ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σέλτικ – Μάντσεστερ Γ. 1-1

Με τον Ράιαν Γκιγκς να ισοφαρίζει λίγο πριν από την συμπλήρωση του 90λεπτου, η Μάντσεστερ κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Γλασκώβη, απέναντι στη Σέλτικ με σκορ 1-1, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Το σκορ είχε ανοίξει για τους γηπεδούχους ο Μακντόναλντ στο 13ο λεπτό.

Σέλτικ – Μάντσεστερ Γ. 1-1

Εικόνα του αγώνα

Η Μάντσεστερ θέλησε από την αρχή της αναμέτρησης να έχει κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι και για τον λόγο αυτό μπήκε πολύ δυνατά προσπαθώντας να αιφνιδιάσει την Σέλτικ με ένα γρήγορο τέρμα. Ωστόσο οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον λογάριαζαν δίχως τον ξενοδόχο αφού οι γηπεδούχοι είχαν διαφορετική άποψη.

Στο 13′ ο Μακντόναλντ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση με όμορφη λόμπα έστειλε την μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του Φόστερ.

Το γκολ αυτό ανάγκασε τους Άγγλους να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους αφού πλέον βρίσκονταν με την πλάτη στο σκορ κυνηγώντας την ισοφάριση.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης πίεσαν ασφυκτικά κατά διαστήματα του Σκοτσέζους χωρίς ωστόσο οι προσπάθειές τους να έχουν αντίκρυσμα.

13′ (Γκολ):Ο Μακντόναλντ από πλάγια θέση με όμορφη λόμπα ανοίγει το σκορ για τη Σέλτικ.

84′ (Γκολ): Ο Ράιαν Γκιγκς λυτρώνει την Μάντσεστερ λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Ράιαν Γκιγκς όμως δεν είχε πει την τελευταία λέξη, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και στο 84ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα για την Μάντσεστερ.

Κλειδί

Η πίεση που άσκησε κατά διαστήματα η Μάντσεστερ ήταν ασφυκτική. Ο Σέρ Άλεξ Φέργκιουσον ρίχνοντας στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό του 2ου μέρους τον Μπερμπάτοφ, αλλά και τον Ρούνεϊ λίγο αργότερα κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στην ισοφάριση.

MVP

Ο Ράιαν Γκιγκς ήταν και παραμένει παρά το προχωρημένο της ηλικίας σταθερή αξία για την Μάντσεστερ. Ο Ουαλός με δικό του τέρμα λίγο πριν από το τέλος έσωσε την ομάδα του από την ήττα.

Αδύναμος κρίκος

Η Μάντσεστερ θα μπορούσε να έχει διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι και να μη δεχτεί γκολ από μια ομάδα η οποία σε τρεις αγωνιστικές δεν είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ήταν δεδομένο πως ένα γκολ θα κατάφερνε να το πετύχει στη συνέχεια.


Διαιτητής: Τομ Χένινγκ Έβρεμπο


Βοηθοί: Γκέιρ Άγκε Χόγκεν, Νταγκ Ρότζερ Νέμπεν


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ