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ως Superman στη φιέστα του πρωταθλητή ΠΑΟΚ
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ως Superman στη φιέστα του πρωταθλητή ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο το να απειλείται με τιμωρία ένας αθλητής ομάδας επειδή αντέδρασε σε επίθεση οπαδού -αλήθεια με ποια ιδιότητα βρισκόταν ο χούλιγκαν στο ματς και γιατί καλύπτεται από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ;- ο οποίος εκτόξευσε μπουκάλι εναντίον εκείνου και του συμπαικτών του.

Ωστόσο επειδή στην Ελλάδα ζούμε και είναι σύνηθες να αποκρύπτονται τα ουσιώδη και εφευρίσκονται αποδιοπομπαίοι τράγοι, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, όπως έγραψε ο Σάββας Τζιομπάνογλου στο Sport24.gr, απειλείται με αποπομπή από την ομάδα, έναν χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του. Τι σκέφτονται γι αυτό οι άλλοι μεγάλοι του ελληνικού πρωταθλήματος; Ίσως και να καραδοκούν...

Ο άλλοτε αγαπημένος 'Superman' των φίλων της ομάδας, πρωταθλητής και Κυπελλούχος μαζί της το 2018-19 και κάτοχος συνολικά τριών τροπαίων στην σχεδόν τετραετή θητεία του στον ΠΑΟΚ, μέσω του οποίου έγινε διεθνής, είναι μια περίπτωση που λογικά θα έπρεπε να απασχολήσει τις υπόλοιπες 4 ομάδες του εγχώριου 'Big 5', πάντοτε ασφαλώς υπό τις προϋποθέσεις και τα στάνταρτς που κάθε μία εξ αυτών έχει θέσει. Σε κάποιες εξ αυτών θα μπορούσε να είναι (ασυζητητί κιόλας) βασικός, σε κάποιες άλλες όχι. Ας εξηγήσουμε τα πως και τα γιατί:

ΑΡΗΣ - Δεν τους βλέπει: Τρεις βαθμούς πέταξε μέσα από την αγκαλιά της η ομάδα της Θεσσαλονίκης στα τελευταία δύο κολλητά ντέρμπι που έδωσε για το πρωτάθλημα. Εναν με τον Ολυμπιακό, όταν ο Χούλιαν Κουέστα έγινε το θύμα 'κλοπής' από τον Μπουχαλακάκη και δύο με τον ΠΑΟΚ, όταν ο μάλλον 'κοντός' (1.80) για τερματοφύλακας Ζακαρί Μπουσέ, δεν έφτανε τη μπάλα στον αέρα και βρήκε... κεφάλι κάνοντας πέναλτι. Ο τρίτος της παρέας, ταλαντούχος Μάριος Σιαμπάνης, είναι ακόμα μακριά από το να λογίζεται ως η σταθερή βασική επιλογή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πίσω από τον Σα: Εδώ τίθεται ένα άλλο ζήτημα... Ο κατά πολλούς (κι έτσι πρέπει να είναι) κορυφαίος τερματοφύλακας που αγωνίζεται στην Ελλάδα, ο Πορτογάλος Ζοσέ Σα, δεν βγαίνει από την ενδεκάδα ακόμα και όταν υποπίπτει σε κατ' εξακολούθηση λάθη. Συμβαίνει επειδή ο Ισλανδός Έγκμουντουρ Κρίστινσον (ούτε ο Γάλλος Μπόμπι Αλέν πέρσι) δεν κάνει τον Πέδρο Μαρτίνς να αισθάνεται άνετα για να του δώσει ένα δύσκολο ματς, ενώ στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Τζολάκη υπάρχει πίστη αλλά και η διάθεση να μπει σιγά σιγά στα βαθειά. Υπό αυτή την προϋπόθεση λοιπόν, ο Πασχαλάκης θα ήταν ένας ιδανικός δεύτερος κίπερ για τους Πειραιώτες και πιο εύκολα πρώτος αν υπήρχε ντεφορμάρισμα του Σα.

ΑΕΚ - Καλύτερος από αυτούς που διαθέτει: Με 5 διαφορετικούς τερματοφύλακες μίλησε η ΑΕΚ τον περασμένο Γενάρη για να καλύψει την εμφανή αδυναμία της στη θέση, όμως δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας κάποια από αυτές τις υποθέσεις. Της αρέσει ακόμα πολύ ο Φαμπιάνο της Ομόνοιας, με τον οποίο έχει υπάρξει προφορική συμφωνία και απομένει να φανεί αν θα προχωρήσει τις συζητήσεις με την κυπριακή ομάδα για την αγορά του το ερχόμενο καλοκαίρι. Ωστόσο τώρα υπάρχει διαθέσιμος ο Πασχαλάκης. Δεδομένα καλύτερος των Γιώργου Αθανασιάδη και Παναγιώτη Τσιντώτα, πιο έμπειρος, περισσότερο σίγουρος. Αν (ο καλός Πασχαλάκης) αυτή την περίοδο βρισκόταν στην Ένωση, δίχως πολλά-πολλά θα ήταν βασικός και θα συζητούσαμε για τον δεύτερο στον πάγκο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Κόντρα με τον Διούδη: Ο βασικός τερματοφύλακας του 'Τριφυλιού' είναι μία από τις λιγοστές σταθερές που έχει αυτή την περίοδο η ομάδα. Δουλεύει πολύ, έχει εξελιχθεί κι αυτό του αναγνωρίζεται. Ωστόσο κι αυτός έχει πάρει τη φανέλα στο σπίτι του δίχως ουσιαστικό ανταγωνισμό, καθώς πίσω του ευδοκιμούν μόνο άπειροι και εξελίξιμοι γκολκίπερς. Επίσης, στην προ διετίας κατάστασή του, ο Πασχαλάκης θα ήταν ικανός ακόμα και να τον στείλει στον πάγκο, αρκεί να είχε ξανά την όρεξη, το κίνητρο και τη διάθεση για το παιχνίδι, όλα αυτά δηλαδή που φαίνεται ότι έχει χάσει πλέον στο περιβάλλον που καθημερινά βρίσκεται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK