Σε θετικό κλίμα το ραντεβού για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Καλό κλίμα υπήρξε την Τρίτη στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Νίκος Θανόπουλος με τους Αντώνη Βγόντζα, Γιάννη Γρανίτσα, Δημήτρη Χατζηχρήστο και Σταύρο Κοντό για την πιθανή ανέγερση του νέου γηπέδου της Ενωση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε θετικό κλίμα το ραντεβού για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντώνης Βγόντζας, νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ στο θέμα του γηπέδου, τόνισε: " Μόνο η ΠΑΕ μπορεί να ενημερώσει για τις αποφάσεις της συνάντησης. Εγώ ενημέρωσα για τα νομικά δεδομένα όπως έχουν προκύψει από το ΣτΕ όπου και οι δύο νόμοι (σ.σ. 2002, 2003) κρίθηκαν αντισυνταγματικοί. Δεν μπορεί να κοπεί ούτε ένα δέντρο από το άλσος. Αξιοποιώντας τις προηγούμενες προσπάθειες, θα δούμε αν μπορεί να χτιστεί το γήπεδο, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει εκτός της πολεοδομικής λογικής που επικρατεί στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Τις εμπορικές χρήσεις ξεχάστε τες. Θα είναι αυτές που εξυπηρετούν τις ανάγκες της ΑΕΚ. Δεν μπορούν να φαντασιώνονται κάποιοι καινούριες τροπολογίες και αυτό φάνηκε από την εισήγηση του αρμόδιου εισηγητή στην υπόθεση του Παναθηναϊκού. Η ΑΕΚ μπορεί να ελπίζει αρκεί οι ελπίδες να κινηθούν στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣτΕ. Καινούριοι νόμοι δεν είναι σίγουρο ότι απαιτούνται. Χρειάζεται νέα προσπάθεια με την αξιοποίηση όλων όσων έχουν γίνει ως τώρα. Το σχέδιο (σ.σ. Γρανίτσα) που έχετε στο νου σας δεν μπορεί να γίνει. Είναι σημαντικό ότι υπήρξε ζωντανός διάλογος, με τους νομικούς των δύο πλευρών να μην διαφωνούν μεταξύ τους. Χρειάζεται ο κόσμος της ΑΕΚ να ελπίζει, αλλά κανείς δεν πρέπει να αναθερμάνει ελπίδες που δεν βασίζονται σε νομικό πλαίσιο".

Μπορείτε να κάνετε εκτίμηση για το μέγεθος – χωρητικότητα του γηπέδου;

" Θα πρέπει να μιλήσουμε με τους αρμόδιους πολεοδόμους. Εχω στο μυαλό μου περίπου πόσο μπορεί να είναι, αλλά αν δεν έχω όλα τα στοιχεία στα χέρια μου δεν μπορώ να μιλήσω".

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρος Κοντός είπε:" Ο Δήμος δεν είναι απέναντι στην κατασκευή του γηπέδου. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα".

Παράλληλα, έδωσε επιστολή στην ΠΑΕ με την οποία επισημαίνει ότι ο Δήμος ούτε είχε ούτε έχει πρόβλημα με το γήπεδο, αρκεί να τηρηθούν όλοι οι συνταγματικοί, πολεοδομικοί και περιβαλλοντικοί κανόνες και διατάξεις, σύμφωνα με τον νόμο.

Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος, πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, σχολίασε: " Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο μετά από πολλά χρόνια. Διαπιστώνουμε ότι η ΠΑΕ θέλει γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Θα αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες του κ. Γρανίτσα. Με κατάλληλους χειρισμούς θα λυθούν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Η ΑΕΚ θα γυρίσει και πάλι σπίτι της. Έχουν γίνει άλματα, το τείχος έπεσε. Προχωράμε για κάτι νέο από την αρχή. Ο νόμος είναι το δίκαιο του λαού της ΑΕΚ".


Τέλος, ο Γιάννης Γρανίτσας σημείωσε πως " το πιο σημαντικό είναι ότι η ΑΕΚ παρουσιάζεται ενωμένη στο θέμα του γηπέδου μετά από πολύ καιρό".

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

"Η Διοίκηση και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κάλεσαν, για σήμερα, στις 11 το πρωί, σε κοινή συνάντηση – συνεδρίαση την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, την τεχνική εταιρία που είχε αναλάβει τη μελέτη και κατασκευή του νέου γηπέδου, τον κ. Γιάννη Γρανίτσα καθώς και τους νομικούς συμβούλους που είχαν με οποιοδήποτε τρόπο εμπλακεί στην υπόθεση ανέγερσης του νέου γηπέδου. Αντικείμενο της συνάντησης – σύσκεψης ήταν η αξιολόγηση της κατάστασης μετά την έκδοση των γνωστών αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας και η αναζήτηση λύσεων.

Η συνάντηση – σύσκεψη έλαβε χώρα, υπό την προεδρία του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Νίκου Θανόπουλου, στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ και στον καθορισμένο χρόνο. Παρέστησαν όλοι όσοι είχαν προσκληθεί. Έλαβε χώρα πλατιά και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων. Διευκρινίστηκαν όλα τα αναγκαία σημεία και έγιναν αποδεκτά τα ακόλουθα :

Πρώτον. Πλήρης σεβασμός στις αποφάσεις του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι τα σχέδια ανέγερσης του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια σε συνδυασμό με τις προβλεπόμενες εμπορικές χρήσεις έχουν ακυρωθεί. Και εκείνα που είχαν κυρωθεί με την διάταξη του άρθρου 19 του νόμου 3044/2002 και με εκείνα που είχαν κυρωθεί με την διάταξη του άρθρου 11 του νόμου 3207/2003.

Δεύτερον. Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν περιβαλλοντολόγοι και πολεοδόμοι, καθώς και νομικοί, οι οποίοι θα αναζητήσουν ενδεχόμενες λύσεις στην παραδοσιακή θέση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τρίτον. Κατά την αναζήτηση και έρευνα των πιθανών λύσεων θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη όλες οι προηγούμενες προσπάθειες μελέτης και κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τέταρτον. Η αναζήτηση πάντως των όποιων λύσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας και εκείνης της Ολομέλειας και εκείνης του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας. Πρέπει να ληφθούν σοβαρά και οι νεώτερες εξελίξεις στη νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας.

Πέμπτον. Διαπιστώθηκε σύμπνοια μεταξύ των παραγόντων και στελεχών της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ ως προς τη λύση ενός γηπέδου αντάξιου της ιστορίας της σημερινής παρουσίας και των χιλιάδων οπαδών της ΑΕΚ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ