"Σεισμός" στην Μάντσεστερ Σίτι: Ολοκληρώθηκε η έρευνα για εκατοντάδες παραβάσεις

Ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερα χρόνια η έρευνα της Premier League για τυχόν παραβάσεις του FFP από τη Σίτι. Σείεται το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Manchester City's Erling Haaland reacts during the English Premier League soccer match between Manchester City and Bournemouth at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Aug. 13, 2022. (AP Photo/Jon Super)
Ο Έρλινγκ Χάλαντ AP PHOTO/JON SUPER

Η έρευνα της Premier League για τυχόν παραβάσεις του FFP από την Μάντσεστερ Σίτι ολοκληρώθηκε και η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβάσεις για όλες τις σεζόν από το 2009 έως και το 2018.

Η έρευνα της Premier League για τις οικονομικές δραστηριότητες της Σίτι ξεκίνησε το 2019. Ενδιάμεσα, ολοκληρώθηκε η αντίστοιχη έρευνα της UEFA και η Σίτι τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα προσέφυγε στο CAS και πέτυχε την άρση της ποινής, λόγω παραγραφής.

Σε όλο αυτό το διάστημα συνεχιζόταν η έρευνα της Premier League και σήμερα ανακοινώθηκε το αποτέλεσμά της. Η Premier League ανακοίνωσε πως η Σίτι είναι ένοχη για σωρεία παραβιάσεων για εννέα σεζόν, από το 2009 έως το 2018.

Πριν μερικούς μήνες, αποκλειστικό δημοσίευμα του Spiegel ισχυριζόταν πως τα ευρήματα της έρευνας αφορούν παράνομες πληρωμές σε παίκτες κάτω των 18, φουσκωμένες χορηγικές συμφωνίες και κρυφές πληρωμές συμβολαίων.

Θυμίζουμε ότι μετά την αντίστοιχη έρευνα της UEFA, η Σίτι τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Οι Πολίτες προσέφυγαν στο CAS και πέτυχε την άρση της ποινής, λόγω παραγραφής. Αντίστοιχος κανονισμός για την χρονική απόσταση από την τέλεση των αδικημάτων δεν υπάρχει στην Premier League.

Σύμφωνα με τους Times, η Σίτι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με αφαίρεση βαθμών, ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα.

Διαβάστε περισσότερα

Λίβερπουλ: Άνοιξε η πόρτα για πρωτοκλασάτο στόπερ, δεν τον ανανεώνει και περιμένει προτάσεις

Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι θέλει να κλέψει το διάδοχο του Μπούσκετς από τον Πεπ

Η Γαλατασαράι με τον Ζανιόλο σπάει ρεκόρ μεταγραφής μετά από 22 χρόνια

News 24/7

24MEDIA NETWORK